Hälsovetenskap, masterprogram

120 hp

Masterprogrammet för dig som vill fördjupa och bredda dina kunskaper om hälsa på individ- samhälls- och global nivå.

Programmet ger dig möjlighet att utveckla och fördjupa dina kunskaper inom hälsovetenskap. I det breda ämnet hälsovetenskap förstås hälsa som ett nätverk av sammanlänkande aspekter som påverkar och påverkas av hälsa med utgångspunkt i vilka faktorer som är viktiga för att grundlägga och bibehålla hälsa på individ-, samhälls- och global nivå.

Under utbildningen kommer olika perspektiv och ämnesspecifika kunskaper sammanföras för att utveckla en bred och fördjupad förståelse av komplexiteten i begreppet hälsa. Programmet är campusbaserat och har en tydlig internationell prägel och möjlighet finns att förlägga delar av programmet utomlands. Programmet ges på engelska och är förberedande för studier på forskarnivå.

Karriär

Masterprogrammet ger dig möjlighet att kunna arbeta med utrednings- och utvecklingsarbete inom hälsosektorn, bland annat som entreprenör, konsult eller som anställd inom privat- eller offentlig sektor, alternativt i ideella organisationer.

Examen

Filosofie masterexamen (Huvudområde: Hälsovetenskap)

Motiviationsbrev

Mall för motivationsbrevet avsedd för individuell bedömning att bifoga ansökan till programmet.

Kalmar

I Kalmar finns Linnéuniversitetet centralt i stadskärnan. Universitetskajen är helt nybyggd och ligger precis vid havet. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Det är även i centrum som de flesta studenter bor. Bra att veta är att Kalmar kommun har en bostadsgaranti för nya studenter. Allt finns inom tio minuters cykelavstånd oavsett om du vill bada i havet, plugga, shoppa eller träna. Historiska byggnader och kullerstensgator ger staden charm. När solen lyser fylls området vid Kalmar slotts vallgrav av pluggande och solande studenter. Studentlivet har en självklar plats i Kalmar. Här börjar drömmen om framtiden!

Sjöfartshögskolan i Kalmar