Magisterprogram inom djurskydd

60 hp

Är du intresserad av att jobba med djur och djurskydd? Då är magisterprogrammet i djurskydd något för dig! Det är en distansutbildning som ger dig förutsättningar att arbeta som exempelvis djurskyddsinspektör eller djurskyddshandläggare. Som expert inom djurskyddsområdet är du eftertraktad på arbetsmarknaden.

Detta magisterprogram riktar sig till dig med en utbildning inom biologi eller motsvarande och som har ett stort djurintresse. Det är en fördel om du även har praktisk erfarenhet av att arbeta med djur. En tänkbar bakgrund är om du har kandidatexamen och har arbetat som agronom, djursjukskötare, hippolog eller veterinär. Utbildningens fokus ligger på kontroll av efterlevnaden av djurskyddslagstiftning samt på hur djur ska hållas och skötas enligt gällande regelverk. Djurskydd och djurhälsa är viktiga delar av den jordbruksbaserade livsmedelskedjan. Du kommer bland annat få kunskap om:

• Djurskyddslagstiftning

• Djurhållning av lantbruksdjur och ovanliga produktionsdjur såsom strutsar och alpackor

• Djurvälfärd

• Förvaltningsrätt

Karriär

Efter examen kan du jobba som djurskyddsinspektör eller djurskyddshandläggare på de myndigheter som kontrollerar efterlevnaden av djurskyddslagen. Förutom genomförande och uppföljning av den operativa djurskyddskontrollen ingår till exempel rådgivning och information om lagstiftning och djurskyddsaspekter i arbetet. Du kan också arbeta inom både privat och idéburen sektor. Utbildningen gör dig dessutom behörig till studier på forskarnivå om du är intresserad av en akademisk karriär.

Examen

Filosofie magisterexamen med inriktning mot djurskydd.

Huvudområde: Biologi

Utbildningen leder till en efterfrågad kompetens

Marcus Nilsson vid Linnéuniversitetet.

Marcus ville lära sig mer om djurskydd och sökte sig därför till Linnéuniversitetet. Han trivs med att studera på distans och han tycker att programmet belyser flera viktiga frågor inom området.

Vanliga frågor om magisterprogrammet inom djurskydd

Distans – plugga där du är

Kanske vill du plugga i fjällen, storstaden eller hemma nära familjen? Många av våra program och kurser går på distans.

Att studera på distans kan gå till på olika sätt, antingen helt utan fysiska sammankomster eller med ett fåtal träffar på campus eller vid något av våra lärcentra. Den gemensamma nämnaren är att en stor del av studierna sker digitalt. Du kommunicerar med läraren och andra studenter med hjälp av en lärplattform där det finns diskussionsforum, möjlighet till grupparbete, digitala möten och inspelade föreläsningar.

Fördelen med distansstudier är flexibiliteten, något som passar dig som vill ha stor frihet att bestämma när och var du vill studera. En del obligatoriska moment i din utbildning kan vara under kontorstid, även om de sker på distans.  

Läs mer om att studera på distans

Student som pluggar på distans

Kalmar – studentstaden vid havet

Mitt i Kalmar, precis vid havet, ligger universitetet i lokaler som invigdes 2021. I Kalmar är allt nära och du har cykelavstånd till universitetet var du än bor i staden.

För dig som ny student finns det en bostadsgaranti. Det betyder att du har rätt till ett studentboende inom två månader. Det är en av anledningarna till att Kalmar har utsetts till Årets studentstad 2023 av Sveriges förenade studentkårer. Kalmar får också priset för att staden erbjuder en förträfflig miljö för dig som student att leva och bo i. Staden arbetar också aktivt för att skapa möjligheter för att du ska kunna stanna och jobba här när du har pluggat klart. 

Kalmar kommun har runt 70 000 invånare. Här finns ett starkt näringsliv med många företag som är ledande inom grön näring, e-handel och e-hälsa, så det finns gott om möjligheter att knyta kontakter inför arbetslivet.

Kalmar har ett kulturhistoriskt centrum och har flera gånger korats till Sveriges sommarstad. Kanske på grund av alla soltimmar, stränder, och konserter. Dessutom är Öland bara en bro bort.

Läs mer om våra studentstäder

Hus Vita på universitetskajen i Kalmar