Human Resource Management - personalledning och organisationsutveckling

180 hp

Human Resource Management, HRM, riktar sig till dig som vill jobba med att på ett optimalt sätt ta tillvara de mänskliga resurserna i företag eller organisation. En unik utbildning i Sverige som kombinerar ekonomi med HR.

Näringslivet är i behov av ekonomer med ett tydligt personalstrategiskt perspektiv. Human Resource Management, HRM, är just det - en ekonomutbildning med inriktning mot ledning och utveckling av människor i företag och organisationer. En kombination som gör programmet unikt i Sverige. Utbildningen vänder sig till dig som är intresserad av frågor som handlar om hur man skapar motivation, engagemang och förändringsberedskap hos individer och hur man rekryterar, utvecklar och belönar medarbetare. Med både ekonomi och HR i utbildningen får du en utförlig grund inom både arbetsmarknad och kompetensförsörjning.

Huvudområdet du kommer studera är Företagsekonomi där du kan välja flera fördjupningsinriktningar, bland annat organisation och ekonomistyrning. Varvat med ditt huvudämne läser du kurser om arbetsrätt, Health Management, Human Resource Management, organisationsutveckling och personalekonomi. Genom projekt i näringslivet ges du möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiska färdigheter.

Aktuell information 2024

I år har vi inte möjlighet att ta emot fler sökande till detta program. Däremot erbjuder vi många ekonomiutbildningar och på vissa av dem finns det fortfarande möjlighet att söka inför hösten 2024. Ekonomi är ett brett område och förhoppningsvis kan du hitta fler spännande alternativ för dig. På Antagning.se ser du vilka utbildningar som är öppna för sen anmälan. 

Karriär

Ditt framtida arbete finns inom den växande andel företag och organisationer som jobbar långsiktigt och strategiskt med personalledning och personalutveckling. Du kan till exempel komma att jobba med kompetensutveckling, rekrytering av personal, ledarutveckling och chefsstöd. Tidigare studenter arbetar idag inom centrala funktioner med ett ekonomisk strategiskt fokus inom HRM, på internationella fo¨retag, kommuner och landsting med HR, ekonomi eller verksamhetsutveckling. Efter utbildningen har 90% av studenterna jobb inom området inom 6 månader.

Examen

Filosofie kandidatexamen med inriktning mot Human Resource Management, Huvudområde: Företagsekonomi

Ansökan till senare del av program

Du som har läst kurser som motsvarar minst fyra terminer på programmet kan söka till senare del av programmet. Om det finns plats på den termin du är behörig till behöver du inte läsa tidigare terminer.

Information om senare del av program.

AACSB accredited

Vi är kvalitetscertifierade

Ekonomihögskolan och Linnéuniversitetet är ackrediterade av The Association to Advance Collegiate Schools of Business; AACSB. 

Läs mer om AACSB

Internationella möjligheter

En möjlighet till internationalisering på programmet ges genom en utlandstermin vid något av våra många partneruniversitet runt om i världen. Undervisningen på programmet sker till viss del på engelska. På så vis förbereder du dig inte bara inför en nationell karriär, utan även inför en karriär i internationella sammanhang. Läs mer om de internationella möjligheter du har på Linnéuniversitetet.

Förbered dig med matematik!

Förbered dig med matematik! Studera en kurs i matte på distans för att förbereda dig inför dina studier. När din utbildning startar förväntas du ha goda kunskaper i matematik.

Kursen förberedande matematik vänder sig till dig som exempelvis läst minst Matematik 1 men behöver en mer grundlig genomgång/repetition av den matematik som ges första terminen på gymnasiets naturvetenskapliga och tekniska program.

Kursen ges på distans och berättigar dig att söka studiemedel. Du anmäler dig via antagning.se: Förberedande matematik för högskolestudier I

Antagningsstatistik

Är du nyfiken på vilka antagningspoäng som behövs för att komma in på utbildningen? Här kan du hitta statistik från tidigare antagningsomgångar. Tänk på att poängen blir olika varje gång beroende på vilka som söker, så det är alltid värt att söka om du är behörig.

Antagningsstatistik på uhr.se

Så snabbt får ekonomistudenter jobb

Diagrammet visar hur många procent av studenter på Ekonomihögskolan som fick jobb inom en viss tid efter examen år 2017 och år 2020. 40% av studenterna har fått ett jobb redan innan de tog sin examen.

Informationen är hämtad från Linnéuniversitetets alumnundersökning.

#lnuabroad

Följ oss på Instagram.

Nicole

Konnichiwa from Japan! 🇯🇵 My name is Nicole and I'm a second year student at Linnaeus University where I study Human Resource Management. I'm currently doing a semester abroad at Tokyo International University. In Tokyo you're never bored - and neither are your taste buds! Even as a vegan you can find amazing food, everything from traditional Japanese dishes like Ramen to western foods like pasta and burgers 🍜🍔🍝 To everyone who's thinking about doing a semester abroad (and especially in Japan), I would just like to say DO IT! At some times you will miss home, or you will be irritated from the culture chocks. But all of the positive experiences outweigh the negative ones and you will definitely have the time of your life.

Maria praktiserade i Schweiz

Maria Bengtsson

Maria var ute efter en utbildning som kombinerade ekonomi och personalledning när hon fann och ansökte till Human Resource Management. När hon började programmet satsade hon järnet på att engagera sig både föreningsliv och i att göra sin utbildning så internationell som möjligt.

Unik kombination av ekonomi och personalledning

Malin Ingman Wettler

Det var den unika kombinationen av företagsekonomi och personalledning som gjorde att Malin Ingman Wettler valde Human Resource Management. Idag kan hon konstatera att hon valde rätt.

Patrik jobbar som HR-generalist

Porträtt Patrik Rosenback Fromell

Patrik Rosenback Fromell valde att läsa programmet human resource management eftersom han lockades av mixen av organisation, ekonomi och personal. Idag jobbar han som HR-generalist/rekryterare på konsultföretaget B3IT och brinner för att få träffa jobbkandidater.

Mer om programmet

"Det krävs personer som vet hur personal och ekonomi samspelar"

För att företag ska bli så framgångsrika som möjligt krävs personer som vet hur personal och ekonomi samspelar.

Gunilla Larsen Borg är programansvarig

– Man pratar ofta om att personalen är ett företags viktigaste resurs men då behövs det människor som kan räkna på lönsamhet och kostnader när det gäller personalområdet, säger Gunilla ­Larsen Borg, ansvarig för programmet Human ­Resource Management.
Utbildningen riktar sig till dig som vill jobba med att på bästa sätt ta tillvara på de mänskliga resurserna i ett företag, det vill säga personalen.

Ledning och utveckling

Human Resource Management är en ekonomutbildning med inriktning mot ledning och utveckling av människor. Du studerar bland annat ledarskap, hälsoekonomi och företagsekonomi. Utbildningen passar dig som är intresserad av frågor som handlar om hur man skapar motivation och engagemang samt hur man rekryterar, utvecklar och belönar med­arbetare.

Skapa kontakter

Under studietiden har du kontakt med företag vilket ger dig möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Samtidigt bygger du ditt nätverk och skapar viktiga kontakter för framtiden.

Fler och fler företag satsar på sin personal med bland annat friskvård och bland dessa företag finns ett sug efter att anställa någon som räknar på satsningarna och ser om de är lönsamma. 

Vanliga frågor om programmet

Kalmar – studentstaden vid havet

Mitt i Kalmar, precis vid havet, ligger universitetet i lokaler som invigdes 2021. I Kalmar är allt nära och du har cykelavstånd till universitetet var du än bor i staden.

För dig som ny student finns det en bostadsgaranti. Det betyder att du har rätt till ett studentboende inom två månader. Det är en av anledningarna till att Kalmar har utsetts till Årets studentstad 2023 av Sveriges förenade studentkårer. Kalmar får också priset för att staden erbjuder en förträfflig miljö för dig som student att leva och bo i. Staden arbetar också aktivt för att skapa möjligheter för att du ska kunna stanna och jobba här när du har pluggat klart. 

Kalmar kommun har runt 70 000 invånare. Här finns ett starkt näringsliv med många företag som är ledande inom grön näring, e-handel och e-hälsa, så det finns gott om möjligheter att knyta kontakter inför arbetslivet.

Kalmar har ett kulturhistoriskt centrum och har flera gånger korats till Sveriges sommarstad. Kanske på grund av alla soltimmar, stränder, och konserter. Dessutom är Öland bara en bro bort.

Läs mer om våra studentstäder

Hus Vita på universitetskajen i Kalmar