Kemi, magisterprogram

60 hp

Magisterprogrammet i kemi passar dig som vill gå vidare som forskare. Det är också en bra grund för dig som vill arbeta inom näringslivet med bioteknik, livsmedel, läkemedel eller kemisk teknisk industri efter din examen.

Magisterprogrammet i kemi är en ettårig utbildning. Kurserna är på avancerad nivå och forskningsförberedande men också av central betydelse för studenter som väljer att börja arbeta inom livsmedelsindustrin, den biotekniska industrin, läkemedelsindustrin eller pappers- och massaindustrin.

Utbildningen inleds med en kurs i vetenskaplig metodik. Därpå följer en serie skräddarsydda kurser i avancerad kemi inom lämpliga områden. Exempel på ämnesområden som kan ingå är analytisk kemi, biokemi, bioteknik och bioorganisk kemi. Programmet avslutas med ett examensarbete på 30 hp, som du utför tillsammans med en forskargrupp inom akademin eller inom industrin.

Urval görs på akademiska meriter.

Karriär

Utbildningen avser att möta samhällets och forskarvärldens behov av kompetens för arbete eller fortsatta studier inom kemiområdet. En magisterutbildning är internationellt gångbar och du kan arbeta var du vill i världen.

Examen

Filosofie magisterexamen, Huvudområde: kemi

Det är inspirerande att studera med människor ifrån världens alla hörn

Sheida Ardeshirilajimi vid Linnéuniversitetet.

Sheida uppskattar att både professorerna och studenterna på programmet är nyfikna och alltid vill lära sig mer. I framtiden vill hon doktorera och fortsätta forska vid ett universitet.

Kalmar

I Kalmar finns Linnéuniversitetet centralt i stadskärnan. Universitetskajen är helt nybyggd och ligger precis vid havet. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Det är även i centrum som de flesta studenter bor. Bra att veta är att Kalmar kommun har en bostadsgaranti för nya studenter. Allt finns inom tio minuters cykelavstånd oavsett om du vill bada i havet, plugga, shoppa eller träna. Historiska byggnader och kullerstensgator ger staden charm. När solen lyser fylls området vid Kalmar slotts vallgrav av pluggande och solande studenter. Studentlivet har en självklar plats i Kalmar. Här börjar drömmen om framtiden!

Hus Vita på universitetskajen i Kalmar