Specialist­sjuk­sköterske­program, inriktning operationssjukvård

60 hp

Utbildningen syftar till att utbilda operationssjuksköterskor som ger beredskap för att medverka i dagens och morgondagens operationssjukvård.

Utbildningen baseras i huvudsak på distanspedagogik som kompletteras med ett antal fysiska campusträffar på Linnéuniversitetet i Växjö. Detta innebär att undervisningen huvudsakligen genomförs med hjälp av digitala hjälpmedel. Flest antal fysiska träffar genomförs under höstterminens kurs på 22,5 hp med totalt ca 6-7 dagar. Campusträffarna innehåller praktiska övningar, kliniska och skriftliga examinationer samt föreläsningar när dessa kan kombineras med övningar eller examinationer. Höstterminens metodkurs och vårterminens uppsatskurs genomförs helt och hållet digitalt. Utbildningen innehåller sammanlagt 14 veckor verksamhetsförlagd utbildningen (VFU). För studenter som har antagits till studieort Linköping eller Jönköping genomförs de kliniska övningarna på respektive studieort. För samtliga studenter kan campusträffar även innebära en träff på studieort Linköping och/eller Jönköping.

Karriär

Arbetet som operationssjuksköterska är kvalificerat och självständigt. Utbildningen öppnar karriärvägar som operationssjuksköterska inom kirurgins alla områden och för arbete med vårdhygien. Din utbildning ger möjlighet till utlandsuppdrag inom civil och militär kirurgisk vård. Du kan också gå vidare till forskarstudier.

Examen

Specialistsjuksköterskeexamen med inriktning mot operationssjukvård. Magisterexamen.

Viktigt vid anmälan

Du anmäler dig till utbildningen via antagning.se.
Anmälningsperioden pågår från och med den 15 februari till och med den 15 mars. Vissa utbildningar har även öppet för sen anmälan.

Via dina sidor på antagning.se laddar du upp dina tjänstgöringsintyg.
Den 3 april måste dina tjänstgöringsintyg vara uppladdade för att din anmälan ska vara komplett och för att du ska ha så goda chanser som möjligt att komma in på utbildningen.

Den 21 april får du ditt antagningsbesked.

Kompletterande urvalsinformation

Urvalsgrupp 1 består av akademiska poäng och yrkeslivserfarenhet som legitimerad sjuksköterska med en schablon där 2-4 år ger 20 poäng, 5-7 ger 40 poäng och 8 år eller mer ger 60 poäng.

Urvalsgrupp 2 är akademiska poäng där det maximala antalet poäng som får användas är 285 hp.

Camilla håller i trådarna i operationsalen

Ingen dag är den andra lik och arbetet som operationssköterska blir aldrig enformigt. Efter snart tre år i yrket tänker Camilla Ramström ofta på att det var ett bra beslut hon tog att vidareutbilda sig.

Distans – plugga där du är

Kanske vill du plugga i fjällen, storstaden eller hemma nära familjen? Många av våra program och kurser går på distans.

Att studera på distans kan gå till på olika sätt, antingen helt utan fysiska sammankomster eller med ett fåtal träffar på campus eller vid något av våra lärcentra. Den gemensamma nämnaren är att en stor del av studierna sker digitalt. Du kommunicerar med läraren och andra studenter med hjälp av en lärplattform där det finns diskussionsforum, möjlighet till grupparbeten och digitala möten. I många fall kommer du även ha tillgång till inspelade föreläsningar via lärplattformen.

Fördelen med distansstudier är flexibiliteten, något som passar dig som vill ha stor frihet att bestämma när och var du vill studera. En del obligatoriska moment i din utbildning kan vara under kontorstid, även om de sker på distans.

Läs mer om att studera på distans

Student som pluggar på distans