Digital verksamhetsutveckling

180 hp

Vårt samhälle blir alltmer digitaliserat och företag och organisationer är därför, i större utsträckning, beroende av digitala tjänster och verksamhetssystem. Som verksamhetsutvecklare arbetar du med att från ett digitalt perspektiv utnyttja verksamhetens och medarbetarnas resurser och kompetens för att kunna möta kundernas behov och förväntningar och därmed skapa värde och kvalitet.

Programmet ger dig kunskap ibland annat digital transformation, digitalisering, verksamhetsutveckling och företagsekonomi - områden som är centrala för dig i din karriär som digital verksamhetsutvecklare.

Utbildningens fokus ligger på digitalisering av verksamheter. Det första året ger dig övergripande kunskaper inom digital verksamhetsutveckling och företagsekonomi. Under utbildningens andra år kommer du att fördjupa dina kunskaper, en del av kurserna genomförs i samverkan med organisationer och näringsliv. Sista året har du möjlighet att välja om du vill ha praktik, läsa valbara kurser eller om du vill åka utomlands på utbytesstudier. Programmet avslutas med att du gör ett självständigt arbete som relaterar till programmets inriktning.

Programmet förbereder dig för arbete med verksamheters digitalisering där vanliga arbetsuppgifter kan vara utformning av nya affärsmodeller, ledning av förändringsprocesser och utveckling av nya produkter och tjänster.

Karriär

Efter avslutad utbildning kan du arbeta som verksamhetsanalytiker, affärsutvecklare, kravanalytiker och koordinator för digitaliseringsprojekt för att nämna några exempel på yrkestitlar. Utbildningen förbereder dig också för vidare studier i informatik.

Examen

Efter att ha fullföljt programmet för Digital verksamhetsutveckling 180 hp erhålls examen:

Filosofie kandidatexamen med inriktning mot digital verksamhetsutveckling (Huvudområde: Informatik)

Tea jobbar som verksamhetsarkitekt på Södra

Bild på Tea Gustavsson, alumn från Linnéuniversitetet

Tea är uppvuxen i Emmaboda och valde att utbilda sig inom digital verksamhetsutveckling. När hon skulle välja utbildning var hon ute efter ett program inom IT där hon skulle lära sig mer om hur information flödar och används i företag och organisationer. Idag arbetar hon med som verksamhetsarkitekt på Södra skogsägarna.

”Mitt arbete är att se till så att användarna får ut så mycket som möjligt av systemet”

Alumn från Linnéuniversitetet, Patrik

Patrik är uppvuxen strax utanför Emmaboda men bestämde sig för att flytta till Växjö när han skulle börja plugga. Han valde programmet digital verksamhetsutveckling då han gillade bredden i programmet.

Mer om programmet

Det här läser du

Det här är en ungefärlig fördelning av det du läser i programmet. Du hittar alla kurser i utbildningsplanen.

Vanliga frågor om programmet i digital verksamhetsutveckling

Växjö – studentstaden med ett levande campus

Strax söder om Växjö centrum ligger universitetets campus. I Växjö väljer många studenter att bo på campusområdet.

Här har du vänner, restauranger, föreläsningssalar, gym, mataffär, universitetsbiblioteket, friluftsområden och studentpubar, allt inom fem minuters gångavstånd. 

Du kan även bo i andra delar av Växjö och snabbt ta dig till universitetet med cykel eller buss. 

Med 90 000 invånare är Växjö en av Sveriges snabbast växande städer. Här finns en småländsk entreprenörsanda med många företag, bland annat inom IT-branschen – perfekt när du söker praktikplats eller jobb. Växjö är också en naturskön stad och här har du alltid nära till skog och vatten. 

Läs mer om våra studentstäder 

Studenter i hus M