Interaktiva medier och webbteknologier

180 hp

Vår digitala framtid kräver intressanta produkter och tjänster som utnyttjar den nya teknikens möjligheter. Här lär du dig förstå och skapa dem!

Programmet inleds med att du får nödvändiga teoretiska och praktiska grunder i ämnet medieteknik. Du lär dig exempelvis hur man skapar och redigerar digitala medier, designar interaktivitet och utvecklar moderna webbplatser med användarnas behov i fokus.

Det andra året väljer du inriktning: interaktiva medier eller webbteknologier. Väljer du interaktiva medier studerar du områden som bildbehandling, grafiska användargränssnitt, videoproduktion och 3D-grafik. Inriktar du dig istället mot webbteknologier fördjupar du dig i webbprogrammering, databasdesign och mobilutveckling. I gemensamma kurser får du erfarenhet av att genomföra större interaktiva projekt och samarbeta med andra utifrån din framtida yrkesroll.

Under tredje året lär du dig mer om vetenskapliga metoder och får möjlighet att tillämpa dina kunskaper hos ett företag. Nu kan du också fördjupa dig i aktuell forskning, välja kurser utifrån egna intressen och skriva ditt avslutande examensarbete.

Karriär

Efter utbildningen kan du, beroende på vilken inriktning du valt, arbeta med digitala medier på olika sätt: planera, designa, skapa, redigera, programmera, producera och distribuera multimedieproduktioner, interaktiva system, webblösningar och mobila tjänster, allt med utgångspunkt i användarnas behov.

Examen

Filosofie kandidatexamen med inriktning mot interaktiva medier eller webbteknologier.

Huvudområde: Medieteknik.

Jag gillar att vi lärt oss både programmering och interaktionsdesign

Rebecka Green

Jag har alltid varit intresserad av teknik och tekniska prylar. Jag sökte den här utbildningen för att förstå till exempel hur en webbsida är uppbyggd eller hur designprocessen för att ta fram en applikation går till. Det mest intressanta med programmet är att vi läst så många varierande kurser och att vi fått lära oss både programmering och interaktionsdesign.

Utbildningen gjorde att jag fick upp ögonen för programmering

Michaela, student på Linnéuniversitetet
Michaela

Medieteknik var inget jag visste särskilt mycket om innan jag påbörjade utbildningen men jag tyckte att den verkade intressant ur ett grafiskt perspektiv. Att designa grafiska användargränssnitt och videoproduktion lockade mig till programmet men det var programmeringen som fick mig att stanna.

Jag hoppas på att kunna utveckla nya lösningar som förenklar vardagen

Jag funderade länge på vad som skulle vara intressant att jobba med när jag blev "vuxen", så jag började leta efter utbildningar inom de områdena som intresserade mig mest. Eftersom jag länge varit intresserad av både datorer och liknande tekniska produkter, så som smartphones, och de saker man kan använda dem till ville jag lära mig mer om detta.

Mer om programmet

Växjö

Ungefär femton minuter med cykel från centrum ligger Linnéuniversitetets campus. Det är som ett eget litet samhälle med universitetet, studentbostäder och studentliv. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Vad hittar du på upptäcktsfärd i Växjö – kontrasternas stad? Här finns bra restauranger, ett vinnande hockeylag och mysiga caféer där du kan få latten smaksatt med lingon. I Växjö är vacker natur alltid nära, staden omges av både sjö och skog. Studenter tycker om kombinationen av stadskärnan i Växjö och det aktiva studentlivet på campus. Här börjar drömmen om framtiden!

Studenter i hus M