Internationella relationer, masterprogram

120 hp

Programmet riktar sig till studenter med intresse för omvärldsanalyser av internationella politiska frågor, utlandsstudier och internationell praktik.

Utbildningen ger avancerade kunskaper om statsvetenskapens olika subdiscipliner, men med särskilt fokus på statsvetenskapliga kärnteman som internationell makt, säkerhet och demokrati. Programmet fokuserar ur ett governance-perspektiv på hur internationell politik formas och påverkar internationella maktrelationer, internationell säkerhet och demokratiska rättigheter och friheter. Du får fördjupande teoretiska och empiriska kunskaper om vår omvärld. Genom att lära dig samhällsvetenskapliga metoder om hur internationella relationer analyseras får du också färdigheter för omvärldsanalyser.

Karriär

Efter avslutade studier har du avancerade kunskaper och färdigheter inom analys och utredning, särskilt för omvärldsanalyser. Detta gör dig lämplig för kvalificerade politiska och/eller administrativa uppdrag och utredningstjänster inom både offentlig och privat verksamhet, såväl nationellt som internationellt.

Examen

Filosofie masterexamen med inriktning mot International Affairs (huvudområde: statsvetenskap).

Internationella möjligheter

Du har många möjligheter att bredda ditt internationella perspektiv på Linnéuniversitetet. Under programmet kan du studera utomlands genom utbytesstudier för att få internationell erfarenhet. Du läser då en del av dina studier på ett av våra många partneruniversitet världen över. 

På vissa utbildningar kan du även göra verksamhetsförlagd utbildning/ praktik utomlands.

Även på hemmaplan kan du få internationella erfarenheter. På din fritid kan du engagera dig i föreningar tillsammans med studenter från alla möjliga utbildningar och länder, eller träffa internationella studenter genom vårt buddyprogram. 

Här kan du läsa mer om internationella möjligheter på Linnéuniversitetet.

Hetare på arbetsmarknaden

Mikaela framför praktikplatsen op UD

Mikaela Gustafsson valde att läsa vidare på masterprogrammet om internationella relationer för att fördjupa sig i sitt intresse och för att nå sina karriärmässiga mål tidigare. Under praktiktiden på Utrikesdepartementet har hon också insett att hon ses som hetare på arbetsmarknaden i och med att hon valt att läsa vidare på avancerad nivå.

Att studera vid Linnéuniversitetet är ett äventyr

Sayeh Ghaderi vid Linnéuniversitetet

Sayeh kommer ifrån Iran och läser masterprogrammet i internationella affärer vid Linnéuniversitetet. Hon uppskattar studiemiljön och att lärare och studenter är så engagerade.

"Jag är stolt över att vara engagerad i samhället"

Wazhma i en afghansk klänning

Wazhma, alumn från Linnéuniversitetet, var en av de första afghanska kvinnorna som bidrog till den digitala protesten #DoNotTouchMyClothes.

Växjö – studentstaden med ett levande campus

Strax söder om Växjö centrum ligger universitetets campus. I Växjö väljer många studenter att bo på campusområdet.

Här har du vänner, restauranger, föreläsningssalar, gym, mataffär, universitetsbiblioteket, friluftsområden och studentpubar, allt inom fem minuters gångavstånd. 

Du kan även bo i andra delar av Växjö och snabbt ta dig till universitetet med cykel eller buss. 

Med 90 000 invånare är Växjö en av Sveriges snabbast växande städer. Här finns en småländsk entreprenörsanda med många företag, bland annat inom IT-branschen – perfekt när du söker praktikplats eller jobb. Växjö är också en naturskön stad och här har du alltid nära till skog och vatten. 

Läs mer om våra studentstäder 

Studenter i hus M