Digital verksamhetsutveckling

180 hp

Programmets huvudområde är informatik med inriktning mot digital verksamhetsutveckling.

Digitalisering är en frågeställning för många olika typer av verksamheter inom näringsliv och offentlig sektor, såväl som för samhällsförändringar i stort. Digitalisering är en stark drivkraft för att förändra och förnya verksamheter, genom effektivisering av interna processer och samspel med omvärlden.

Programmet förbereder studenterna för arbete med digital transformation av verksamheter, vilket inkluderar frågeställningar kring utformning av nya affärsmodeller, ledning av förändringsprocesser och utveckling av nya produkter och tjänster.

Karriär

Studenten kan efter avslutad utbildning arbeta som verksamhetsanalytiker, affärsutvecklare, koordinator för digitaliseringsprojekt, kravanalytiker inom privat och offentlig sektor. Utbildningen ger behörighet och förbereder för vidare studier i informatik.

Examen

Efter att ha fullföljt programmet för Digital verksamhetsutveckling 180 hp erhålls examen:

Filosofie kandidatexamen med inriktning mot digital verksamhetsutveckling (Huvudområde: Informatik)

IT-branschen är en väldigt öppen och rolig bransch att jobba i

Att möta människor, att se utvecklingen och att jobba med processer är några av många fördelar som Natasha Asimiadis ser med att jobba inom IT-branschen. Hon läste Informationslogistik och jobbar idag som team leader på IT-företaget Sigma Technology.

TEST

Växjö – studentstaden med ett levande campus

Strax söder om Växjö centrum ligger universitetets campus. I Växjö väljer många studenter att bo på campusområdet.

Här har du vänner, restauranger, föreläsningssalar, gym, mataffär, universitetsbiblioteket, friluftsområden och studentpubar, allt inom fem minuters gångavstånd. 

Du kan även bo i andra delar av Växjö och snabbt ta dig till universitetet med cykel eller buss. 

Med 90 000 invånare är Växjö en av Sveriges snabbast växande städer. Här finns en småländsk entreprenörsanda med många företag, bland annat inom IT-branschen – perfekt när du söker praktikplats eller jobb. Växjö är en av Europas grönaste städer och här har du nära till natur, skog och vatten. 

Läs mer om våra studentstäder 

 

Studenter i hus M