Medie­entreprenör­programmet

180 hp

Programmet riktar sig till dig som vill arbeta med att driva och leda projekt och verksamheter inom medie- och kommunikationssektorn.

Inom mediebranschen sker förändringar snabbt. Därför behövs entreprenörer som har såväl välutvecklade färdigheter inom medieproduktion som en vetenskapligt grundad förståelse för medievärldens kommunikativa och ekonomiska förutsättningar. Här får du utbildning för att arbeta entreprenöriellt och hållbart med förändring, utveckling och nytänkande.

Programmet erbjuder en unik kombination av utbildning i medieproduktion och kunskap om medier och kommunikation samt grundläggande utbildning i företagsekonomi och en specialinriktning mot entreprenörskap inom mediesektorn. Dessutom ges du tillfälle att själv välja fördjupningsområde.

Programmet består av ämnena medie- och kommunikationsvetenskap (90 hp), medieproduktion (45 hp), och företagsekonomi och entreprenörskap (45 hp). Möjlighet till 10 veckors praktik och utlandstermin ges inom ramen för programmet.

Du får tillgång till det bästa som kan erbjudas i teknikväg i våra moderna och välutrustade studior. Utbildningen ger behörighet till studier på avancerad nivå.

Karriär

Du kan arbeta inom områden som PR, reklam, journalistik, medieproduktion och marknadsföring, som t ex projektledare, egenföretagare, mediekonsult, media broker, kommunikatör, informatör och webbredaktör. Som medieentreprenör ser du själv möjligheterna i branschen för att forma din egen framtid.

Examen

Filosofie kandidatexamen med inriktning mot medieentreprenörskap. Huvudområde: Medie- och kommunikationsvetenskap.

Internationella möjligheter

Under programmet kan du studera utomlands genom utbytesstudier för att få internationell erfarenhet. Du läser då en del av dina studier på ett av våra många partnerlärosäten världen över. Dessutom kan du göra ett fältarbete inför ditt examensarbete utomlands. Det innebär att du samlar in material till ditt arbete i ett annat land. Läs mer om vilka internationella möjligheter du har vid Fakulteten för konst och humaniora på Linnéuniversitetet.

Man ges möjlighet att knyta värdefulla kontakter under utbildningen

Porträttbild Arlene Stridh, student

Arlene Stridh blev tipsad av en vän som hade hittat Medieentreprenörprogrammet på Linnéuniversitetets hemsida. Då hon alltid varit intresserad av företagsamhet, och i synnerhet marknadsföring, kände hon att det här var rätt utbildning för henne. Det är den kreativa processen och att hitta nya sätt att nå ut som fascinerar henne.

För mig är det viktigt att aldrig sluta skratta tillsammans med kollegor.

Porträtt Madeleine Sätermark

Madeleine Sätermark fick anställning redan under studietiden, här berättar hon om vad som hänt sedan hon tog examen.

 

Hur såg utbildningstiden ut?

Jag kände direkt när jag läste om utbildningen att den var för mig och erbjöd kurser som jag vill utvecklas inom. Utbildningen var ny men det såg jag som en möjlighet och inte ett hinder. Den innehöll praktik på cirka 10 veckor under termin 5 och praktiken gjorde jag på e-handelsbolaget Outnorths marknadsavdelning när den fortfarande var placerad i Kalmar. Efter min praktik på Outnorth fick jag jobb där. Ett marknadsassistentjobb som jag kombinerade med mina studier under min sista termin. Jag jobbade där i ca 1 år innan jag gick vidare till ett av Sveriges största förlag Albinsson & Sjöberg som marknadsansvarig.

Kalmar – studentstaden vid havet

Mitt i Kalmar, precis vid havet, ligger universitetet i lokaler som invigdes 2021. I Kalmar är allt nära och du har cykelavstånd till universitetet var du än bor i staden.

För dig som ny student finns det en bostadsgaranti. Det betyder att du har rätt till ett studentboende inom två månader.

Kalmar kommun har runt 70 000 invånare. Här finns ett starkt näringsliv med många företag som är ledande inom grön näring, e-handel och e-hälsa, så det finns gott om möjligheter att knyta kontakter inför arbetslivet.

Kalmar har ett kulturhistoriskt centrum och har flera gånger korats till Sveriges sommarstad. Kanske på grund av alla soltimmar, stränder, och konserter. Dessutom är Öland bara en bro bort.

Läs mer om våra studentstäder

Hus Vita på universitetskajen i Kalmar