Driftteknikerprogrammet

120 hp

Utbildningen till drifttekniker är en tvåårig högskoleutbildning inriktad mot arbetsuppgifter inom kraftvärmeverk och processindustri.

Framtidsutsikterna är goda för dig som väljer att utbilda dig till drifttekniker. Du får en bred teknisk kompetens för att kunna tillse säker drift med hänsyn till både ekonomi och hållbarhet.

Utbildningen är operativt inriktad med tydligt fokus mot den framtida yrkesrollen. Huvudområdet i utbildningen är energiteknik där ång- och värmeanläggningar är centralt och som styrks upp med en omfattande del el- och automationsteknik. De teoretiska studierna varvas med praktiska inslag där kursmoment tillämpas i simulatorer och moderna laboratorier för att ge en helhetsförståelse av processerna.

Förbränningsteknik, kyl- och klimatteknik, el- och reglerteknik, pneumatik och hydraulik är exempel på områden som täcks in av programmet.

Karriär

Driftteknikerprogrammet riktar sig till dig som vill satsa på en operativ utbildning som leder till arbetsuppgifter inom bioenergi, kärnkraft, kraftvärmebranschen och processindustrin.

Examen

Utbildningen leder till en Högskoleexamen med inriktning mot energiteknik.

Kalmar

I Kalmar finns Linnéuniversitetet centralt i stadskärnan. Universitetskajen är helt nybyggd och ligger precis vid havet. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Det är även i centrum som de flesta studenter bor. Bra att veta är att Kalmar kommun har en bostadsgaranti för nya studenter. Allt finns inom tio minuters cykelavstånd oavsett om du vill bada i havet, plugga, shoppa eller träna. Historiska byggnader och kullerstensgator ger staden charm. När solen lyser fylls området vid Kalmar slotts vallgrav av pluggande och solande studenter. Studentlivet har en självklar plats i Kalmar. Här börjar drömmen om framtiden!

Hus Vita på universitetskajen i Kalmar