Ekonomprogrammet, inriktning redovisning/ekonomi­styrning

180 hp

Ekonomer behövs överallt i samhället. Med inriktningen redovisning och ekonomistyrning får du förståelse för redovisning och ekonomiska rapporter samt hur man leder verksamheter mot ekonomiska mål.

Som ekonom har du karriärmöjligheter i många delar i samhället. Du kan arbeta i statliga organisationer, såväl som i företag. Och mindre företag såväl som i större, internationella organisationer. Programmet ger dig en stabil grund i ekonomi med bred förståelse för olika ekonomiska inriktningar. Inriktningen redovisning och ekonomistyrning ger dig kunskaper för hur man visar upp vad som skett i företaget, samt hur man hushållar med företagets resurser. Under programmet sker nära samarbete med näringslivet och du tränas till ett affärsmässigt synsätt, en egenskap som värderas högt på arbetsmarknaden. Spännande gästföreläsare och praktiskt inriktade projekt är stående inslag i ekonomprogrammet.

Du läser företagsekonomi under tre terminer med inriktning redovisning/ekonomistyrning. Utöver detta läser du bland annat statistik, handelsrätt och nationalekonomi. Efter den avslutande examensuppsatsen kommer du att vara väl rustad för arbetsuppgifter inom såväl näringsliv som offentlig förvaltning.

Karriär

En ekonom med inriktning mot redovisning och verksamhetsstyrning arbetar med en mängd olika uppgifter kring ledning av företag och företagande. När du är färdig ekonom kan du till exempel arbeta på revisionsbyrå, bank, försäkringsbolag eller som ekonom på olika företag. Kanske väljer du att starta eget företag.

Examen

Ekonomie kandidatexamen med inriktning mot redovisning och ekonomistyrning, Huvudområde: Företagsekonomi

Kontakt­person

Ekonomihögskolans utbildningsadministration

Internationella möjligheter

Du har möjlighet att göra din utbildning lite mer internationell genom en valbar utlandstermin vid något av våra många partneruniversitet runt om i världen.

Bra och nära kontakt med lärarna

Samuel Ignell

Efter att ha jobbat som lastbilschaufför och lagerarbetare kände Samuel Ignell från Skillingaryd att det var dags att göra något annat. Han hade länge varit intresserad av ekonomi och började fundera på att plugga vidare. Till slut bestämde han sig för Ekonomprogrammet vid Linnéuniversitetet.

Kalmar

I Kalmar finns Linnéuniversitetet centralt i stadskärnan. Universitetskajen är helt nybyggd och ligger precis vid havet. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Det är även i centrum som de flesta studenter bor. Bra att veta är att Kalmar kommun har en bostadsgaranti för nya studenter. Allt finns inom tio minuters cykelavstånd oavsett om du vill bada i havet, plugga, shoppa eller träna. Historiska byggnader och kullerstensgator ger staden charm. När solen lyser fylls området vid Kalmar slotts vallgrav av pluggande och solande studenter. Studentlivet har en självklar plats i Kalmar. Här börjar drömmen om framtiden!

Sjöfartshögskolan i Kalmar