Programvaruteknik, magisterprogram

60 hp

Detta program har fokus på effektiv utveckling av högkvalitativa programvarusystem. Utbildningen kombinerar teori och praktik och gör dig även behörig till doktorandstudier.

Inom programvaruteknik studerar du teorier, metoder och tekniker för hur man utvecklar högkvalitativa och komplexa programvarusystem på ett effektivt sätt. Detta program har lika fokus på teoretiska och praktiska aspekter av programvaruutveckling.

Programmet ger en solid grund inom programvaruteknik, med fokus på modelldriven utveckling och data-intensiva tillämpningar. Det första fokuserar på hur programvara kan utvecklas genom modeller och hur dessa modell kan simuleras och verifieras. Det senare fokuserar på algoritmer för maskinlärning och hur dessa implementeras effektivt. Programmet innehåller även en kurs i forskningsmetodik. Programmet avslutas med ett kortare examensarbete.

Karriär

En trolig anställning är som programvaruutvecklare på en konsultfirma eller IT-avdelning. Därefter kan du ta steget till projektledning, teknisk expert eller en chefsposition med personalansvar. Du kan också fortsätta studera på vårt 2-åriga masterprogram.

Examen

Filosofie magisterexamen med inriktning mot programvaruteknik. Huvudområde: Datavetenskap

Växjö

Ungefär femton minuter med cykel från centrum ligger Linnéuniversitetets campus. Det är som ett eget litet samhälle med universitetet, studentbostäder och studentliv. Allt händer på campus – hos oss blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö och ett händelserikt studentliv.

Vad hittar du på upptäcktsfärd i Växjö? Det finns ett bra utbud av restauranger och mysiga caféer. Det finns en stor sjö mitt i staden, vacker natur finns alltid nära. Många studenter tycker om kombinationen av stadskärnan i Växjö och livet på campus. Här börjar drömmen om framtiden!

Studenter i parken