Enterprising & Business Development

180 hp

Utveckla affärer genom skarpa affärsprojekt på företag i regionen. Det är du som skapar framtidens möjligheter och entreprenörsanda.

Enterprising & Business Development (EBD) är en unik utbildning, dels genom att partnerföretag är en viktig del i lärmiljön, dels genom det pedagogiska angreppssättet och det konkreta innehållet i utbildningen. Du lär dig kombinera teoretiska kunskaper med praktiska erfarenheter vilket tränar din kreativa förmåga och handlingskraft. Redan de första veckorna börjar ni formulera affärsprojekt tillsammans med ert partnerföretag. Dessa projekt ryms inom EBD:s olika teman, vilka är baserade på utvecklingsstadier i företag.

Ett lärarlag bestämmer ramen för utbildningen, resten bestämmer du själv tillsammans med handledare och företag. Det ger dig stora möjligheter att påverka innehållet i din utbildning och den kompetens som du själv bygger under de tre åren. Du får dessutom arbetslivserfarenhet som särskiljer dig från andra ekonomstudenter. Under de tre åren kommer du också i kontakt med den ledande forskning om entreprenörskap som finns vid Ekonomihögskolan.

Karriär

En viktig utgångspunkt för EBD är att utbildningen inte syftar till att utbilda för någon specifik yrkestitel. Bland tidigare EBD studenter hittar du bland andra egenföretagare, konsulter, ekonomichefer, vd:ar, affärsutvecklare och reklammakare.

Examen

Filosofie kandidatexamen med inriktning mot Enterprising and Business Development, Huvudområde: Företagsekonomi

Internationella möjligheter

Undervisningen sker till viss del på engelska. På så vis förbereder du dig inte bara inför en nationell karriär, utan även inför en karriär i internationella sammanhang. En ytterligare möjlighet till internationalisering på programmet ges genom en utlandstermin vid något av våra många partneruniversitet runt om i världen.

#lnuabroad

Följ oss på Instagram.

Gabriella

Hi everyone!👋🏼 I think you can guess where I am.... in CANADA🇨🇦 My name is Gabriella and im studying a term at the university town Waterloo. I've been here for almost four weeks now. At home I study Enterprising & Business Development in Växjö and right now I'm doing my final year🎉

Öppna ramar och nära kontakt med näringslivet

Anita Cedergren

Anita Cedergren var inte helt övertygad till att börja studera, då hon hade ett spännande jobb på en mediebyrå. Hon var rädd att studierna skulle döda kreativiteten med "akademiska ramar". Men med EBD lär hon sig att utnyttja de stela ramarna till sin fördel samtidigt som utbildningen ger utrymme till att forma ramen efter sitt eget intresse

Sara ville utvecklas mer som entreprenör

Sara Öhman

Efter gymnasiet jobbade Sara Öhman från Bollnäs som receptionist, personlig assistent och drev dessutom ett eget litet företag där hon tillverkade smycken. Företaget gick bra och hon trivdes med att driva eget. Hon bestämde sig därför för att utvecklas mer som entreprenör. Och det var då hon upptäckte programmet Enterprising & Business Development, EBD.

De säljer schyssta cashewnötter från Gambia

Tidigare studenter bakom Smiling Cashew

Det är snart tre år sedan Joakim Söderling och Oscar Carlsson från Växjö tog examen från Enterprising and Business Development. I dag importerar de och säljer cashewnötter från Gambia till Sverige.

Våra bästa kontakter kan alla härledas tillbaka till vår studietid

Linnea Söderling

Linnea Söderling är en av fyra som driver företaget Smiling Group, som impoterar och säljer fairtrade-märkta cashewnötter från Gambia. Hennes fokus ligger på ekonomi samt PR och kommunikation. Studietiden gav väldigt bra förutsättningar för att skapa eget bolag.

Mer om programmet

Växjö

Ungefär femton minuter med cykel från centrum ligger Linnéuniversitetets campus. Det är som ett eget litet samhälle med universitetet, studentbostäder och studentliv. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Vad hittar du på upptäcktsfärd i Växjö – kontrasternas stad? Här finns bra restauranger, ett vinnande hockeylag och mysiga caféer där du kan få latten smaksatt med lingon. I Växjö är vacker natur alltid nära, staden omges av både sjö och skog. Studenter tycker om kombinationen av stadskärnan i Växjö och det aktiva studentlivet på campus. Här börjar drömmen om framtiden!

Studenter i hus M i Växjö