Industriell ekonomi, högskoleingenjör

180 hp

Teknik, ekonomi och management är en kombination som många arbetsgivare efterfrågar idag. Har du intresset öppnar sig en arbetsmarknad som inkluderar många spännande företag.

Moderna företag måste arbeta rationellt och resurssnålt för att kunna konkurrera på en global marknad. Deras produktion måste planeras, styras och underhållas på ett sätt så att kunder får sina produkter levererade i rätt tid, med rätt kvalitet och till rätt pris. Programmet ger dig en helhetsbild över ett företags verksamhet och styrning och därmed en bra grund för intressanta och utvecklande arbetsuppgifter inom exempelvis logistik, inköp, ledarskap, produktionsplanering, ekonomisk beslutsfattande, underhåll, drift, kvalitetsteknik och Lean production.

Under de första två åren ger programmet en bred grundläggande bas inom industriell ekonomi, där kurser inom matematik, ekonomi och ingenjörsämnen utgör grunden. I det tredje året får du spetskunskaper inom områdena material och produktionsstyrning, produktionsteknik, logistik och underhållsstyrning. Programmet avslutas med ett examensarbete. Under hela utbildningen har du också nära kontakt med företag i form av kursprojekt och studiebesök. Många kursmoment i programmet kopplas till aktiviteterna i vårt nya Innovation & Technology Center EPIC.

Karriär

Programmet förbereder dig med ingenjörskompetens som efterlyses av såväl små och medelstora såsom stora företag. Exempelvis kan man arbeta som produktionstekniker och –planerare, kvalitetsingenjör, projektledare och underhållsingenjör. Tidigare studenter har fått jobb på globala företag som exempelvis Scania, Volvo, Elektrolux eller Atlas Copco, men även på många små och medelstora företag i regionen och nationellt.

Examen

Högskoleingenjörsexamen inom industriell ekonomi.

Utbildningen har ett nära samarbete med näringslivet

Hjalmar Nilsson vid Linnéuniversitetet.

Hjalmar följde med en kompis till Linnéuniversitetet och kände direkt att det var här han ville studera. Han uppskattar laborationerna som sker i utbildnings- och forskningscentret Epic och trivs med att bo på campus i Växjö.

Joel gillar logiska förklaringar till varför saker och ting beter sig som de gör. Och så gillar han golf.

Joel Welin studerar till ingenjör inom industriell ekonomi.

Tidigare studenter berättar

Karolina berättar om sin studietid, hur det var att söka jobb och hur hon ser på framtiden.

Bild på kvinnlig alumn

 

Det finns många olika möjliga vägar i yrkeslivet för dig som väljer att studera industriell ekonomi. På en mässa i Jönköping träffade vi Nikki Vackerberg, som pluggade industriell ekonomi här på Linnéuniversitetet.

Mer om programmet

Tobias är programansvarig och här berättar han mer om vad Industriell ekonomi innebär.

 

Närliggande utbildning

Är du intresserad av Industriell ekonomi, högskoleingenjör 180 hp? Då tror vi att du även kan vara intresserade av Maskinteknik, inriktning produktutveckling, högskoleingenjör 180 hp. 

Växjö

Ungefär femton minuter med cykel från centrum ligger Linnéuniversitetets campus. Det är som ett eget litet samhälle med universitetet, studentbostäder och studentliv. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Vad hittar du på upptäcktsfärd i Växjö – kontrasternas stad? Här finns bra restauranger, ett vinnande hockeylag och mysiga caféer där du kan få latten smaksatt med lingon. I Växjö är vacker natur alltid nära, staden omges av både sjö och skog. Studenter tycker om kombinationen av stadskärnan i Växjö och det aktiva studentlivet på campus. Här börjar drömmen om framtiden!

Studenter i hus M