Simuleringsdriven Produktutveckling, masterprogram

120 hp

Vill du utveckla framtidens hållbara produkter? Är du intresserad av hur du utformar en produkt som uppfyller hållbarhetskraven gällande prestanda, livslängd, ekonomi och miljö? Då är denna utbildning i simuleringsdriven produktutveckling för dig. Programmet ges på campus i Växjö och undervisningsspråket är engelska.

Som produktutvecklare har du många aspekter att förhålla dig till. Under detta masterprogram kommer du att få fördjupade kunskaper inom produktutveckling. Du kommer också att få en djup förståelse i moderna numeriska metoder och praktiska färdigheter i experimentella metoder som används för att ta fram data som stödjer produktutvecklingsprocessen. Efter avslutad utbildning kommer du att kunna hantera ett brett spektrum av problem inom avancerad maskinteknik.

Karriär

Masterprogrammet i Simuleringsdriven Produktutveckling förbereder dig för en rad avancerade arbetsuppgifter inom det maskintekniska området och inom industrin. Som produktutvecklare har du kvalificerad kompetens inom beräkning, experiment och produktutveckling vilket är efterfrågat av arbetsgivarna. Du kan också fortsätta dina studier på doktorandnivå.

Examen

Teknologie masterexamen med inriktning mot Simuleringsdriven Produktutveckling.

Huvudområde: Maskinteknik

Internationella möjligheter

Undervisningen sker på engelska. Därigenom förbereder du dig inte bara inför en nationell karriär, utan även för en karriär i internationella sammanhang. Programmet välkomnar studenter från hela världen och det ger dig internationellt utbyte på hemmaplan. Ytterligare internationaliseringsmöjlighet ges genom en utlandstermin vid något av våra partneruniversitet.

Peter vill arbeta inom maskinteknikområdet för att skapa en mer hållbar värld 

Peter är student vid Linnéuniversitetet

Peter kom till Växjö som utbytesstudent för  högskoleingenjörsprogrammet i maskinteknik och bestämde att stanna kvar och studera vidare. Han ser masterprogrammets Simuleringsdriven produktutveckling som en möjlighet att nå sitt mål.

Att kunna läsa en del av sina studier utomlands är väldigt lockande

Nora Faris, student

Programmets inriktning kändes helt rätt för Nora. Hon läste en kurs i simulering under sin högskoleingenjörsutbildning och tänkte att det var något hon kunde jobba med i framtiden.

Idag jobbar hon som testingenjör på Husqvarna.

Mer om programmet

Du kommer att ha tillgång till den senaste utrustningen inom tillverknings- och mätteknik

Programansvarig Andreas Linderholt

Programansvarig Andreas Linderholt säger att det finns ett stort behov av produktutvecklingsingenjörer vars kompetens möter dagens och morgondagens behov. Detta inom en alltmer digitaliserad industri och i samhället i övrigt.

Växjö – studentstaden med ett levande campus

Strax söder om Växjö centrum ligger universitetets campus. I Växjö väljer många studenter att bo på campusområdet.

Här har du vänner, restauranger, föreläsningssalar, gym, mataffär, universitetsbiblioteket, friluftsområden och studentpubar, allt inom fem minuters gångavstånd. 

Du kan även bo i andra delar av Växjö och snabbt ta dig till universitetet med cykel eller buss. 

Med 90 000 invånare är Växjö en av Sveriges snabbast växande städer. Här finns en småländsk entreprenörsanda med många företag, bland annat inom IT-branschen – perfekt när du söker praktikplats eller jobb. Växjö är också en naturskön stad och här har du alltid nära till skog och vatten. 

Läs mer om våra studentstäder 

Studenter i hus M