Innovation genom ekonomi, teknik och design - inriktning teknik, masterprogram

120 hp

Är du ingenjör eller tekniker och vill utveckla morgondagens produkter eller skapa innovationer för hållbar utveckling? Vill du lära dig använda dina kunskaper i ett större sammanhang?

I detta masterprogram utvecklar du din förmåga att leda och skapa innovationer. Detta görs i en unik studiemiljö där du möter studenter och lärare från områdena teknik, ekonomi och design. Mötet mellan de olika ämnena lägger grunden för ett modernt innovationsarbete och skapar samtidigt ett dynamiskt och roligt lärande.

Som ingenjör eller tekniker kommer du att utveckla dina tekniska färdigheter i olika projekt där din unika kompetens kan göra skillnad. Du kommer att samarbeta med studenter från programmets olika inriktningar och tillsammans kommer ni utmanas med såväl avancerad produktutveckling som med mer systemövergripande frågeställningar.

Programmet har ett stort nätverk av lokala och globala företag och organisationer som årligen utmanar oss med just deras frågeställningar. Vi är extra stolta över samarbetet med IKEA och Södra via det strategiska partnerskapet ”The Bridge”. Samarbetet vilar på FN:s globala mål med fokus på hållbarhet, innovation och optimal förvaltning av lokala naturresurser och mänskliga resurser.

Karriär

Programmet tränar dig i projekt- och innovationsledning, process- och produktutveckling, affärsutveckling samt entreprenörskap. Du utvecklar fördjupad kunskap inom teknik samtidigt som utbyte sker med kunskapsområdena design och företagsekonomi. Du kommer genom utbildningen att kunna skapa hållbara lösningar, som tar hänsyn till funktion, form och resurseffektivitet. Några exempel på vad våra tidigare studenter arbetar som är innovationsledare, produktutvecklare och ingenjörer.

Examen

Du som har en teknologie kandidatexamen från grundnivå får följande examen: Teknologie masterexamen med inriktning mot innovation genom ekonomi, teknik och designHuvudområde: Maskinteknik eller Skogs- och träteknik

Du som har en filosofie kandidatexamen från grundnivå får följande examen: Filosofie masterexamen med inriktning mot innovation genom ekonomi, teknik och designHuvudområde: Maskinteknik eller Skogs- och träteknik

Internationella möjligheter

Undervisningen sker på engelska. På så vis förbereder du dig inte bara inför en nationell karriär, utan även inför en karriär i internationella sammanhang. Programmet tar även emot studenter från hela världen och det ger dig internationellt och mångkulturellt utbyte på hemmaplan. Ytterligare internationaliseringsmöjlighet ges genom en utlandstermin vid något av våra många partneruniversitet världen över.

Ett program med tre inriktningar

Programmet erbjuder tre olika inriktningar - företagsekonomi, teknik och design. Information om företagsekonomiinriktningen. Information om designinriktningen.

Ansökan

Samarbete är nödvändigt för att lösa samhällets utmaningar

Hannes vill jobba med hållbar produktutveckling för en bättre framtid 

Hör hur han berättar om samarbetet med IKEA och varför det är bra med ett internationellt program.

Programmets fokus på hållbarhet tilltalade Juliana

Juliana - doktorand vid Linnéuniversitetet

Julianas väg till Sverige gick från Colombia via London, där hon träffade en svensk kille. Sedan tog kärleken henne till Växjö. Idag är hon doktorand med en passion såväl för att undervisa som för sin forskning inom design och hållbarhet och hur vi kan leva i harmoni med planeten.

"Ett masterprogram där ingenjörsstudenter studerar tillsammans med affärs- och designstudenter är ganska revolutionerande"

Tayfun, fd student på masterprogrammet innovation genom affärs-, ingenjörs- och design – inriktning teknik

Mer om programmet

Program i samverkan med bransch och näringsliv

Linnéuniversitetet har ett specifikt, långsiktigt och strategiskt samarbete med Södra och IKEA i partnerskapet The Bridge. Grunden för samarbetet är klimatutmaningarna och FN:s globala mål. Fokus för partnerskapet ligger inom skogsbruk, innovation och hållbarhet och parterna samarbetar inom utbildning och forskning. En ambition är att skapa en arena för kunskapsutveckling och hållbar konkurrenskraft öppen för fler aktörer eftersom vi tror att verka tillsammans är det som krävs för att vi ska klara omställningen i samhället.

Samarbetspartners

IKEAs logotyp
Södras logotyp

Vanliga frågor om programmet

Växjö – studentstaden med ett levande campus

Strax söder om Växjö centrum ligger universitetets campus. I Växjö väljer många studenter att bo på campusområdet.

Här har du vänner, restauranger, föreläsningssalar, gym, mataffär, universitetsbiblioteket, friluftsområden och studentpubar, allt inom fem minuters gångavstånd. 

Du kan även bo i andra delar av Växjö och snabbt ta dig till universitetet med cykel eller buss. 

Med 90 000 invånare är Växjö en av Sveriges snabbast växande städer. Här finns en småländsk entreprenörsanda med många företag, bland annat inom IT-branschen – perfekt när du söker praktikplats eller jobb. Växjö är också en naturskön stad och här har du alltid nära till skog och vatten. 

Läs mer om våra studentstäder 

Studenter i hus M