Musikproduktionsprogrammet

180 hp

Från låtskapande till inspelning till marknadsföring. Musikproduktionsprogrammet leder till en konstnärlig kandidatexamen i musik med inriktning mot musikproduktion och ger dig en bred kompetens som grundar för jobb i musikbranschen.

Det produceras mycket musik i Sverige och musikindustrin är viktig för svensk export. Genom ny teknik har inspelning och produktion nått allt fler. Musiker, låtskrivare, ljudtekniker, producenter, musikvetare och musikpedagoger har egna inspelningsstudior och behöver kunskap om hela processen: produktion, teknik, musikaliskt konstnärligt hantverk, marknadsföring, omvärldsorientering.

I Musikproduktionsprogrammet får du den breda kompetens du behöver för att producera musik. Här möts musikaliskt konstnärligt hantverk och musikteknik och du läser ljudproduktion, musikskapande, instrumentalt spel, musikteori, arrangering, musikvetenskap – men också företagsekonomi och juridik i ett musikbranschperspektiv. Utbildningen arbetar tekniskt både i en analog studiotradition och med den senaste digitala tekniken och har flera välutrustade studior på campus i Växjö. I en fräsch kreativ miljö får du fullt utlopp för din skaparlust.

Under programmets tredje år praktiserar du 10 veckor inom branschen, företrädesvis i inspelningsstudio. Praktiken kan äga rum i både nationell och internationell miljö.

En särskild prövning är underlag för urval. Den sökandes erfarenhet och utbildning bedöms via portfolio med arbetsprov och en avsiktsförklaring. I slutet av april är deadline för inlämning av portfolio med arbetsprov inklusive avsiktsförklaring. För kallade genomförs praktiska prov i Växjö en av dagarna 14-16 maj 2018.

Karriär

Efter utbildningen har du kunskap att driva verksamhet i egen studio. Andra tänkbara arbetsplatser är produktionsbolag, studior, skivbolag, radio och tv, folkhögskolor och studieförbund.

Examen

Konstnärlig kandidatexamen med inriktning mot musikproduktion (huvudområde: Musik)

Ansökan och portfolio med arbetsprov

Ansökningen består av tre steg. Först måste du ansöka till programmet via antingen www.antagning.se (på svenska) eller www.universityadmissions.se (utanför Sverige). Sedan behöver du också skicka in din portfolio till Linnéuniversitetet via vår uppladdningssajt portfolio.lnu.se/musik Steg tre är den särskilda prövningen för de sökande som kallas.

 • OBS (1)! Endast sökande som gjort en anmälan via antagning.se tillåts skicka in portfolio enligt nedan! Mer om anmälan och antagning
 • OBS (2)! För detaljerad info angående arbetsprov m.m. hänvisas sökande till dokumentet: Informationsblad för portfolio_arbetsprov.

Anvisningar för portfolion hittar du nedan.

Avsiktsförklaring och representativt innehåll

För att Din inlämnade portfolio ska anses vara fullständig, måste den bestå av två delar:
1. Avsiktsförklaring
2. Representativt arbetsprov


1. Avsiktsförklaring

Fyll i dokumentet som du finner på denna sida (.doc). Dokumentet laddas ned, fylls i digitalt och sparas sedan om. Var noga med att läsa alla instruktioner och försäkra dig om att du fyllt i allt.

Ladda ner dokumentet: Avsiktsförklaring


2. Representativt arbetsprov

Ett urval av ditt kreativa och skapande arbete som representerar ditt musikskapande utifrån olika tillvägagångssätt och resultat. Antalet verk du lämnar in är beroende av hur du kryssar för i Avsiktsförklaringen punkt 1. Varje separat kryss kräver sina egna enskilda inlämningar!

Ditt arbetsprov ska innehålla:

 • Egna produktioner (mixar, gärna egna låtar, EJ remixar)
 • Ev. egna låttexter
 • Film - prov på instrumentkompetens

Läs instruktionen i dokumentet: Informationsblad för portfolio_arbetsprov noga

Filformat som accepteras:
För avsiktsförklaring: doc, pdf
För musik: mp3, m4a
För låttexter: pdf
För filmer: mov, mp4, avi

Vi uppmuntrar dig att välja musikmaterial som på bästa sätt beskriver dina intressen. I Avsiktsförklaringen beskriver du mer ingående de arbeten du laddar upp.


Inlämning

Inlämning av produktioner (musik, filmer samt eventuella låttexter) och ifylld avsiktsförklaring sker via vår sida portfolio.lnu.se/musik. Maximal storlek på din portfolio är 500 MB. Det är av yttersta vikt att varje filnamn innehåller ditt för- och efternamn samt de första sex (6) siffrorna i ditt personnummer! Komprimerade format som .zip, .rar eller dylikt tillåts ej!

Ansökningsprocessen

Ansökningsprocessen består av tre steg:


Steg 1 - Ansök till programmet

Ansök till programmet online på www.antagning.se eller www.universityadmissions.se (från utlandet). Följande programkoder och tidsramar gäller:

 •  För svenska och andra EU / EES-studenter som inte behöver visum för att studera i Sverige: Välkommen med din ansökan till programkoden LNU-51003 senast den 16 april.
 •  För icke EU / EES-studenter som behöver visum för att studera i Sverige: Välkommen med din ansökan till programkoden LNU-51003 senast den 16 april


Steg 2 - Skicka in din portfolio

Skicka in din portfolio till Linnéuniversitetet (LNU). (se rubriken Inlämning ovan) De tidsramar som gäller för när portfolion senast måste vara mottagen av LNU är:

 • För svenska och andra EU / EES-studenter som inte behöver visum för att studera i Sverige: 23 April
 • För icke EU / EES-studenter som behöver visum för att studera i Sverige: 23 april


Steg 3 - Praktisk prövning

Om du efter utvärdering av den insända portfolion anses uppfylla kriterierna för steg 3 kommer du att kallas till särskild prövning, praktiska prov, i Växjö. Meddelande om du gått vidare sker via sms och/eller mejl (det nummer och den mejl du uppgett i ditt konto på antagning.se respektive vid portfolioinlämningen) Utvärdering sker på grundval av innehållet i din portfolio. Utvärdering av portfolion utförs av en urvalsgrupp bestående av lärare och aktuella musikproduktionsstudenter. Portfolion betraktas som en helhet och portfolion utvärderas i enlighet med följande kriterier:

 • Konstnärlig kvalitet
 • Konstnärliga och tekniska färdigheter
 • Kreativ bredd.

Universitetet kommer inte att avslöja orsakerna bakom beslutet att godkänna eller avslå varje enskild ansökan. Godkända studenter kommer att meddelas via www.antagning.se eller www.universityadmissions.se.

Checklista för ansökan

 • Jag har lämnat in min ansökan via antagning.se eller universityadmissions.se
 • Jag har iordningställt min portfolio enligt de riktlinjer som anges
 • Jag har kontrollerat att alla mina filer ingår och fungerar, är korrekt namngivna enligt anvisning, samt att avsiktsförklaringen innehåller beskrivning samt upphovsinformation för respektive produktion.
 • Jag har skickat in produktioner enligt alla mina kryssval, i rätt antal och filformat för respektive kryssval (musik, film samt ev. låttexter), samt skickat in ett korrekt och komplett ifylld avsiktsförklaring via sidan portfolio.lnu.se/musik

#humansoflnu

Följ oss på Instagram

Christoffer Lauridsen

"Låten "Hot x2" som är den nya singeln med den japanska J-pop-gruppen "Kis-My-Ft2" skrev jag tillsammans med Andreas Öhrn och Ben Smith.
"Hot x2" toppar just nu dom japanska hitlistorna och blev certifierad "guldstatus" redan första dagen, med mer än 120.000 cd:er sålda!" //Christoffer Lauridsen, tidigare student på Musikproduktionsprogammet @iamdansk #Humansoflnu
–––––––––––––––––––––

Emelie

"Jag studerar mitt sista år på musikproduktionsprogrammet. Under hela mitt liv har jag utövat och studerat musik, men bestämde mig för några år sedan att ta det till en högre nivå. Därför hamnade jag här. På utbildningen jobbar vi bland annat med det tekniska i studion, inspelningsteknik, mixar, producerar och även med låtskriveri och arrangering. Musikjuridik, företagsekonomi och fältstudier är också något vi får kunskapen om. Man får en bra grund att stå på inför musikbranschen, inte minst tack vare praktiken. I framtiden ser jag mig själv jobba på ett musikbolag som jag själv startat upp tillsammans med ett grymt team. Musiken är mitt liv. Musikyrket är mitt mål." /Emelie, student på musikproduktionsprogrammet

Studenter berättar

Sabina Täck

"Det bästa med utbildningen är egentligen allting"
Sabina Täck

– Jag bestämde mig för att söka Musikproduktionsprogrammet vid Linnéuniversitetet för att utvecklas inom ämnet. Innan jag sökte till utbildningen hade jag skrivit låtar under ett års tid, men det fanns ingen möjlighet att slutföra mina idéer då jag saknade den tekniska kunskap som krävs.

Fortsättning av intervjun med Sabina

– Jag läste om Musikproduktionsprogrammet på Linnéuniversitetets hemsida och i kursplanen fanns flera av de bitar som jag behövde för att förbereda mig inför musikbranschen. Jag bestämde mig för att investera i mig själv och ta en kandidat-examen i musikproduktion. Det är bland de bästa besluten jag har tagit!

– Jag har gått två av tre år på programmet och jag har utvecklats enormt mycket. Det bästa med utbildningen är egentligen allting. Från gästföreläsningar med etablerade aktörer inom musikbranschen och föreläsningar av kompetenta lärare. Utbildningen blir vad man gör det till och jag är fast besluten om att lära mig så mycket som möjligt under min tid på universitetet.

– Mitt mål är att kunna jobba som b.la. låtskrivare efter examen. Vi som studerar på programmet har alla olika mål med vår utbildning. Här finns låtskrivare, ljudtekniker och producenter under samma tak. Denna bredd inom programmet skapar möjligheter för olika samarbeten. Man lär sig mycket av varandra. De lokaler som programmet tillhandahåller är av hög kvalité och här finns all standard utrustning plus mycket till. Där finns allt för den kreative musikmakaren. Jag rekommenderar Musikproduktionsprogrammet för den med driv och talang!

"Det är ju det här jag vill göra!"

Viktor Löfgren

Jag hade inte skrivit musik på ett par år när en av mina tidigare pianoelever hörde av sig och ville ha hjälp med ett inspelningsprojekt. Jag skulle spela trummor på en låt, men blev snabbt även engagerad i inspelningen och mixandet av låten och kände då att "Det är ju det här jag vill göra! Varför har jag lagt musiken på hyllan?". Musikproduktionsprogrammet på Linnéuniversitetet har ett stort fokus på det konstnärliga arbetet vilket passar mig bra som tycker att själva musiken är det viktigaste.

Det finns många saker som är riktigt bra med musikproduktionsprogrammet. Lärarna är väldigt kompetenta och engagerade, utbildningsplanen är genomtänkt, vi har tillgång till välbyggda studior dygnet runt. Alla andra musikaliska studenter, både på musikproduktionsprogrammet, musiklärarutbildningen och kulturledarprogrammet är en annan stor tillgång.

Jag vill livnära mig på att skriva, producera och mixa musik. Jag tycker att alla moment i en produktion är roliga. Genre är inte så viktigt även om country, rock och pop är det jag skriver och producerar mest idag

"Jag är fast besluten att leva på musik"

Christoffer Borg

Jag sökte hit för att jag ser en framtid i musikproduktion, det behövs utbildade producenter som kan leverera kvalitét, vilket jag tycker saknas på många moderna produktioner. Dessutom var jag trött på att gå den långa vägen och lära mig själv, med allt vad det innebär. Jag behövde komma ut ur min bubbla och träffa likasinnade.

Att gå in i studion på campus och veta att jag har tillgång till i stort sett samma exklusiva prylar som vilken stjärnproducent som helst, är i mina ögon svårslaget. Erfarenheten att veta hur särskilda mikrofoner låter på olika instrument är inte lätt (och framför allt inte billigt) att skaffa sig på annat sätt. Det är mycket lärorikt att plugga och experimentera med en hel klass av likasinnade musiknördar. Jag lärde mig mer på det första året än vad jag totalt sett kunde innan.

Jag är fast besluten att leva på musik. Men om det blir som producent, låtskrivare eller artist, det återstår att se ....:)

Tidigare studenter berättar

Christoffer Lauridsen

Christoffer startade en egen musikstudio

När Christoffer Lauridsen från Köpenhamn skulle leta utbildning så föll valet på Sverige ganska naturligt med tanke på den långa traditionen av låtskrivare och producenter som Sverige har. Han hittade Musikproduktionsprogrammet i Växjö och åkte dit för att kolla läget. Efter att ha sett lokalerna och träffat de engagerade lärarna bestämde han sig för att söka – och kom in! 2011 tog han examen och har sedan dess jobbat som inspelningstekniker, producent och låtskrivare i Stockholm.

Hur var det att plugga på musikproduktionsprogrammet?

– Det var fantastiskt bra eftersom jag fick ta del av alla kunskaper som fanns där och det öppnade enormt många dörrar för mig.

Hur var Växjö som studentstad?

– Väldigt bra! Jag hängde mycket på campus och studentpubarna. Campus är som en microstad i staden och det är nära till allt: kompisar, studio och andra skollokaler. Växjö är också fint på sommaren med alla sjöar. Jag gillar naturen i Småland.

Vad har du gjort sedan du tog examen?

– Under studietiden fick jag praktik i musikstudion Dreamhill Studios i Stockholm, och dit flyttade jag så snart jag kunde. Jag jobbade bland annat som inspelningstekniker och fick då egen studiotid till att utveckla mina produktions- och låtskrivarkunskaper. Det var väldigt lärorikt och jag ser den tiden som en fortsättning av studierna.

– Arbetet gav mig ett stort nätverk och gjorde att jag efter ungefär tre år startade eget. Jag ville göra min egen grej. Så jag hittade en egen studio i Stockholm, som jag byggde upp succesivt. För varje ny produktion jag gjorde köpte jag en ny grej till studion, och så höll jag på tills jag hade tillräckligt med utrustning.

Hur går det till när du ska skriva en låt?

– Oftast är vi flera som skriver låtar tillsammans, sedan jobbar jag ensam som producent när materialet ska bli klart. Det tar en till två veckor att färdigställa en låt ungefär. Jag gillar att göra klart min version först och sen får de övriga låtskrivarna komma med feedback efter det.

– Just nu jobbar jag med två-tre låtskrivare mer intensivt. Det är bra att känna varandra, veta var man har varandra och vad vi kan och är bra på.

Har du haft nytta av din utbildning i ditt arbete?

– Ja, mycket! Speciellt delen som handlade om branschkunskap och juridik. Det är bra att ha koll på hur branschen ser ut när man är klar med utbildningen. Det är stenhård konkurrens, speciellt här i Sverige, och svårt att ta sig in i branschen direkt efter utbildningen. Så förutom hela den tekniska biten, så lär man sig också att man måste fungera i sociala sammanhang för att komma framåt.

Kan du berätta om några av projekten du har jobbat med?

– Det konstigaste jag varit med om var när jag jobbade som inspelningstekniker/producent och vi fick ett samtal från New York om en musiker som behövde en studio att vara i för att spela in vokaler på en låt under tiden som han var på turné i Sverige. Det var Jay Z! De bokade hela studion i tre dagar. De första två dagarna hörde jag ingenting från dem, men så, den tredje dagen fick jag telefonsamtal. Jay Z var på väg! Han hade Timbaland med sig och de var supertrevliga. Vi spelade in Jay Z på några timmar och allt gick fint, de fick filerna och sen var det bara "Nice to meet you!" och klart!

– För ungefär ett år sen hörde de av sig från Disney angående en ballad som jag har producerat och co-write. De ville ha den till en film som heter "Tini – The New Life of Violetta". Violetta är från början en framgångsrik tv-serie, men nu ville de alltså ha med min låt i filmen. Det är artisten Martina Stoessel (Tini) som spelar Violetta. En kul möjlighet, speciellt då jag producerat låten själv. Efter detta har jag varit över till Disneys/Hollywood Records kreativa kontor i LA på ett möte och jobbar nu på att komma in på ett nytt projekt.

– Senast har jag skrivit en låt till ett av de största pojkbanden i Japan som sålde platina redan första veckan! Min kollega och jag fick förfrågan att skriva en låt som vi började med på måndag morgon. Efter att ha jobbat i stort sett dygnet runt i tre dagar skickade vi låten onsdag kväll och veckan därpå fick vi besked om att låten blev "cut" med bandet. Det är stort att få vara med på en sådan grej, speciellt i Japan eftersom publiken fortfarande köper CD-skivor.

Hur ser du på framtiden?

– Jag ska expandera mitt nätverk, fortsätta med det som redan går bra och hitta nya marknader att ta mig fram på. Jag vill träffa nya och duktiga låtskrivare/producenter att jobba med, men framförallt hitta fler och större projekt.

Vad skulle du säga till en person som funderar på att välja utbildningen?

– Du måste ha en ambition, ett musikintresse och vilja ta dig in i branschen eftersom utbildningen blir vad du gör den till! Och se den första tiden efter utbildningen som en fortsatt utbildning. Man behöver lite tid att lära sig komma in i branschen.

 

Emanuel jobbar som producent och låtskrivare

Emanuel Abrahamsson sökte en utbildning som matchade hans intresse. Idag har han ett kreativt jobb som producent och låtskrivare. Emanuel Abrahamsson jobbar som producent och låtskrivare på TEN Music Group.

Fortsättning av intervjun med Emanuel

– Jag blev förvånad över att det fanns en utbildning inom musikproduktion. Jag sökte till Musikproduktionsprogrammet direkt eftersom det var något jag verkligen brann för.

På Musikproduktionsprogrammet varvas teori med praktiska kurser vilket Emanuel upplever som en bra kombination.
– Jag har haft nytta av allt jag lärde mig på utbildningen. Föreläsningar där jag fick lära mig nya saker, den fria tiden där jag sedan fick möjlighet att nöta in det jag lärt mig i lyxiga studior med väldigt bra utrustning, praktiken där jag fick se hur en producent och förläggare jobbar. Det gav mig en bra grund att stå på när jag sedan skulle börja skriva låtar mot branschen.

För Emanuel var det viktigt att fortsätta utvecklas inom musikbranschen.
– Efter examen på Musikproduktionsprogrammet gick jag en utbildning som heter Musikmakarna, som inriktar sig på låtskrivande. Då jobbade vi direkt mot branschen och jag kom i kontakt med många förläggare. Jag gjorde min praktik på TEN Music Group, vilket sedan ledde till att jag blev signad som låtskrivare/producent under 2014.

Nu arbetar han i en kreativ miljö där projekten kan vara många och dagarna olika långa.
– Jag åker till studion för att påbörja en ny låt tillsammans med ett par andra låtskrivare. Vi spånar idéer och börjar ofta direkt bygga upp en instrumental samtidigt som vi skriver text/melodi. Vi spelar in sång som jag klipper och mixar. När dagen är över har vi ofta en demo klar. Ibland skriver vi en låt färdig på en dag, ibland tar det veckor innan den är klar. Plötsligt finner man sig själv med tio projekt igång samtidigt. Det gör att jag ofta formar mina dagar som jag själv vill.

– Det bästa med mitt jobb är att få träffa och lära känna nya människor och jobba tillsammans med musik hela dagarna. Målet är att åka till Los Angeles och börja jobba en del därifrån. Framtiden är ljus, oviss och spännande, vilket känns kul.

Martin jobbar med sitt största intresse

Martin jobbar med sitt största intresse

Konkurrensen inom musikbranschen är stor, men genom envishet och hårt arbete i inspelningsstudion på Linnéuniversitetet fick Martin Forslund jobb direkt.

Som studioassistent på Top Floor Studios fyller han nu sin vardag med det han gillar mest – musik och ljudteknik. Det var genom praktiken på Musikproduktionsprogrammet som han fick kontakt med Top Floor Studios. När han var klar med utbildningen flyttade han direkt till Göteborg och började arbeta.
– I dag har jag ett eget företag och gör mest uppdrag som studioassistent vid Top Floor Studios. Top Floor Studios är en stor inspelningsstudio i Göteborg som gör fullproduktioner på allt från metal till jazz. Som studioassistent är jag med på alla inspelningar som sker i studion. Mina uppgifter varierar från att koppla mikrofoner och rigga trumset till att ställa ljud och sköta mixern vid inspelning. Jag tar också in egna band/artister i studion och sköter då allt från inspelning till mix i produktionen.

Musikproduktionsprogrammet kombinerar teoretiska studier med praktiska kunskaper. Den välutrustade studiomiljön på campus och möjligheten till praktik under utbildningstiden har gett Martin många verktyg i sin yrkesroll.
– För mig så var det nyttigt att få arbeta med deadlines, många av inspelningarna vi gjorde på utbildningen var under väldigt begränsad tid. Förutom det så fick jag självklart också många tekniska kunskaper som jag har nytta av idag, mycket från de praktiska delarna i utbildningen.

Arbetsdagarna i en studio är ofta långa med mycket att göra, utmaningar och intressanta problem som måste lösas. En kreativ process som inspirerar Martin.
– Jag är glad att få jobba med det jag faktiskt vill jobba med. Jag har alltid älskat musik och speciellt tekniken och arbetet bakom inspelat material. Att få göra det nästan varje dag i olika former är jättekul. Det är mycket slit och ibland minst sagt ovanliga arbetstider men då det är ett så pass kreativt arbete så blir det aldrig tråkigt. Att producera och mixa är det roligaste i hela processen – då är jag som mest kreativ och jag får sätta min prägel på produktionen.

Mer om programmet

Kurser i programmet

* = kurs i huvudområdet

Termin 1 & 2

Termin 1

Ljudproduktion I, 15 högskolepoäng*
Populärmusikaliskt musicerande I, 15 högskolepoäng*

Termin 2

Akustik, 7,5 högskolepoäng*
Ljudproduktion II, 7,5 högskolepoäng*
Ljudproduktion III, 7,5 högskolepoäng* ­
Fältstudier, 7,5 högskolepoäng*

 

Termin 3 & 4

Termin 3

Arrangering för musikproducenter, 7,5 högskolepoäng*
Populärmusikaliskt musicerande II, 7,5 högskolepoäng* ­
Musik­ och ljudproduktion I, 15 högskolepoäng*

Alternativt studier utomlands inom musik. Kurser väljs i samråd med programansvarig.

Termin 4

Musikbransch I ­ Musikjuridik, 7,5 högskolepoäng
Musikbransch II ­ Musikjuridik, fortsättningskurs, 7,5 högskolepoäng
Musikbransch III ­ Företagsekonomi, 7,5 högskolepoäng
Ljudproduktion IV, 7,5 högskolepoäng*

 

Termin 5 & 6

Termin 5

Musikbransch IV ­ distribution och relationer, 7,5 högskolepoäng
Musik­ och ljudproduktion II, 7,5 högskolepoäng*
Ljudproduktion V, 7,5 högskolepoäng*
Metoder och arbetssätt för konstnärligt undersökande, 7,5 högskolepoäng*

Alternativt studier utomlands inom musik. Kurser väljs i samråd med programansvarig.

Termin 6

Konstnärligt examensarbete, 15 högskolepoäng*
Praktik för musikproducenter, 15 högskolepoäng*

Kurserna inom programmet kan komma att ändra ordning.

En längre film om Musikproduktionsprogrammet

Utlandsstudier/praktik ger värdefulla erfarenheter

En musikstudio i New York, Los Angeles, Berlin eller Malmö? Ett musikförlag, produktionsbolag eller någon branschorganisation i Stockholm? En Radio/TV-station eller annat media-företag? En PA-firma med inriktning mot liveljud och ljus?
Valen är många och möjligheterna stora. På musikproduktionsprogrammet kan du fördjupa din kompetens och skaffa dig nya perspektiv genom att göra praktik i en studio eller i andra branschrelaterade företag och organisationer eller genom att studera utomlands.

Att tillbringa en del av sin studietid inom utlandspraktik eller vid utländskt lärosäte är en erfarenhet som ger dina studier ett mervärde på många plan. Utlandspraktik eller studier utomlands leder till att du utvecklas både personligen, professionellt och akademiskt och tiden utomlands kan också vara en god merit för framtiden.

Inom musikproduktionsprogrammet är möjligheterna till praktik utomlands goda och möjligheten till utlandsstudier är under uppbyggnad.

Utlandspraktik under termin 6

Som avslutning på din konstnärliga kandidatutbildning gör du praktik under tio veckor. Du har då chansen att använda dina kunskaper i en valfri musikproduktionsinriktad miljö. Det finns möjlighet att få rekommendationer och att ta del av tidigare goda praktikplatserfarenheter men du ordnar platsen på egen hand. Observera att rekommendationer bygger på tidigare erfarenheter och att andra alternativ också kan komma i fråga. Kontakta gärna programansvarig för en diskussion om dina önskemål!

Nyheter om Musikproduktionsprogrammet

Det är dags för Musikproduktionsprogrammet version 2.0

Hösten 2018 startar Musikproduktionsprogrammet med en uppdaterad utbildningsplan. Nyheterna består i uppdaterat kursinnehåll och en ännu tydligare och mer fördjupad inriktning mot musik- och ljudproduktion.

Tidigare utbildningsplan är från 2012 och revideringen är ett led i vår ambition att vara en dynamisk utbildning som beaktar förändringar, trender och impulser i en mycket föränderlig och rörlig bransch.

En av dessa förändringar är att Musikproduktionsprogrammet fr.o.m. ht18 får sällskap av Lnus helt nya konstnärliga kandidatutbildning – Songwritingprogrammet, 180hp.

 

Växjö

Som student i Växjö har du nära till allt - staden, skogen och sjöarna. Promenadstråket från campus runt Växjösjön når nästan ända in till centrum och är perfekt för löpning och promenader.

Många av studenterna bor på campusområdet medan andra väljer att bo i centrala Växjö. På campus är det alltid liv och rörelse. Under en dag rör sig många studenter mellan föreläsningssalar, bibliotek, restauranger, pubar och friluftsområden. Växjö är också känt för sitt musikliv. Varje vecka kan du se mer eller mindre kända band på någon av Växjös scener.

Studenter i parken