International Tourism Management Programme

180 hp

Vill du jobba inom en av världens största näringar - Turism? Då är det internationella turismprogrammet något för dig. Med över 45 års erfarenhet är programmet International Tourism Management en av Sveriges mest eftertraktade turismutbildningar. Efter att ha studerat turism har du hela världen som arbetsmarknad och behovet av kompetens inom strategisk planering, färdigheter i ekonomi och hållbar utveckling har aldrig varit viktigare.

Utbildningen ger dig djupa analytiska färdigheter för vad turism är och hur det påverkar oss och vårt samhälle. Vi går igenom turismens miljömässiga, sociala, kulturella och ekonomiska aspekter och du får förståelse för hur de påverkar olika verksamheter och organisationer inom turismnäringen. Människans resande för att upptäcka nya platser och uppleva andra miljöer har alltid funnits – och kommer alltid att finnas. Turismnäringen är också en växande bransch där nya arbetsområden inom exempelvis evenemang och upplevelser ständigt skapar nya karriärmöjligheter.

Du kommer att läsa kurser inom Hospitality Management, Event Management, Destination Management och entreprenörskap inom turism men även ekonomikurser inom bland annat e-handel och marknadsföring. Hela utbildningen har ett starkt internationellt perspektiv där fokus ligger på hållbar utveckling och lika villkor. Genom studieresor, gästföreläsningar och praktikmöjligheter får du unika ämnesspecifika kunskaper som du kommer ha nytta av i ditt kommande arbetsliv. Undervisningen ges på campus i Kalmar och undervisningsspråket är engelska.

Din sista termin har du tre olika valmöjligheter. Antingen väljer du att plugga utomlands vid något av våra partneruniversitet runt om i världen. Eller så väljer du att ha praktik där du får erfarenhet från någon organisation eller något företag inom turismbranschen, antingen i Sverige eller utomlands. Ditt tredje alternativ är att fördjupa dig inom marknadsföring. Detta alternativ gör dig behörig att ansöka om en generell kandidatexamen i företagsekonomi och därmed erhålla två examina när du läst klart programmet.

Aktuellt för 2024
Från och med i höst ges programmet enbart med inriktning mot Turism.
Tidigare specialisering mot Cruise Management kommer inte att erbjudas.  

Karriär

Efter utbildningen har du kompetens inom många delar av turismnäringen men dina färdigheter efterfrågas även i andra branscher där service och bemötande är viktigt. Att starta en egen verksamhet är också ett alternativ för dig som entreprenör.

Att jobba inom turism innebär att du kan välja mellan en mängd olika karriärvägar och några av våra tidigare studenter arbetar idag som:

• Destinationsutvecklare
• Eventprojektledare
• Hotellchef
• Resebyråkonsult
• VD för reseföretag

Examen

Filosofie kandidatexamen med inriktning mot Turism (Huvudområde: Turismvetenskap)

Ansökan till senare del av program

Du som har läst kurser som motsvarar minst två terminer på programmet kan söka till senare del av programmet. Om det finns plats på den termin du är behörig till behöver du inte läsa tidigare terminer.

Information om senare del av program.

AACSB accredited

Vi är kvalitetscertifierade

Ekonomihögskolan och Linnéuniversitetet är ackrediterade av The Association to Advance Collegiate Schools of Business; AACSB. 

Läs mer om AACSB

Internationella möjligheter

Undervisningen sker på engelska. På så vis förbereder du dig inte bara för en nationell karriär, utan även för en karriär i internationella sammanhang. Programmet tar emot både svenska och internationella studenter, och erbjuder därmed en mångkulturell läromiljö. Ytterligare internationaliseringsmöjlighet ges genom utlandstermin vid något av våra många partneruniversitet världen över.
Läs mer om de internationella möjligheter du har på Linnéuniversitetet.

Särskilt urval

Fem av platserna på programmet kan tillsättas efter särskilt urval. Behörig till denna grupp är du som har arbetat minst tre år på halvtid inom rese- och turismindustrin (styrks genom intyg). Rangordning: högskoleprov, betyg. För att få delta i urvalet söker du programmet via antagning.se samt skickar merithandlingar till: Studerandeavdelningen vid Linnéuniversitetet 391 82 Kalmar Märk kuvertet: ''Särskilt urval''."

Förbered dig med matematik!

Förbered dig med matematik! Studera en kurs i matte på distans för att förbereda dig inför dina studier. När din utbildning startar förväntas du ha goda kunskaper i matematik.

Kursen förberedande matematik vänder sig till dig som exempelvis läst minst Matematik 1 men behöver en mer grundlig genomgång/repetition av den matematik som ges första terminen på gymnasiets naturvetenskapliga och tekniska program.

Kursen ges på distans och berättigar dig att söka studiemedel. Du anmäler dig via antagning.se:

Förberedande matematik för högskolestudier ll

Antagningsstatistik

Är du nyfiken på vilka antagningspoäng som behövs för att komma in på utbildningen? Här kan du hitta statistik från tidigare antagningsomgångar. Tänk på att poängen blir olika varje gång beroende på vilka som söker, så det är alltid värt att söka om du är behörig.

Antagningsstatistik på uhr.se

Så snabbt får ekonomistudenter jobb

Diagrammet visar hur många procent av studenter på Ekonomihögskolan som fick jobb inom en viss tid efter examen år 2017 och år 2020. 40% av studenterna har fått ett jobb redan innan de tog sin examen.

Informationen är hämtad från Linnéuniversitetets alumnundersökning.

Ett bra program inom turism och en charmig stad var lockande

Student Jooan

Kurserna är strukturerade på ett varierat sätt, vilket håller mig intresserad under hela kursen. Dessutom är det mycket bättre att plugga i Kalmar än jag trodde. Staden är charmig, folk är supertrevliga och hjälpsamma. Alla respekterar ditt personliga utrymme, säger Jooan.

Carla funderar på utlandsstudier i England

Carla med Kalmar Slott i bakgrunden

Carla Aicher läser det internationella turismprogrammet i Kalmar och drömmer om att i framtiden arbeta med att organisera och leda evenemang inom turism och evenemang.

Sebastian arbetar som coach

Sebastian

Sebastian brinner för att leda andra människor och fann jobbet för honom på KILROY. Redan innan han började på Internationella Turismprogrammet hade han ett intresse för ledarskap och fick under utbildningen stöd för att utveckla denna egenskap. Idag håller han utbildningar för 100-tals kollegor med stor trygghet.

Turismbranschen om programmet

Med en akademisk utbildning i bagaget kan du ta dig långt i turismbranschen. Den ger dig värdefulla kunskaper och bra kontakter. Här berättar några som jobbar inom turismnäringen om sina erfarenheter.

Mer om programmet

"Här utbildas personer som ser framåt och utvecklar branschen"

Turismbranschen behöver tänkare och visionärer. På Internationella turismprogrammet utbildas personer som ser framåt och utvecklar branschen.

– I denna utbildning ställer man sig lite ovanför för att se vad som händer. Vill man nå lite längre kräver branschen idag mer kunskap än att bara lära sig bokningsprogram och ge god service, säger programansvarig Anneli Andersson.

Utbildningen är bred och du lär dig avläsa trender i resandet, upptäcka möjliga marknader och utveckla nya resmål.

Praktisk erfarenhet

Du kan avsluta din treåriga utbildning med en terminslång praktikkurs och får då en naturlig koppling till arbetslivet och din framtida karriär. Studenter gör sin praktik på till exempel på Visit Swedens utlandskontor i London, Amsterdam, Hamburg eller New York. Genom hela programmet knyts en nära kontakt med näringslivet i form av bland annat studieresor, gästföreläsare och företag inom turismbranschen. Det finns även möjlighet att delta i olika typer av turismprojekt och evenemang där viktiga kontakter kan knytas.

Läsa utomlands

Turismprogrammet har en internationell prägel och undervisningen är på engelska. Du kan också läsa en termin av utbildningen utomlands, vilket en stor del av studenterna gör. Efter examen är hela världen din arbetsmarknad och tidigare studenter arbetar bland annat som destinationsutvecklare, vd för reseföretag och hotell, informations- och utvecklingschefer på hotell och platschefer hos researrangörer.

#lnuabroad

Följ oss på Instagram.

Moa Bertilsson

My name is Moa and right now I’m doing my 4th semester as an exchange student in Birmingham, UK🇬🇧 Here in Birmingham I study the courses: Travel and tourism marketing ✈️, Cross-cultur tourism 🌴and Principles of communication🗣 I only go to school Monday, Tuesday and Wednesday which means that I have a lot of free time to visit other cities in this amazing country😄. The school-stuff is not as hard as in Sweden according to me which is nice but they have a very strict policy of attending all your classes and seminars🗓📖. Every lesson is 3 hours and it mostly consists of discussion which increases your possibility to improve your English skills.

Kalmar – studentstaden vid havet

Mitt i Kalmar, precis vid havet, ligger universitetet i lokaler som invigdes 2021. I Kalmar är allt nära och du har cykelavstånd till universitetet var du än bor i staden.

För dig som ny student finns det en bostadsgaranti. Det betyder att du har rätt till ett studentboende inom två månader. Det är en av anledningarna till att Kalmar har utsetts till Årets studentstad 2023 av Sveriges förenade studentkårer. Kalmar får också priset för att staden erbjuder en förträfflig miljö för dig som student att leva och bo i. Staden arbetar också aktivt för att skapa möjligheter för att du ska kunna stanna och jobba här när du har pluggat klart. 

Kalmar kommun har runt 70 000 invånare. Här finns ett starkt näringsliv med många företag som är ledande inom grön näring, e-handel och e-hälsa, så det finns gott om möjligheter att knyta kontakter inför arbetslivet.

Kalmar har ett kulturhistoriskt centrum och har flera gånger korats till Sveriges sommarstad. Kanske på grund av alla soltimmar, stränder, och konserter. Dessutom är Öland bara en bro bort.

Läs mer om våra studentstäder

Hus Vita på universitetskajen i Kalmar