Statsvetenskap, magisterprogram

60 hp

Magisterprogrammet har, förutom ämnesfördjupning, även en bred yrkesförberedande ambition som inte begränsar sig till en viss sektor eller ett nationellt perspektiv.

Karriär

Efter utbildningen ska du ha de kunskaper och färdigheter som krävs för kvalificerade arbetsuppgifter såsom utredningar, handläggning och analyser inom både internationell och nationell, offentlig och privat verksamhet.

Examen

Filosofie magisterexamen (huvudområde: statsvetenskap).

Mer om programmet

Redo för en internationell arbetsmarknad

Vill du arbeta med kvalificerade handläggar- och utredningsuppgifter, i Sverige eller utomland? Kanske vill du forska inom statsvetenskap? Magisterprogrammet i statsvetenskap kan ge dig ett försprång på arbetsmarknaden!

Allt fler svenska och europeiska arbetsgivare efterfrågar studenter med magisterexamen. De studenter som läser statsvetenskap får goda kunskaper och färdigheter för bland annat administrativa arbeten och kvalificerade utrednings-, analys- och utvärderingsuppdrag. Vilket är arbetsuppgifter som återfinns i såväl privat som offentlig sektor.

Exempel på arbetsplatser som kan vara aktuella för dig efter avslutade studier är kommuner eller länsstyrelser, olika departement i Stockholm samt internationell organisation inom EU eller i andra delar av världen.

Eftersom du dessutom under din utbildningstid väljer kurser och inriktning på ditt examensarbete utifrån dina egna preferenser, kan du efter avslutade studier ha en unik kompetens – anpassad för just ditt drömjobb.

Växjö

Ungefär femton minuter med cykel från centrum ligger Linnéuniversitetets campus. Det är som ett eget litet samhälle med universitetet, studentbostäder och studentliv. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Vad hittar du på upptäcktsfärd i Växjö – kontrasternas stad? Här finns bra restauranger, ett vinnande hockeylag och mysiga caféer där du kan få latten smaksatt med lingon. I Växjö är vacker natur alltid nära, staden omges av både sjö och skog. Studenter tycker om kombinationen av stadskärnan i Växjö och det aktiva studentlivet på campus. Här börjar drömmen om framtiden!

Studenter i hus M i Växjö