Elektroteknik, inriktning signalbehandling och vågutbredning, masterprogram

120 hp

Programmet innehåller såväl teori som tillämpningar och förbereder dig för avancerat ingenjörsarbete inom industrin eller för forskarutbildning.

Vågutbredning och signalbehandling är viktiga områden i dagens samhälle. Kunskaper i dessa ämnen krävs inom trådlös kommunikation och antennteknik.

Under det första året studerar du de matematiska metoder som krävs för studier på avancerad nivå. Du möter också tillämpningar som radiosystem.

Andra året kan du fördjupa dig teoretiskt eller bredda dina kunskaper. I examensarbetet omsätter du dina kunskaper i vetenskapligt skrivande.

Undervisningen består av föreläsningar, seminarier, övningar och obligatoriska uppgifter.

Karriär

Efter utbildningen väntar för de flesta avancerat ingenjörsarbete inom industrin. Två tänkbara områden är telekommunikation och sensorteknik. Föredrar du forskarutbildning är de teoretiska kurserna en utmärkt förberedelse.

Examen

Teknologie eller Filosofie masterexamen med inriktning mot Signalbehandling och vågutbredning.

Huvudområde: Elektroteknik

Växjö

Ungefär femton minuter med cykel från centrum ligger Linnéuniversitetets campus. Det är som ett eget litet samhälle med universitetet, studentbostäder och studentliv. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Vad hittar du på upptäcktsfärd i Växjö – kontrasternas stad? Här finns bra restauranger, ett vinnande hockeylag och mysiga caféer där du kan få latten smaksatt med lingon. I Växjö är vacker natur alltid nära, staden omges av både sjö och skog. Studenter tycker om kombinationen av stadskärnan i Växjö och det aktiva studentlivet på campus. Här börjar drömmen om framtiden!

Studenter i hus M