Hälsovetenskap, masterprogram

120 hp

Masterprogrammet för dig som vill fördjupa och bredda dina kunskaper om hälsa på individ- samhälls- och global nivå.

Programmet ger dig möjlighet att utveckla och fördjupa dina kunskaper inom hälsovetenskap. I det breda ämnet hälsovetenskap förstås hälsa som ett nätverk av sammanlänkande aspekter som påverkar och påverkas av hälsa med utgångspunkt i vilka faktorer som är viktiga för att grundlägga och bibehålla hälsa på individ-, samhälls- och global nivå.

Under utbildningen kommer olika perspektiv och ämnesspecifika kunskaper sammanföras för att utveckla en bred och fördjupad förståelse av komplexiteten i begreppet hälsa. Programmet är campusbaserat och har en tydlig internationell prägel och möjlighet finns att förlägga delar av programmet utomlands. Programmet ges på engelska och är förberedande för studier på forskarnivå.

Karriär

Masterprogrammet ger dig möjlighet att kunna arbeta med utrednings- och utvecklingsarbete inom hälsosektorn, bland annat som entreprenör, konsult eller som anställd inom privat- eller offentlig sektor, alternativt i ideella organisationer.

Examen

Filosofie masterexamen (Huvudområde: Hälsovetenskap)

Motiviationsbrev

Mall för motivationsbrevet avsedd för individuell bedömning att bifoga ansökan till programmet.

Kalmar

Kalmar är en vacker stad med gamla anor, många mysiga kvarter och stor personlig charm. Området runt Kalmar Slott och Stadsparken är många studenters favorit.

Närheten till havet och Öland sätter sin prägel på staden med långa promenadstråk vid havet. I Kalmar är avstånden små och på fem-tio minuter når du det mesta – universitetet, havet, gymmet eller stadskärnan på Kvarnholmen. Många studenter bor i centrala Kalmar i närheten av universitetsbyggnaderna. Bra att veta är att Kalmar kommun har en bostadsgaranti för nya studenter.

Sjöfartshögskolan i Kalmar