Internationella relationer, masterprogram

120 hp

Programmet riktar sig till studenter med intresse för omvärldsanalyser av internationella politiska frågor, utlandsstudier och internationell praktik.

Utbildningen ger avancerade kunskaper om statsvetenskapens olika subdiscipliner, men med särskilt fokus på statsvetenskapliga kärnteman som internationell makt, säkerhet och demokrati. Programmet fokuserar ur ett governance-perspektiv på hur internationell politik formas och påverkar internationella maktrelationer, internationell säkerhet och demokratiska rättigheter och friheter. Du får fördjupande teoretiska och empiriska kunskaper om vår omvärld. Genom att lära dig samhällsvetenskapliga metoder om hur internationella relationer analyseras får du också färdigheter för omvärldsanalyser.

Karriär

Efter avslutade studier har du avancerade kunskaper och färdigheter inom analys och utredning, särskilt för omvärldsanalyser. Detta gör dig lämplig för kvalificerade politiska och/eller administrativa uppdrag och utredningstjänster inom både offentlig och privat verksamhet, såväl nationellt som internationellt.

Examen

Filosofie masterexamen med inriktning mot International Affairs (huvudområde: statsvetenskap).

Hetare på arbetsmarknaden

Mikaela framför praktikplatsen op UD

Mikaela Gustafsson valde att läsa vidare på masterprogrammet om internationella relationer för att fördjupa sig i sitt intresse och för att nå sina karriärmässiga mål tidigare. Under praktiktiden på Utrikesdepartementet har hon också insett att hon ses som hetare på arbetsmarknaden i och med att hon valt att läsa vidare på avancerad nivå.

Att studera vid Linnéuniversitetet är ett äventyr

Sayeh Ghaderi vid Linnéuniversitetet

Sayeh kommer ifrån Iran och läser masterprogrammet i internationella affärer vid Linnéuniversitetet. Hon uppskattar studiemiljön och att lärare och studenter är så engagerade.

Växjö

Ungefär femton minuter med cykel från centrum ligger Linnéuniversitetets campus. Det är som ett eget litet samhälle med universitetet, studentbostäder och studentliv. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Vad hittar du på upptäcktsfärd i Växjö – kontrasternas stad? Här finns bra restauranger, ett vinnande hockeylag och mysiga caféer där du kan få latten smaksatt med lingon. I Växjö är vacker natur alltid nära, staden omges av både sjö och skog. Studenter tycker om kombinationen av stadskärnan i Växjö och det aktiva studentlivet på campus. Här börjar drömmen om framtiden!

Studenter i hus M