Music and Event Management

180 hp

Vill du skapa minnesvärda upplevelser? På Music and Event Management får du kunskaper i företagsekonomi med särskild inriktning mot evenemang. Utbildningen passar dig som vill jobba med musik och event, till exempel med att arrangera konserter och festivaler.

Programmet Music and Event Management förbereder dig för att leda och utveckla arbetet med olika typer av evenemang. Du får lära dig om hur branschen fungerar och dess olika yrkesroller och aktörer. Utbildningen har särskilt fokus på musik, men du kan jobba i organisationer inom allt ifrån kultur och nöje till idrott och besöksnäring.

Förutom specifika kurser inom event management och upplevelser, läser du en bred grund av kurser inom företagsekonomi. Till exempel får du kunskaper i projektledning, affärsutveckling och marknadsföring. Du har också möjlighet att göra praktik under utbildningen för att få erfarenhet inför arbetslivet.

Event och musik är en mycket internationell bransch. Globalt kan evenemang ha stor betydelse för ett land eller regions ekonomi och image. Med ökad digitalisering av musik och upplevelser kommer nya utmaningar, men också nya möjligheter. På Music and Event Management får du lära dig om eventbranschens och musiknäringens utveckling och framtida möjligheter ur ett hållbarhetsperspektiv, såväl inom Sverige som internationellt.

Karriär

Många av våra tidigare studenter jobbar idag som anställda eller egenföretagare inom musik och event. Under utbildningen börjar du bygga ditt eget nätverk inom branschen och det finns många olika roller att söka sig till efter examen. Du kan jobba med allt från stora internationella evenemang i globala organisationer till mindre, lokala verksamheter. Många jobbar med musikarrangemang, idrottsevenemang, konserter, företagsevent, mässor och konferenser. Framtida yrkestitlar du kan ha efter en utbildning i Music and Event Management är till exempel eventarrangör eller event manager, festivalgeneral, projektledare eller artistbokare (artist manager).

Examen

Filosofie kandidatexamen med inriktning mot Music och Event Management, Huvudområde: Företagsekonomi

AACSB accredited

Vi är kvalitetscertifierade

Ekonomihögskolan vid Linnéuniversitetet är ackrediterade av The Association to Advance Collegiate Schools of Business; AACSB. 

Läs mer om AACSB

Internationella möjligheter

Undervisningen på programmet sker till viss del på engelska i kurser där internationella studenter medverkar. Kopplingen mot ett internationellt verksamhetsfält är också tydligt i många kurser. På så vis förbereder du dig inte bara inför en nationell karriär, utan även inför en karriär i internationella sammanhang. En vidare möjlighet till internationalisering på programmet ges genom valbara utlandsstudier vid något av våra många partneruniversitet runt om i världen.
Läs mer om de internationella möjligheter du har på Linnéuniversitetet.

Särskilt urval

Fem av platserna på programmet kan tillsättas efter särskilt urval. Behörig till denna grupp är du som har arbetat minst tre år på halvtid inom musik-, event- eller upplevelseindustrin (styrks genom intyg). Rangordning: högskoleprov, betyg. För att få delta i urvalet söker du programmet via antagning.se samt skickar merithandlingar till: Studerandeavdelningen vid Linnéuniversitetet 391 82 Kalmar Märk kuvertet: ''Särskilt urval''.

Förbered dig med matematik!

Förbered dig med matematik! Studera en kurs i matte på distans för att förbereda dig inför dina studier. När din utbildning startar förväntas du ha goda kunskaper i matematik.

Kursen förberedande matematik vänder sig till dig som exempelvis läst minst Matematik 1 men behöver en mer grundlig genomgång/repetition av den matematik som ges första terminen på gymnasiets naturvetenskapliga och tekniska program.

Kursen ges på distans och berättigar dig att söka studiemedel. Du anmäler dig via antagning.se:

Förberedande matematik för högskolestudier ll

Antagningsstatistik

Är du nyfiken på vilka antagningspoäng som behövs för att komma in på utbildningen? Här kan du hitta statistik från tidigare antagningsomgångar. Tänk på att poängen blir olika varje gång beroende på vilka som söker, så det är alltid värt att söka om du är behörig.

Antagningsstatistik på uhr.se

Så snabbt får ekonomistudenter jobb

Diagrammet visar hur många procent av studenter på Ekonomihögskolan som fick jobb inom en viss tid efter examen år 2017 och år 2020. 40% av studenterna har fått ett jobb redan innan de tog sin examen.

Rebecca jobbar på artist- och eventbyrå i Stockholm

Rebecca Fredriksson

Rebecca kommer från Alvesta i de småländska skogarna men idag jobbar hon som Project & Production Manager på artist- och eventbyrån Jubel i Stockholm. Främst jobbar hon med produktion för deras egna artisters spelningar men även med deras egna arrangemang och event.

- Inför sista terminen av utbildningen sökte jag jobb, jag hade spanat in Jubel ett tag och blev erbjuden en praktikplats som sedan resulterade i en anställning. Att få jobb handlar mycket om att ligga i, visa framfötterna och att inte ge upp menar Rebecca.

En bransch i ständig förändring

William Hensch vid Linnéuniversitetet

William uppskattar att utbildningen ger en övergripande bild av musikbranschen och att den innehåller flera projekt där studenterna får applicera sina kunskaper. 

Alva vann stipendium från Warner Music

Alva Berggren

Som Alva säger det själv har hon aldrig trivts med de "vanliga" jobben, utan har alltid haft ett brinnande intresse för musik och event. Det visade sig att Music and Event Management inte var något annat än rätt för henne. Lyckan var dessutom stor när hon vann Warner Musics stipendium som ämnar att stödja kvinnor och deras väg in i musikbranschen. 

Karriär med Latinamerika som marknad

Pedro

För Pedro Talavera var det lika viktigt att kunna göra skillnad i samhället som att få en internationell karriär. Efter att ha läst både en kandidat och en master på Linnéuniversitetet var Pedro redo att möta marknaden. Men det började på Music and Event Management i Kalmar. Att kombinera teori med praktiska moment var en av de främsta anledningarna till att Pedro valde utbildningen.

Kalmar – studentstaden vid havet

Mitt i Kalmar, precis vid havet, ligger universitetet i lokaler som invigdes 2021. I Kalmar är allt nära och du har cykelavstånd till universitetet var du än bor i staden.

För dig som ny student finns det en bostadsgaranti. Det betyder att du har rätt till ett studentboende inom två månader. Det är en av anledningarna till att Kalmar har utsetts till Årets studentstad 2023 av Sveriges förenade studentkårer. Kalmar får också priset för att staden erbjuder en förträfflig miljö för dig som student att leva och bo i. Staden arbetar också aktivt för att skapa möjligheter för att du ska kunna stanna och jobba här när du har pluggat klart. 

Kalmar kommun har runt 70 000 invånare. Här finns ett starkt näringsliv med många företag som är ledande inom grön näring, e-handel och e-hälsa, så det finns gott om möjligheter att knyta kontakter inför arbetslivet.

Kalmar har ett kulturhistoriskt centrum och har flera gånger korats till Sveriges sommarstad. Kanske på grund av alla soltimmar, stränder, och konserter. Dessutom är Öland bara en bro bort.

Läs mer om våra studentstäder

Hus Vita på universitetskajen i Kalmar