Hållbar konstruktionsteknik, masterprogram

120 hp

Hållbar konstruktionsteknik är ett program för dig som vill vara med om att forma och konstruera framtidens byggnader.

Idag byggs allt mer utmanande och spännande konstruktioner kring oss, höga och slanka byggnader eller konstruktioner med lång spännvidd. Allt tyder på att den utvecklingen kommer att fortsätta och parallellt ställs allt högre krav på långsiktig hållbart. För att lyckas i framtiden måste konstruktörer ha djup förståelse för möjligheter och begränsningar i olika material, byggelement och system. Inom programmet utmanas du intellektuellt med avancerade teorier för analys men också av praktiska tillämpningar för att kunna vara med och forma en hållbar framtid.

Du blir en av dem som kan utveckla framtidens principer för hållbar konstruktion.

Karriär

Ingenjörer med hög kompetens inom beräkningsämnen har goda möjligheter att få kvalificerade arbetsuppgifter hos en mängd olika företag. Exempel på sådan är små och stora konsultföretag och producerande företag som vill vidareutveckla sina produkter. En examen från programmet innebär också en bra grund för doktorandstudier.

Examen

Teknologie masterexamen med inriktning mot hållbar konstruktionsteknik.

Huvudområde: Byggteknik

Växjö

Ungefär femton minuter med cykel från centrum ligger Linnéuniversitetets campus. Det är som ett eget litet samhälle med universitetet, studentbostäder och studentliv. Allt händer på campus – hos oss blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö och ett händelserikt studentliv.

Vad hittar du på upptäcktsfärd i Växjö? Det finns ett bra utbud av restauranger och mysiga caféer. Det finns en stor sjö mitt i staden, vacker natur finns alltid nära. Många studenter tycker om kombinationen av stadskärnan i Växjö och livet på campus. Här börjar drömmen om framtiden!

Studenter i parken