Matematikerprogrammet

180 hp

Detta program ger dig gedigna kunskaper i matematik och i att använda matematik och matematisk programvara som ett verktyg i arbete med samhällsutmaningar och utveckling inom områden som teknik, datavetenskap och ekonomi. Från höstterminen 2019 har programmet fyra valbara inriktningar som väljs i slutet av första året.

I inriktningen Teknisk matematik ingår kurser inom matematik, data, mekanik, termodynamik, ekonomi och elektroteknik. Inriktningen Datavetenskap och statistik inriktar sig på matematik, programmering och tillämpningar i t.ex. dataanalys, artificiell intelligens, eller datasäkerhet. Inriktningen Ekonomi och operationsanalys riktar sig till dig som är intresserad av matematik, ekonomi och verksamhetsstyrning. I inriktningen Matematik koncentrerar man sig på att bredda och fördjupa sina kunskaper i matematik.

Oavsett vilken inriktning du väljer finns möjlighet att specialisera sig ytterligare genom att studera masterutbildning inom matematik eller inom respektive tillämpningsområde. Hela programmet kan läses på engelska.”

Karriär

Arbetsområden där matematiker är efterfrågade är till exempel ingenjörsproblem inom tillverkningsindustrin, informationssäkerhet och artificiell intelligens, ekonomi och operationsanalys, försäkringspremieanalys, försöksplanering och statistikundersökningar. Djupa kunskaper i matematik och modellering tillsammans med färdigheter i programmering gör dig attraktiv på arbetsmarknaden! Det är lättare att gå från matematiken till tillämpningarna än tvärtom. Fortsatta studier efter kandidatexamen ökar dina möjligheter på arbetsmarknaden.

Examen

Filosofie kandidatexamen med huvudområde Matematik med inriktning Matematik alt. Teknisk matematik alt. Datavetenskap och statistik alt. Ekonomi och operationsanalys.

Marko vill forska och arbeta med artificiell intelligens

Marko Sobak

Marko Sobak från Kroatien har alltid velat studera utomlands. När han var klar med gymnasiet i Kroatien började han därför söka information om olika internationella utbildningsprogram på Internet. Till slut fastnade han för Matematikprogrammet på Linnéuniversitetet i Växjö.

Jag insåg att jag skaffat mig en attraktiv utbildning som efterfrågas på arbetsmarknaden

När Tobias Janstad valde att studera matematik visste han inte vart det skulle leda. Nu har han en bred utbildning och jobbar som riskanalytiker inom försäkringsbranschen.

Växjö

Ungefär femton minuter med cykel från centrum ligger Linnéuniversitetets campus. Det är som ett eget litet samhälle med universitetet, studentbostäder och studentliv. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Vad hittar du på upptäcktsfärd i Växjö – kontrasternas stad? Här finns bra restauranger, ett vinnande hockeylag och mysiga caféer där du kan få latten smaksatt med lingon. I Växjö är vacker natur alltid nära, staden omges av både sjö och skog. Studenter tycker om kombinationen av stadskärnan i Växjö och det aktiva studentlivet på campus. Här börjar drömmen om framtiden!

Studenter i hus M