Hållbara energiprocesser och system, masterprogram

120 hp

Förnybara energikällor som vind, vatten, sol och biomassa spelar en allt större roll nationellt och internationellt. Du som har en teknisk examen kan på denna utbildning fördjupa dig i energifrågor och framtidens energisystem.

I Sverige och EU är biobränslena den viktigaste och största av de förnybara energislagen, även om vindkraften är på snabb frammarsch. Men hur gör man egentligen när man hanterar biobränsle, vad skall man tänka på och hur skiljer de sig från andra bränslen? Du lär dig om allt från hur man smartast hanterar biomassa, till kunskaper i projektledning och undersökningsmetoder. Arbetsmarknaden inom området växer snabbt och är global.

Masterprogrammet i bioenergiteknik ger dig fördjupade kunskaper inför jobb inom detta spännande område. Programmets huvudinnehåll - utöver valfria kurser och examensarbete - är:

• Bränsleresurser och logistik. Vilka resurser finns att tillgå? Och hur förflyttar man bränsle på rimligt sätt?

• Enhetsoperationer och förbränningsteknik. Hur hanteras biomassa? Finfördelning, torkning, transport, lagring...hur får vi ut mesta möjliga av bränsle från jord- och skogsbruk eller avfall?

• Undersökningsmetoder och matematisk statistik. Hur räknar man ut det här?

• Projektet som arbetsform.

Programmet erbjuder även redan verksamma ingenjörer med kandidat- eller högskoleingenjörsexamen att fördjupa sig.

Karriär

Programmet förbereder för en yrkesverksamhet som utredare, energisystemplanerare, energistrateg eller projektledare. Arbetsmarknaden är internationell – speciellt för dig som väljer en konsultkarriär.

Examen

Teknologie masterexamen med inriktning mot Hållbara energiprocesser och system Huvudområde: Bioenergiteknik

Programöversikt

Översikt av programmets kurser.

Växjö

Ungefär femton minuter med cykel från centrum ligger Linnéuniversitetets campus. Det är som ett eget litet samhälle med universitetet, studentbostäder och studentliv. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Vad hittar du på upptäcktsfärd i Växjö – kontrasternas stad? Här finns bra restauranger, ett vinnande hockeylag och mysiga caféer där du kan få latten smaksatt med lingon. I Växjö är vacker natur alltid nära, staden omges av både sjö och skog. Studenter tycker om kombinationen av stadskärnan i Växjö och det aktiva studentlivet på campus. Här börjar drömmen om framtiden!

Studenter i hus M