Event Management

180 hp

Vill du skapa minnesvärda upplevelser? Event Management är en utbildning i ekonomi med särskild inriktning mot evenemang. Programmet passar dig som vill jobba med såväl stora som små event inom allt från kultur, musik och nöje till idrott, mässor och konferenser.

Programmet Event Management förbereder dig på att inta ledande roller inom evenemangsbranschen. Du får lära dig om hur den fungerar, dess utveckling och framtida möjligheter ur ett hållbarhetsperspektiv. Vi går också igenom vad det finns för olika yrkesroller och aktörer inom branschen. Programmet bygger på teoretisk kunskap för evenemangsområdet, liksom på operativa och branschspecifika kunskaper och färdigheter.

Studierna lägger tonvikt på affärsmodeller inom evenemangsbranschen, metoder för destinationsutveckling samt planering och service av, och värdskap i, evenemang. Förutom specifika kurser inom event management, upplevelser och handelsrätt, läser du en bred grund av kurser inom företagsekonomi. Till exempel får du kunskaper i:

• Affärsutveckling
• Ledarskap, projektledning och entreprenörskap
• Marknadsföring, tex. sinnesmarknadsföring och konsumentbeteende
• Budgetering och kalkylering

Under sista året har du möjlighet att både läsa en termin utomlands eller göra praktik för att få relevant erfarenhet inför din kommande karriär. Eventbranschen är internationell och global, evenemang har ofta stor betydelse för ett land eller regions ekonomi och varumärke. Undervisningsspråket är svenska men vissa kurser ges på engelska.

Karriär

Efter utbildningen har du en bred kompetens, och är väl förberedd för en framtid i evenemangsbranschen. Du kan jobba med allt från stora internationella evenemang i globala organisationer till mindre, lokala verksamheter. Många av våra tidigare studenter jobbar idag med musikarrangemang, idrottsevenemang, konserter, företagsevent, mässor och konferenser både som anställd och som egenföretagare. Yrkestitlar du kan ha efter utbildningen är till exempel eventarrangör eller event manager, festivalgeneral, projektledare eller marknadsförare.

Examen

Filosofie kandidatexamen med inriktning mot Event Management, Huvudområde: Företagsekonomi

AACSB accredited

Vi är kvalitetscertifierade

Ekonomihögskolan och Linnéuniversitetet är ackrediterade av The Association to Advance Collegiate Schools of Business; AACSB. 

Läs mer om AACSB

Internationella möjligheter

Undervisningen på programmet sker till viss del på engelska i kurser där internationella studenter medverkar. Kopplingen mot ett internationellt verksamhetsfält är också tydligt i många kurser. På så vis förbereder du dig inte bara inför en nationell karriär, utan även inför en karriär i internationella sammanhang. En vidare möjlighet till internationalisering på programmet ges genom valbara utlandsstudier vid något av våra många partneruniversitet runt om i världen.
Läs mer om de internationella möjligheter du har på Linnéuniversitetet.

Särskilt urval

Fem av platserna på programmet kan tillsättas efter särskilt urval. Behörig till denna grupp är du som har arbetat minst tre år på halvtid inom musik-, event- eller upplevelseindustrin (styrks genom intyg). Rangordning: högskoleprov, betyg. För att få delta i urvalet söker du programmet via antagning.se samt skickar merithandlingar till: Studerandeavdelningen vid Linnéuniversitetet 391 82 Kalmar Märk kuvertet: ''Särskilt urval''.

Förbered dig med matematik!

Förbered dig med matematik! Studera en kurs i matte på distans för att förbereda dig inför dina studier. När din utbildning startar förväntas du ha goda kunskaper i matematik.

Kursen förberedande matematik vänder sig till dig som exempelvis läst minst Matematik 1 men behöver en mer grundlig genomgång/repetition av den matematik som ges första terminen på gymnasiets naturvetenskapliga och tekniska program.

Kursen ges på distans och berättigar dig att söka studiemedel. Du anmäler dig via antagning.se:

Förberedande matematik för högskolestudier ll

Antagningsstatistik

Är du nyfiken på vilka antagningspoäng som behövs för att komma in på utbildningen? Här kan du hitta statistik från tidigare antagningsomgångar. Tänk på att poängen blir olika varje gång beroende på vilka som söker, så det är alltid värt att söka om du är behörig.

Antagningsstatistik på uhr.se

Så snabbt får ekonomistudenter jobb

Diagrammet visar hur många procent av studenter på Ekonomihögskolan som fick jobb inom en viss tid efter examen år 2017 och år 2020. 40% av studenterna har fått ett jobb redan innan de tog sin examen.

Informationen är hämtad från Linnéuniversitetets alumnundersökning.

Rebecca jobbar på artist- och eventbyrå i Stockholm

Rebecca Fredriksson

Rebecca kommer från Alvesta i de småländska skogarna men idag jobbar hon som Project & Production Manager på artist- och eventbyrån Jubel i Stockholm. Främst jobbar hon med produktion för deras egna artisters spelningar men även med deras egna arrangemang och event.

 

En bransch i ständig förändring

William Hensch vid Linnéuniversitetet

William uppskattar att utbildningen ger en övergripande bild av branschen och att den innehåller flera projekt där studenterna får applicera sina kunskaper. 

Kalmar – studentstaden vid havet

Mitt i Kalmar, precis vid havet, ligger universitetet i lokaler som invigdes 2021. I Kalmar är allt nära och du har cykelavstånd till universitetet var du än bor i staden.

För dig som ny student finns det en bostadsgaranti. Det betyder att du har rätt till ett studentboende inom två månader. Det är en av anledningarna till att Kalmar har utsetts till Årets studentstad 2023 av Sveriges förenade studentkårer. Kalmar får också priset för att staden erbjuder en förträfflig miljö för dig som student att leva och bo i. Staden arbetar också aktivt för att skapa möjligheter för att du ska kunna stanna och jobba här när du har pluggat klart. 

Kalmar kommun har runt 70 000 invånare. Här finns ett starkt näringsliv med många företag som är ledande inom grön näring, e-handel och e-hälsa, så det finns gott om möjligheter att knyta kontakter inför arbetslivet.

Kalmar har ett kulturhistoriskt centrum och har flera gånger korats till Sveriges sommarstad. Kanske på grund av alla soltimmar, stränder, och konserter. Dessutom är Öland bara en bro bort.

Läs mer om våra studentstäder

Hus Vita på universitetskajen i Kalmar