Påbyggnadsutbildning inom datavetenskap, kandidatexamen

60 hp

Detta program erbjuder dig en möjlighet att komplettera dina tidigare akademiska studier inom datavetenskap till en treårig kandidatexamen. Du kan läsa det antingen på distans eller på campus i Kalmar.

Mjukvara finns idag överallt och mjukvaruföretagen har ett stort kompetensbehov. Detta program är för dig som studerat datavetenskap tidigare och vill lära dig mer. Det ger dig en möjlighet att komplettera dina kunskaper i mjukvaruutveckling för allt ifrån mobiltelefoner, webben och spel till bilar och robotar.

Längden på programmet är ett år och det består av olika delkurser beroende på din bakgrund. Kurserna är inriktade mot mjukvaruutveckling med kurser i arkitektur, testning och andra baskunskaper för mjukvaruutvecklare. Programmet ger även utrymme för valfria kurser, där du kan stärka din profil ytterligare. Utbildningen innehåller ett examensarbete omfattande 15 hp och leder till en kandidatexamen i datavetenskap, vilket ger dig möjligheter till fortsatta studier på masterprogrammen i datavetenskap.

Karriär

En första anställning är troligen som mjukvaruutvecklare. Du kan sedan gå vidare och arbeta som exempelvis mjukvaruarkitekt, projektledare, konsult eller utbildare. Oavsett var du hamnar kommer du att jobba i team. Mjukvarubranschen är global, så möjligheter till arbete utomlands är stora.

Examen

Filosofie kandidatexamen med huvudområde datavetenskap.

Kalmar

Kalmar är en vacker stad med gamla anor, många mysiga kvarter och stor personlig charm. Området runt Kalmar Slott och Stadsparken är många studenters favorit.

Närheten till havet och Öland sätter sin prägel på staden med långa promenadstråk vid havet. I Kalmar är avstånden små och på fem-tio minuter når du det mesta – universitetet, havet, gymmet eller stadskärnan på Kvarnholmen. Många studenter bor i centrala Kalmar i närheten av universitetsbyggnaderna. Bra att veta är att Kalmar kommun har en bostadsgaranti för nya studenter.

Sjöfartshögskolan i Kalmar