The Marketing Programme

180 hp

Vill du arbeta med marknadsföring? Vårt populära The Marketing Programme ges på engelska och har ett internationellt intag. Du kommer att studera i en grupp med studenter från hela världen och programmet förbereder dig för en spännande karriär.

Marknadsföring är mycket. Många tänker på reklam, men marknadsföring är mycket mer än reklam. På marknadsföringsprogrammet jobbar vi med att identifiera och möta marknaden. Det handlar om att förstå kundernas behov och att skapa, kommunicera och leverera värde till kunden. Som marknadsförare är din uppgift att tillfredsställa kundens behov och sälja lösningar för dessa, för att ditt företag ska tjäna pengar för att på så sätt kunna utveckla nya produkter, tjänster och upplevelser. Vi ger vårt populära marknadsföringsprogram på ett unikt sätt. De olika terminerna behandlar marknadsföring ur olika perspektiv. Den första terminen utgör grunden, termin två utgår från kundens perspektiv medan termin tre utgår från erbjudandet från företagets perspektiv. Den fjärde terminen studerar du med fördel utomlands på något av våra partneruniversitet, vilket ger dig en värdefull internationell erfarenhet. Termin fem och sex fokuserar på hur man möter marknaden. Marknadsföringsprogrammet kännetecknas av ett högt tempo och en mix av teoretisk och praktisk kunskap.

Karriär

Programmet förbereder dig för en framtida yrkesverksamhet i både små och stora företag. Våra tidigare studenter arbetar idag inom många spännande yrken, exempelvis som marknadsförare och assistenter, projektledare och chefer på informations- och marknadsavdelningar, men även på PR- och reklambyråer.

Examen

Filosofie kandidatexamen med inriktning mot marknadsföring, Huvudområde: Företagsekonomi

Internationella möjligheter

Undervisningen sker på engelska. På så vis förbereder du dig inte bara inför en nationell karriär, utan även inför en karriär i internationella sammanhang. Ytterligare internationaliseringsmöjlighet ges genom utlandstermin vid något av våra många partneruniversitet världen över. Som student på Marknadsföringsprogrammet har du en unik möjlighet att genomföra ditt sista år på Bern Fachhochschule, Schweiz. När du tar examen får du då en "Double Degree" (dubbel examen), du kan alltså ansöka om din programexamen från Linnéuniversitetet samt en generell examen från Bern.
Läs mer om de internationella möjligheter du har på Linnéuniversitetet.

Förbered dig med matematik!

När din utbildning startar förväntas du ha goda kunskaper i matematik. Sommarkursen förberedande matematik vänder sig till dig som vill repetera de senare delarna av gymnasiematten och har tänkt läsa en utbildning inom data/IT, fysik, matematik, teknik eller ekonomi. 

Kursen ges på distans under sommaren och berättigar dig att söka studiemedel. Du anmäler dig via antagning.se: Förberedande matematik för högskolestudier III

"Gemenskapen är viktig"

Adam berättar om hur det var att flytta till en helt ny stad och hur han sökte sig till nationer och studentföreningar för att skapa den gemenskap han letade efter. Han delar även med sig om hur han upplever sina studier på The Marketing Programme.

Inspirerande och engagerade lärare

Gustav Kinde

När Gustav Kinde läste en grundkurs i företagsekonomi fastnade han för marknadsföring. Han sökte The Marketing Programme eftersom han ville jobba mer kreativt.

Vill jobba med marknadsföring i New York

Amelie

Amelie Sjöberg lever studentlivet fullt ut. Tränar på universitetets gym, går på fest på studentpuben Slottstallarna eller äter middagar hemma med kompisarna. Amelie gick ett internationellt IB-program på gymnasiet. Hon valde att fortsätta med en internationell utbildning vid Linnéuniversitetet. Hennes klasskamrater på The Marketing Programme kommer från hela världen.

An internship can give you the experience you need

Oscar Berglund

Oscar Berglund studied for three years at The Marketing Programme at Linnaeus University. Through all years of studying theories about marketing, he can now say it all was worth it.

Mer om programmet

The Marketing Programme ger dig både teoretiska och praktiska kunskaper inom marknadsföring. All undervisning sker på engelska och du får därför goda möjligheter till en internationell karriär. Efter examen är du väl förberedd för flera spännanden yrken som till exempel marknadschef, produktchef och projektledare på informations- och marknadsavdelningar, PR- och reklambyråer.

Inte bara reklam

Programmets fokus ligger på marknadsföring med både bredd och djup.
– Marknadsföring är inte bara reklam som många kanske tror. Det är också produktutveckling, försäljning, byggande av varumärken och leverans, säger tidigare programansvarig Viktor Magnusson.

Marknadsföring handlar om att förstå vad kunderna behöver och att skapa, kommunicera och leverera det, genom en produkt, en tjänst eller en upplevelse. Som marknadsförare är din uppgift att tillfredställa kundens behov och sälja lösningar för att ditt företag ska tjäna pengar och att utveckla nya produkter, tjänster och upplevelser.

Marknadsföring ur olika perspektiv

Utbildningen ges på ett unikt sätt. Varje termin behandlar ämnet marknadsföring ur olika perspektiv. Den första terminen utgör grunden, termin två handlar om kunden och termin tre om erbjudandet. Termin fyra studerar du med fördel utomlands och termin fem och sex handlar om att möta marknaden.

Växjö

Ungefär femton minuter med cykel från centrum ligger Linnéuniversitetets campus. Det är som ett eget litet samhälle med universitetet, studentbostäder och studentliv. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Vad hittar du på upptäcktsfärd i Växjö – kontrasternas stad? Här finns bra restauranger, ett vinnande hockeylag och mysiga caféer där du kan få latten smaksatt med lingon. I Växjö är vacker natur alltid nära, staden omges av både sjö och skog. Studenter tycker om kombinationen av stadskärnan i Växjö och det aktiva studentlivet på campus. Här börjar drömmen om framtiden!

Studenter i hus M