Programvaruteknik, magisterprogram

60 hp

Detta program har fokus på effektiv utveckling av högkvalitativa programvarusystem. Utbildningen kombinerar teori och praktik och gör dig även behörig till doktorandstudier.

Inom programvaruteknik studerar du teorier, metoder och tekniker för hur man utvecklar högkvalitativa och komplexa programvarusystem på ett effektivt sätt. Detta program har lika fokus på teoretiska och praktiska aspekter av programvaruutveckling.

Programmet ger en solid grund inom programvaruteknik, med fokus på modelldriven utveckling och data-intensiva tillämpningar. Det första fokuserar på hur programvara kan utvecklas genom modeller och hur dessa modell kan simuleras och verifieras. Det senare fokuserar på algoritmer för maskinlärning och hur dessa implementeras effektivt. Programmet innehåller även en kurs i forskningsmetodik. Programmet avslutas med ett kortare examensarbete.

Karriär

En trolig anställning är som programvaruutvecklare på en konsultfirma eller IT-avdelning. Därefter kan du ta steget till projektledning, teknisk expert eller en chefsposition med personalansvar. Du kan också fortsätta studera på vårt 2-åriga masterprogram.

Examen

Filosofie magisterexamen med inriktning mot programvaruteknik. Huvudområde: Datavetenskap

Programmet ger dig goda praktiska kunskaper

Ata Ul Nasar Mansoor berättar om masterprogrammet i programvaruteknik och hur det är att studera i Växjö

Växjö – studentstaden med ett levande campus

Strax söder om Växjö centrum ligger universitetets campus. I Växjö väljer många studenter att bo på campusområdet.

Här har du vänner, restauranger, föreläsningssalar, gym, mataffär, universitetsbiblioteket, friluftsområden och studentpubar, allt inom fem minuters gångavstånd. 

Du kan även bo i andra delar av Växjö och snabbt ta dig till universitetet med cykel eller buss. 

Med 90 000 invånare är Växjö en av Sveriges snabbast växande städer. Här finns en småländsk entreprenörsanda med många företag, bland annat inom IT-branschen – perfekt när du söker praktikplats eller jobb. Växjö är också en naturskön stad och här har du alltid nära till skog och vatten. 

Läs mer om våra studentstäder 

Studenter i hus M