Musikvetenskap, magisterprogram

60 hp

Vill du fördjupa dina kunskaper inom musikvetenskap och ta dig an ämnet ur ett regionalt, internationellt och historiskt perspektiv? Magisterprogrammet i musikvetenskap är en ettårig utbildning på distans, med nära koppling till aktuell forskning inom ämnet.

Musik har en omfattande betydelse för vårt samhälle idag. Inte bara behovet att lyssna till musik, utan även att spela och skapa musik. Det finns därför en efterfrågan på fördjupad kunskap om musik som kultur- och samhällsföreteelse, både i ett samtida och historiskt perspektiv. Syftet med utbildningen är att öka kunskapen om musik i detta breda perspektiv.Magisterprogrammet vänder sig till dig som har en kandidatexamen med musikvetenskap som huvudämne. I magisterprogrammet får du tillfälle att fördjupa dina kunskaper, både genom obligatoriska kurser och i moment där du kan fördjupa dina specialintressen.

Programmet ges på helfart. Undervisningen består i huvudsak av seminarier, som du deltar i på distans.

Karriär

En magisterexamen i musikvetenskap ger behörighet till forskarutbildning nationellt inom ämnet. Dessutom ger det en god förberedelse för olika jobb inom det offentliga kultur- och musiklivet som till exempel kultursekreterare, musikarrangör och musikskribent.

Examen

Filosofie magisterexamen, huvudområde: musikvetenskap.

Internationella möjligheter

Under programmet kan du studera utomlands genom utbytesstudier för att få internationell erfarenhet. Du läser då en del av dina studier på ett av våra många partnerlärosäten världen över. Dessutom kan du göra ett fältarbete inför ditt examensarbete utomlands. Det innebär att du samlar in material till ditt arbete i ett annat land. Läs mer om vilka internationella möjligheter du har vid Fakulteten för konst och humaniora på Linnéuniversitetet.

"Utbildningen ger mig möjlighet att fördjupa mig i mitt intresse"

Sandy Fännfors vid Linnéuniversitetet.

Sandy uppskattar att studenternas intressen står i fokus under utbildningen och att seminarierna bidrar till intressanta och givande diskussioner.

Mer om programmet

Distans – plugga där du är

Kanske vill du plugga i fjällen, storstaden eller hemma nära familjen? Många av våra program och kurser går på distans.

Att studera på distans kan gå till på olika sätt, antingen helt utan fysiska sammankomster eller med ett fåtal träffar på campus eller vid något av våra lärcentra. Den gemensamma nämnaren är att en stor del av studierna sker digitalt. Du kommunicerar med läraren och andra studenter med hjälp av en lärplattform där det finns diskussionsforum, möjlighet till grupparbete, digitala möten och inspelade föreläsningar.

Fördelen med distansstudier är flexibiliteten, något som passar dig som vill ha stor frihet att bestämma när och var du vill studera. En del obligatoriska moment i din utbildning kan vara under kontorstid, även om de sker på distans.  

Läs mer om att studera på distans

Student som pluggar på distans

Växjö – studentstaden med ett levande campus

Strax söder om Växjö centrum ligger universitetets campus. I Växjö väljer många studenter att bo på campusområdet.

Här har du vänner, restauranger, föreläsningssalar, gym, mataffär, universitetsbiblioteket, friluftsområden och studentpubar, allt inom fem minuters gångavstånd. 

Du kan även bo i andra delar av Växjö och snabbt ta dig till universitetet med cykel eller buss. 

Med 90 000 invånare är Växjö en av Sveriges snabbast växande städer. Här finns en småländsk entreprenörsanda med många företag, bland annat inom IT-branschen – perfekt när du söker praktikplats eller jobb. Växjö är också en naturskön stad och här har du alltid nära till skog och vatten. 

Läs mer om våra studentstäder 

Studenter i hus M