Internationella affärer

180 hp

Vill du arbeta med internationella affärer, i Sverige eller utomlands? Programmet Internationella Affärer lär dig skapa, underhålla och utveckla affärsförbindelser i en internationell kontext.

Detta dynamiska program ger dig en gedigen filosofie examen inom företagsekonomi med inriktning mot internationella affärer, och erbjuder ett specifikt intresse för världens mest intressanta ekonomiska tillväxtområden som Kina, Indien, Latinamerika och Afrikanska kontinenten. Huvudområdet är företagsekonomi och kurser i organisation, marknadsföring, entreprenörskap och ekonomistyrning kombineras med profilämnet International Business Studies som hanterar historiska, ekonomiska och politiska aspekter relaterat till internationell affärsverksamhet, samt kurser i internationell ekonomi, statistik och handelsrätt. Teoretiska ramverk och verktyg integreras med insikter från, och interaktion med, praktiker gällande professionell internationell försäljning, inköp och affärsutveckling som är direkt användbara i ditt framtida yrkesliv. Erfarenhetsbaserat lärande sker i en spännande och stimulerande internationell studiemiljö då en mix av svenska som internationella studenter antas till programmet.

Karriär

Programmet förbereder dig för arbete inom såväl små som stora internationellt inriktade företag. Att leda ett företags internationella satsning kan vara en framtid, som marknadsförings- och säljchef, import/exportchef, produktchef eller egenföretagare. Andra titlar som kan bli aktuella är affärsutvecklare, projektledare, exportsäljare, inköpare, key account manager samt ekonomi- eller marknadsansvarig.

Examen

Filosofie kandidatexamen med inriktning mot Internationella affärer, Huvudområde: Företagsekonomi

AACSB accredited

Vi är kvalitetscertifierade

Ekonomihögskolan vid Linnéuniversitetet är ackrediterade av The Association to Advance Collegiate Schools of Business; AACSB. 

Läs mer om AACSB

Internationella möjligheter

Undervisningen sker på engelska. På så vis förbereder du dig inte bara inför en nationell karriär, utan även inför en karriär i internationella sammanhang. Ytterligare internationaliseringsmöjlighet ges genom utlandstermin vid något av våra många partneruniversitet världen över. Som student på Internationella Affärer finns det även möjlighet att genomföra ditt sista år på Berner Fachhochschule, Schweiz för att ta ut en "Double Degree" - en extra examen utöver den du får i Internationella Affärer.
Läs mer om de internationella möjligheter du har på Linnéuniversitetet.

Förbered dig med matematik!

Förbered dig med matematik! Studera en kurs i matte på distans för att förbereda dig inför dina studier. När din utbildning startar förväntas du ha goda kunskaper i matematik.

Kursen förberedande matematik vänder sig till dig som exempelvis läst minst Matematik 1 men behöver en mer grundlig genomgång/repetition av den matematik som ges första terminen på gymnasiets naturvetenskapliga och tekniska program.

Kursen ges på distans och berättigar dig att söka studiemedel. Du anmäler dig via antagning.se: Förberedande matematik för högskolestudier I

Antagningsstatistik

Är du nyfiken på vilka antagningspoäng som behövs för att komma in på utbildningen? Här kan du hitta statistik från tidigare antagningsomgångar. Tänk på att poängen blir olika varje gång beroende på vilka som söker, så det är alltid värt att söka om du är behörig.

Antagningsstatistik på uhr.se

Så snabbt får ekonomistudenter jobb

Diagrammet visar hur många procent av studenter på Ekonomihögskolan som fick jobb inom en viss tid efter examen år 2017 och år 2020. 40% av studenterna har fått ett jobb redan innan de tog sin examen.

#lnuabroad

Följ oss på Instagram.

Michelle och Nellie

We’re Michelle and Nellie, and we are currently in Thailand conducting our bachelor thesis on female international entrepreneurship. We got the opportunity to come here because we received the MFS-scholarship. We have now been in the field for 8 weeks interviewing Thai female business owners and during this week we’ll show you what we have been up to 🇹🇭🌞

Aumarin jobbar med influencer marketing

Aumarin

Aumarin var sugen på att plugga ekonomi, men inte helt säker på exakt vad. Efter ett par år utomlands blev det tydligt att Internationella Affärer skulle bli en perfekt match. Under studierna tog hon varje möjlighet hon fick att göra det mesta av sin studietid, som att plugga utomlands, göra fältstudier i ett utvecklingsland och bidra i studentföreningslivet. Nu, ett halvår efter examen, arbetar hon som eCommerce Marketing Associate på Mighty Solo – ett nylanserat träningsklädesvarumärke.

Victoria fick inblick i hur företag etableras på den globala marknaden

Victoria Beica

Victoria valde programmet på grund av hennes brinnande intresse för att resa och siktar därför på en internationell karriär. Att studera ekonomi på engelska var därför någonting som lockade.

Amanda startade en karriärmässa för ekonomstudenter

Amanda Ask

Amanda valde att engagera sig under sin studietid. Ett engagemang som gav henne viktiga kunskaper och kontakter för arbetslivet. Idag arbetar hon Kundansvarig på SEK, Svensk Exportkredit.

Mer om programmet

Susanne Sandberg är programansvarig

"Du får de kunskaper som behövs för att arbeta med internationella affärer"

Med en snabb tillväxt är länder och regioner som Asien, Brasilien, Centraleuropa och Ryssland mycket intressanta för affärsverksamhet. Marknaderna växer, förändras och utvecklas och det krävs speciella kunskaper för att göra affärer i dessa delar av världen.

Programmet ger dig de kunskaper som behövs för att arbeta med internationella affärer, i Sverige eller utomlands. Utbildningen ger en ekonomexamen med specialkunskaper i internationell affärsverksamhet. Intressanta regioners historia, ekonomi och politik är viktigt att känna till, liksom hur man praktiskt arbetar med internationell affärs-verksamhet där.

– Programmet passar dig som är nyfiken på gränsöverskridande handel och som vill agera på den stora och ständigt växande globala marknad som finns idag. Med en nära koppling till näringslivet genom studiebesök, gästföreläsare från företag och lärare som driver eller har drivit egen verksamhet, så ges också möjlighet att få egna praktiska kunskaper inom ämnet, säger Susanne Sandberg, tidigare programansvarig.

Teori och praktik

Programmet blandar breda teoretiska kunskaper med mer handfasta praktiska kunskaper, direkt användbara i ditt framtida yrkesliv. I programmet ges möjlighet att läsa en termin utomlands vid något av vara partneruniversitet, något de flesta av studenterna på programmet gör. Nästan halva programmet läses på engelska och det ingår även ett inslag av affärs­engelska för att stärka dina kunskaper i det främsta affärsspråket. Programmet förbereder dig för arbete som exportsäljare, produktchef eller inköpare inom ett internationellt inriktat företag. Att leda ett företags internationella satsning kan också vara en framtid.

Kalmar – studentstaden vid havet

Mitt i Kalmar, precis vid havet, ligger universitetet i lokaler som invigdes 2021. I Kalmar är allt nära och du har cykelavstånd till universitetet var du än bor i staden.

För dig som ny student finns det en bostadsgaranti. Det betyder att du har rätt till ett studentboende inom två månader. Det är en av anledningarna till att Kalmar har utsetts till Årets studentstad 2023 av Sveriges förenade studentkårer. Kalmar får också priset för att staden erbjuder en förträfflig miljö för dig som student att leva och bo i. Staden arbetar också aktivt för att skapa möjligheter för att du ska kunna stanna och jobba här när du har pluggat klart. 

Kalmar kommun har runt 70 000 invånare. Här finns ett starkt näringsliv med många företag som är ledande inom grön näring, e-handel och e-hälsa, så det finns gott om möjligheter att knyta kontakter inför arbetslivet.

Kalmar har ett kulturhistoriskt centrum och har flera gånger korats till Sveriges sommarstad. Kanske på grund av alla soltimmar, stränder, och konserter. Dessutom är Öland bara en bro bort.

Läs mer om våra studentstäder

Hus Vita på universitetskajen i Kalmar