Leadership and Management in International Contexts, magisterprogram

60 hp

Detta program riktar sig mot studenter som har ambitionen att leda team, företag och organisationer i internationella miljöer. För människor med målsättningen att forma sin egen framtid, likaväl som framtiden för organisationer och samhällen.

Genom samskapande av kunskap och färdigheter i en genuint internationell lärmiljö hjälper programmet studenterna att utveckla sin egen ledarskapspotential och att forma deras förmågor att agera som reflekterande, trygga och ansvarstagande globala ledare.

Studenter från olika delar av världen samlas i detta program och bidrar till dess genuint internationella och entreprenöriella atmosfär. I denna miljö kan deras drivkrafter, ambitioner och önskningar växa.

På en professionell nivå så övas de deltagande studenterna i att hantera de många utmaningar som kan relateras till ledarskap och management i internationella sammanhang. På en privat nivå så övas studenterna i att bli utmärkta lagspelare och att stärka deras personliga karaktär. Programmets kurser behandlar ledarskap i internationella miljöer, management, konsultning och ledning av förändring.

Det här programmet gör skillnad. Det är en arena för erfarenheter, för utbyten och för professionellt och personligt växande. Konsten att leda andra går via konsten att leda sig själv.

Karriär

Efter examen är du särskilt lämplig för arbete inom internationella företag och organisationer, som konsult och inom stabsfunktioner på globala företag.

Examen

Filosofie eller ekonomie magisterexamen med inriktning mot Leadership och Management in International Contexts, Huvudområde: Företagsekonomi

Internationella möjligheter

Undervisningen sker på engelska. På så vis förbereder du dig inte bara inför en nationell karriär, utan även inför en karriär i internationella sammanhang. Programmet tar även emot studenter från hela världen och det ger dig internationellt och mångkulturellt utbyte på hemmaplan.

Ledarskapet finns alltid inom dig

Malika

Malika Kalitay från Kazakstan läser magisterprogrammet Leadership and Management in International Contexts. Nyfiken på ledarskap och om hur man blir en stor ledare, valde Malika att ansöka. Under utbildningen var en av de största intrycken den internationella miljön, vilket är någonting som har hjälpt henne utveckla båda sin kommunikationsförmåga, men också hennes närverk.

 

 

Varje dag är unik, jag gör hela tiden något nytt

Thato

Thato Valencia Mmatli läste Leadership and Management in International Contexts för att lära sig mer om internationellt ledarskap och förvaltning inom organisationer. Nu jobbar hon som organisationspsykolog i Sydafrika.

Kalmar

I Kalmar finns Linnéuniversitetet centralt i stadskärnan. Universitetskajen är helt nybyggd och ligger precis vid havet. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Det är även i centrum som de flesta studenter bor. Bra att veta är att Kalmar kommun har en bostadsgaranti för nya studenter. Allt finns inom tio minuters cykelavstånd oavsett om du vill bada i havet, plugga, shoppa eller träna. Historiska byggnader och kullerstensgator ger staden charm. När solen lyser fylls området vid Kalmar slotts vallgrav av pluggande och solande studenter. Studentlivet har en självklar plats i Kalmar. Här börjar drömmen om framtiden!

Hus Vita på universitetskajen i Kalmar