Hållbar konstruktionsteknik, masterprogram

120 hp

Hållbar konstruktionsteknik är ett program för dig som vill vara med om att forma och konstruera framtidens byggnader. Programmet ges i Växjö och undervisningen sker på engelska.

Idag byggs allt mer utmanande och spännande konstruktioner kring oss, höga och slanka byggnader eller konstruktioner med lång spännvidd. Allt tyder på att den utvecklingen kommer att fortsätta och parallellt ställs allt högre krav på långsiktigt hållbara konstruktioner. För att lyckas i framtiden måste du som konstruktör ha djup förståelse för möjligheter och begränsningar i olika material, byggelement och system. Inom programmet utmanas du intellektuellt med avancerade teorier för analys men också av praktiska tillämpningar för att kunna vara med och forma en hållbar framtid.

Du blir en av dem som kan utveckla framtidens principer för hållbar konstruktion.

Karriär

Ingenjörer med hög kompetens inom beräkningsämnen har goda möjligheter att få kvalificerade arbetsuppgifter hos en mängd olika företag. Exempel på sådan är små och stora konsultföretag och producerande företag som vill vidareutveckla sina produkter. En master i byggteknik innebär också en bra grund för doktorandstudier.

Examen

Teknologie masterexamen med inriktning mot hållbar konstruktionsteknik.

Huvudområde: Byggteknik

En utbildning som är perfekt för dig som vill bidra till en mer hållbar framtid

Jenny student på Linnéuniversitetet

Jenny uppskattar studiemiljön vid Linnéuniversitetet och hon tycker att det är intressant program som ger en djupare förståelse för ämnet.

Johan jobbar med beräkningar av broar

Johan alumn från Linnéuniversitetet

Johan arbetar som biträdande konstruktör inom bro & anläggningskonstruktion på WSP i Växjö. Ett jobb han fick tack vare sina företagskontakter under sin studietid vid Linnéuniversitetet.

Växjö – studentstaden med ett levande campus

Strax söder om Växjö centrum ligger universitetets campus. I Växjö väljer många studenter att bo på campusområdet.

Här har du vänner, restauranger, föreläsningssalar, gym, mataffär, universitetsbiblioteket, friluftsområden och studentpubar, allt inom fem minuters gångavstånd. 

Du kan även bo i andra delar av Växjö och snabbt ta dig till universitetet med cykel eller buss. 

Med 90 000 invånare är Växjö en av Sveriges snabbast växande städer. Här finns en småländsk entreprenörsanda med många företag, bland annat inom IT-branschen – perfekt när du söker praktikplats eller jobb. Växjö är också en naturskön stad och här har du alltid nära till skog och vatten. 

Läs mer om våra studentstäder 

Studenter i hus M