Matematikdidaktik, magisterprogram

60 hp

Programmet är under omarbetning och förväntas starta tidigaste hösten 2025.

Genom programmet får du goda förutsättningar för att genomföra utvecklingsarbete grundat i fördjupade kunskaper om lärande och undervisning i matematik.

Magisterprogrammet i matematikdidaktik riktar sig till dig som är verksam lärare och som är intresserad av att fördjupa dina kunskaper om hur man utvecklar undervisning och elevens lärande i matematik. Under programmet kommer du att lära dig att initiera, planera, leda och utvärdera utvecklingsprojekt inom matematik med fokus på undervisning och elevens lärande. Programmet genomförs på deltid så att deltagarna kan behålla nära kontakt med sin arbetsplats och profession under hela studietiden. Utvecklingsprojekt kan med fördel genomföras på den egna skolan och därmed bidra till utveckling av den egna verksamhetens matematikundervisning. Förutom att ge dig verktyg att utveckla matematikundervisning ger programmet dig även kunskaper och insikter för att fördjupa och utveckla din egen yrkesroll. Magisterprogrammet ger även en robust och omfattande akademisk grund där studenterna inte bara fördjupar sina kunskaper utan också förbereder sig för en forskningsinriktad karriär.

Karriär

Efter utbildningen kan du arbeta med projekt för att systematiskt utveckla matematikundervisning. I kombination med en lärarexamen blir du också behörig att söka forskarutbildning i matematikdidaktik.

Examen

Filosofie magisterexamenHuvudområde: matematikdidaktik

Susanne vill att fler elever ska få uppleva glädjen med matematik

Porträtt Susanne Erlandsson

Ett intresse för matematik, en vilja att utöka sin kompetens och en strävan om att få en djupare förståelse för matematikämnet avgjorde Susanne Erlandssons val av utbildning. Det blev magisterprogrammet i matematikdidaktik.

Växjö – studentstaden med ett levande campus

Strax söder om Växjö centrum ligger universitetets campus. I Växjö väljer många studenter att bo på campusområdet.

Här har du vänner, restauranger, föreläsningssalar, gym, mataffär, universitetsbiblioteket, friluftsområden och studentpubar, allt inom fem minuters gångavstånd. 

Du kan även bo i andra delar av Växjö och snabbt ta dig till universitetet med cykel eller buss. 

Med 90 000 invånare är Växjö en av Sveriges snabbast växande städer. Här finns en småländsk entreprenörsanda med många företag, bland annat inom IT-branschen – perfekt när du söker praktikplats eller jobb. Växjö är också en naturskön stad och här har du alltid nära till skog och vatten. 

Läs mer om våra studentstäder 

Studenter i hus M