Mediekulturer: Intermediala och multimodala studier, masterprogram

120 hp

Är du intresserad av litteratur, film, serier, konst, musik, mode eller journalistik? Denna masterutbildning ger dig ett brett mediaperspektiv på berättande, meningsskapande, lärande och sanning i konst och kommunikation.

Du kommer få insikt om, och utveckla metoder för, litterär analys som tar hänsyn till de komplicerade relationerna mellan digitala, analoga och fysiska medier. Kurserna i intermedialitet och multimodalitet länkar samman huvudområdet litteraturvetenskap med filmvetenskap, musikvetenskap, konst- och bildvetenskap, medie- och kommunikationsvetenskap, engelska och moderna språk.

Utbildningen ger dig kunskap om relevanta, intermediala och multimodala teorier och metoder, främst inom de områden som ingår i Intermedial Research Centre (IMS). Efter första terminen kan du välja kurser med ett intermedialt perspektiv men också bygga din master med individuella kurser. Under den tredje terminen har du möjlighet att studera utomlands vid något av våra partneruniversitet. Du kan också välja att praktisera, antingen i Sverige eller utomlands. Om det inte är ett alternativ för dig kan du istället välja att läsa några av de valfria kurser som erbjuds vid Linnéuniversitetet. Under sista terminen skriver du din uppsats inom huvudområdet litteraturvetenskap men med ett intermedialt eller multimodalt perspektiv.

Distans och på campus
Programmet erbjuds både på distans och på campus. Undervisningen och kursarbetet är integrerade enligt 'Glocal-classroom-modellen'. Det innebär att både distansstudenterna och de som läser på campus undervisas tillsammans och följer samma schema. Du väljer själv vilken variant som passar dig bäst. Denna undervisningsmodell innebär att du får tillgång till en dynamisk och internationell lärmiljö.

Karriär

Efter examen kommer du vara rustad med teoretisk förståelse, analytiska verktyg och tvärvetenskaplig kompetens. Utbildningen ger dig en solid grund för doktorandstudier men du kommer också vara redo för arbete inom publicering, kultur, utbildning, kommunikation, media och administration. Du skulle exempelvis kunna arbeta som:

• Förlagsredaktör
• Kommunikatör
• Administratör

Examen

Filosofie masterexamen med inriktning mot intermediala och multimodala studier

Huvudområde: Litteraturvetenskap

Internationella möjligheter

Du har många möjligheter att bredda ditt internationella perspektiv på Linnéuniversitetet. Under programmet kan du studera utomlands genom utbytesstudier för att få internationell erfarenhet. Du läser då en del av dina studier på ett av våra många partneruniversitet världen över. 

På vissa utbildningar kan du även göra verksamhetsförlagd utbildning/ praktik utomlands.

Även på hemmaplan kan du få internationella erfarenheter. På din fritid kan du engagera dig i föreningar tillsammans med studenter från alla möjliga utbildningar och länder, eller träffa internationella studenter genom vårt buddyprogram. 

Här kan du läsa mer om internationella möjligheter på Linnéuniversitetet.

Mer om programmet

Programansvarig Nina

Mediekulturer: Intermediala och multimodala studier är ett nytt masterprogram med fokus på hur mediekulturer och människor samspelar och påverkar varandra

– Programmet ger dig ett brett mediaperspektiv på berättande, meningsskapande, lärande och sanning i konst och kommunikation, säger programansvarig Nina Ernst.

 

Växjö – studentstaden med ett levande campus

Strax söder om Växjö centrum ligger universitetets campus. I Växjö väljer många studenter att bo på campusområdet.

Här har du vänner, restauranger, föreläsningssalar, gym, mataffär, universitetsbiblioteket, friluftsområden och studentpubar, allt inom fem minuters gångavstånd. 

Du kan även bo i andra delar av Växjö och snabbt ta dig till universitetet med cykel eller buss. 

Med 90 000 invånare är Växjö en av Sveriges snabbast växande städer. Här finns en småländsk entreprenörsanda med många företag, bland annat inom IT-branschen – perfekt när du söker praktikplats eller jobb. Växjö är också en naturskön stad och här har du alltid nära till skog och vatten. 

Läs mer om våra studentstäder 

Studenter i hus M