Leadership and Management in International Contexts, magisterprogram

60 hp

Detta program riktar sig mot studenter som har ambitionen att leda team, företag och organisationer i internationella miljöer. För människor med målsättningen att forma sin egen framtid, likaväl som framtiden för organisationer och samhällen.

Genom samskapande av kunskap och färdigheter i en genuint internationell lärmiljö hjälper programmet studenterna att utveckla sin egen ledarskapspotential och att forma deras förmågor att agera som reflekterande, trygga och ansvarstagande globala ledare.

Studenter från olika delar av världen samlas i detta program och bidrar till dess genuint internationella och entreprenöriella atmosfär. I denna miljö kan deras drivkrafter, ambitioner och önskningar växa.

På en professionell nivå så övas de deltagande studenterna i att hantera de många utmaningar som kan relateras till ledarskap och management i internationella sammanhang. På en privat nivå så övas studenterna i att bli utmärkta lagspelare och att stärka deras personliga karaktär. Programmets kurser behandlar ledarskap i internationella miljöer, management, konsultning och ledning av förändring.

Det här programmet gör skillnad. Det är en arena för erfarenheter, för utbyten och för professionellt och personligt växande. Konsten att leda andra går via konsten att leda sig själv.

Karriär

Efter examen är du särskilt lämplig för arbete inom internationella företag och organisationer, som konsult och inom stabsfunktioner på globala företag.

Examen

Filosofie eller ekonomie magisterexamen med inriktning mot Leadership och Management in International Contexts, Huvudområde: Företagsekonomi

AACSB accredited

Vi är kvalitetscertifierade

Ekonomihögskolan och Linnéuniversitetet är ackrediterade av The Association to Advance Collegiate Schools of Business; AACSB. 

Läs mer om AACSB

Internationella möjligheter

Undervisningen sker på engelska. På så vis förbereder du dig inte bara inför en nationell karriär, utan även inför en karriär i internationella sammanhang. Programmet tar även emot studenter från hela världen och det ger dig internationellt och mångkulturellt utbyte på hemmaplan.

Antagningsstatistik

Är du nyfiken på vilka antagningspoäng som behövs för att komma in på utbildningen? Här kan du hitta statistik från tidigare antagningsomgångar. Tänk på att poängen blir olika varje gång beroende på vilka som söker, så det är alltid värt att söka om du är behörig.

Antagningsstatistik på uhr.se

Så snabbt får ekonomistudenter jobb

Diagrammet visar hur många procent av studenter på Ekonomihögskolan som fick jobb inom en viss tid efter examen år 2017 och år 2020. 40% av studenterna har fått ett jobb redan innan de tog sin examen.

Informationen är hämtad från Linnéuniversitetets alumnundersökning.

Ledarskapet finns alltid inom dig

Malika

Malika Kalitay från Kazakstan läser magisterprogrammet Leadership and Management in International Contexts. Nyfiken på ledarskap och om hur man blir en stor ledare, valde Malika att ansöka. Under utbildningen var en av de största intrycken den internationella miljön, vilket är någonting som har hjälpt henne utveckla båda sin kommunikationsförmåga, men också hennes nätverk.

 

 

Simone driver ett internationellt företag

Simone Stodell alumn vid Linnéuniversitetet

Simone satsade på en internationell karriär direkt efter examen från Linnéuniversitetet. Idag är hon delägare och direktör i företaget Beyond Properties i England – ett mål som hon haft med sig i livet.

Varje dag är unik, jag gör hela tiden något nytt

Thato

Thato Valencia Mmatli läste Leadership and Management in International Contexts för att lära sig mer om internationellt ledarskap och förvaltning inom organisationer. Nu jobbar hon som organisationspsykolog i Sydafrika.

Kalmar – studentstaden vid havet

Mitt i Kalmar, precis vid havet, ligger universitetet i lokaler som invigdes 2021. I Kalmar är allt nära och du har cykelavstånd till universitetet var du än bor i staden.

För dig som ny student finns det en bostadsgaranti. Det betyder att du har rätt till ett studentboende inom två månader. Det är en av anledningarna till att Kalmar har utsetts till Årets studentstad 2023 av Sveriges förenade studentkårer. Kalmar får också priset för att staden erbjuder en förträfflig miljö för dig som student att leva och bo i. Staden arbetar också aktivt för att skapa möjligheter för att du ska kunna stanna och jobba här när du har pluggat klart. 

Kalmar kommun har runt 70 000 invånare. Här finns ett starkt näringsliv med många företag som är ledande inom grön näring, e-handel och e-hälsa, så det finns gott om möjligheter att knyta kontakter inför arbetslivet.

Kalmar har ett kulturhistoriskt centrum och har flera gånger korats till Sveriges sommarstad. Kanske på grund av alla soltimmar, stränder, och konserter. Dessutom är Öland bara en bro bort.

Läs mer om våra studentstäder

Hus Vita på universitetskajen i Kalmar