Retail Management

180 hp

Vill du ha en ledande karriär inom handels- och tjänstesektorn? Retail Management är en unik utbildning för dig som söker kunskap, färdighet och kompetens för jobb inom handel, både i Sverige och internationellt. Utbildningen ger dig kunskap och verktyg inför en karriär där digitalisering, hållbarhet och globalisering ställer helt nya krav på affärsstrategier.

Detaljhandeln är en bransch i ständig förändring och utöver digitalisering, internationell konkurrens och förändrade sätt att handla ställer också hållbarhet och samhällsansvar nya krav på kompetens. När du läser Retail Management får du kunskaper och verktyg för att kunna arbeta strategiskt med att utveckla och leda morgondagens detaljhandel på ett innovativt och ansvarsfullt sätt.

Denna utbildning erbjuder ett brett spektrum av marknadsförings- och ledarfärdigheter, med ett starkt fokus på handelssektorn. Utbildningen lär dig om handel och service, konsumentbeteende, juridik, ekonomi och redovisning. Du kommer att utveckla förmågor inom ledarskap och kommunikation samt få en ingående kännedom om en rad verktyg för affärsanalys. Som student blir du en del av en inlärningsmiljö som kombinerar djup akademisk kunskap med banbrytande forskning och nära kontakt med näringslivet.

Du har möjlighet att genomföra en praktikkurs som en del av din utbildning. Då får du tillfälle att uppleva en verklig företagsmiljö och tillämpa begrepp och metoder som du har lärt dig i utbildningen. Det är också ett unikt tillfälle att få erfarenhet inom branschen och skaffa dig professionella meriter för att stärka din kompetens för framtida intressanta arbetsgivare.

Handel- och tjänsteföretag omprövar sina affärsstrategier för att klara utmaningar som drivs av globaliseringen, teknologin och en ny typ av konsumenter. Denna dynamiska affärsmiljö kräver en hög nivå av professionalism och enastående färdigheter inom kundservice. Med denna utbildning inom handel är du rustad för att både möta branschens behov och utveckla den.

Karriär

Retail Management är en idealisk grund för dig som funderar på en karriär inom handelssektorn. Efter examen kan du få jobb både i Sverige och internationellt. Tidigare studenter som har gått utbildningen jobbar idag som exempelvis inköpsansvarig, marknadsförare, ekonom, projektledare, e-handelsansvarig, social media manager, produkt- och tjänsteutvecklare och försäljningschef.

Examen

Filosofie kandidatexamen med inriktning mot Retail Management

Huvudområde: Företagsekonomi

Internationella möjligheter

Undervisningen sker till största del på engelska. På så vis förbereder du dig inte bara inför en nationell karriär, utan även inför en karriär i internationella sammanhang. Du kan även välja att studera utomlands under en termin på ett av våra partneruniversitet i Europa, USA och Asien.
Läs mer om de internationella möjligheter du har på Linnéuniversitetet.

#lnuabroad

Följ oss på Instagram.

Monica and Dandani

안녕하세요 from Seoul, South Korea! 🇰🇷 We are Monica and Dandan and we are both recent graduates from the bachelor program of Retail and Service Management in Kalmar. We are currently extending our studies at Korea University for a year. Through Korea University and the student union, we got the opportunity to showcase some Swedish culture during an International Student Festival. The Swedish cultural experience that we were a part of included the traditional clothing, ABBA, Kalles kaviar, snacks from IKEA, and our very own alcohol, Absolut Vodka. We we were quite surprised by the amount of Koreans who liked Kalles kaviar!

Filippa praktiserade hos IKEA

Filippa

Filippa valde att maxa möjligheterna under sin utbildning genom att praktisera på IKEA, åka på utbyte i Hong Kong, utveckla sitt ledarkskap genom Juniorledarskapsakademin och delta i ideella föreningar så som i Unga Aktiesparare och i studentföreningen för ekonomistuderande. Nu avslutar hon snart sina studier och har planer om att arbeta inom detaljhandel på en global nivå.

Perfekt utbildning för att utvecklas inom detaljhandeln

Johanna Bohlin

God och genomtänkt service blir allt viktigare

Rinja

Rinja Lennartsson från Ljungby lockades till Detaljhandel och Service Management av den tydliga inriktningen mot handel och marknadsföring, två ämnen som hon brinner för. Under programmets gång har hennes intresse bara växt för detaljbranchen och hon ser mer betydelse i utbildningen än någonsin.

Mer om programmet

Marie Abrahamsson är utbytesstudent i England

Utlandsstudier i Storbritannien: "Jag fick nya vänner från hela världen"

Marie Abrahamsson studerade en termin i Buckinghamshire New University, High Wycombe, England. Här delar hon med sig av sina upplevelser.

Kurserna hade internationellt fokus och jag lärde mig massor inom global marknadsföring, mångkulturellt sammarbete och internationella affärer. Skolan var relativt nybyggd och jag var inneboende hos en trevligt par. Det fanns mycket att engagera sig i som student. Genom Freshers Fair-mässan i början av terminen fick vi massa information om olika aktiviteter. Jag valde bland annat sånglektioner, afrikansk dans och trumspel samt en sminkkurs.

High Wycombe är en mysig liten stad med marknader, pubar och fik. Vi ERASMUS-studenter blev en enda stor familj. Staden ligger en halvtimmes resa från London, vilket var en bidragande anledning till mitt val av partneruniversitet. På helgerna åkte vi ofta iväg till London för sightseeing så som Big Ben, Buckingham Palace, de traditionella röda dubbeldäckarna, härlig utsikt över London genom London Eye-hjulet och en massa annat.

Att spendera en termin utomlands ger tid att utforska en annan kultur, reflektera över sin egen och knyta kontakter med människor från alla världens hörn. En månad efter min hemkomst från England åkte vi ERASMUS-studenter tillbaka till England för att ha en reunion.

Kalmar

I Kalmar finns Linnéuniversitetet centralt i stadskärnan. Universitetskajen är helt nybyggd och ligger precis vid havet. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Det är även i centrum som de flesta studenter bor. Bra att veta är att Kalmar kommun har en bostadsgaranti för nya studenter. Allt finns inom tio minuters cykelavstånd oavsett om du vill bada i havet, plugga, shoppa eller träna. Historiska byggnader och kullerstensgator ger staden charm. När solen lyser fylls området vid Kalmar slotts vallgrav av pluggande och solande studenter. Studentlivet har en självklar plats i Kalmar. Här börjar drömmen om framtiden!

Hus Vita på universitetskajen i Kalmar