Hållbar konstruktionsteknik, masterprogram

120 hp

Hållbar konstruktionsteknik är ett program för dig som vill vara med om att forma och konstruera framtidens byggnader.

Idag byggs allt mer utmanande och spännande konstruktioner kring oss, höga och slanka byggnader eller konstruktioner med lång spännvidd. Allt tyder på att den utvecklingen kommer att fortsätta och parallellt ställs allt högre krav på långsiktig hållbart. För att lyckas i framtiden måste konstruktörer ha djup förståelse för möjligheter och begränsningar i olika material, byggelement och system. Inom programmet utmanas du intellektuellt med avancerade teorier för analys men också av praktiska tillämpningar för att kunna vara med och forma en hållbar framtid.

Du blir en av dem som kan utveckla framtidens principer för hållbar konstruktion.

Karriär

Ingenjörer med hög kompetens inom beräkningsämnen har goda möjligheter att få kvalificerade arbetsuppgifter hos en mängd olika företag. Exempel på sådan är små och stora konsultföretag och producerande företag som vill vidareutveckla sina produkter. En examen från programmet innebär också en bra grund för doktorandstudier.

Examen

Teknologie masterexamen med inriktning mot hållbar konstruktionsteknik.

Huvudområde: Byggteknik

Växjö

Som student i Växjö har du nära till allt - staden, skogen och sjöarna. Promenadstråket från campus runt Växjösjön når nästan ända in till centrum och är perfekt för löpning och promenader.

Många av studenterna bor på campusområdet medan andra väljer att bo i centrala Växjö. På campus är det alltid liv och rörelse. Under en dag rör sig många studenter mellan föreläsningssalar, bibliotek, restauranger, pubar och friluftsområden. Växjö är också känt för sitt musikliv. Varje vecka kan du se mer eller mindre kända band på någon av Växjös scener.

Studenter i parken