Utbildningsteknologi, Masterprogram

120 hp

Vill du ha en strategisk roll inom digitalisering? Masterprogrammet i utbildningsteknologi ger dig de färdigheter som behövs i arbetet med digital utveckling inom utbildningssektorn.

I takt med digitaliseringen förändras samhället – och så gör även efterfrågan på kompetenser och roller. Kunskaper inom den digitala omställningen kring strategiska beslut, urval, design samt beställning av digitalt stöd för undervisning och lärande är numera nödvändiga. Strategiska roller är efterfrågade när utbildningssektorn ska ta vara på digitaliseringens möjligheter.

Masterprogrammet i utbildningsteknologi (Educational Technology, EdTech) har en klart yrkesförberedande ambition, där lärare och forskare samverkar över ämnesgränser för att kunna möta tekniska, designmässiga, beteendevetenskapliga, ledarskapsorienterade och pedagogiska utmaningar inom utbildningssektorn. Vi vet av erfarenhet att detta upplägg ökar dina chanser att få jobb eller befordran efter examen.

Programinnehållet omfattar bland annat digital teknologi, pedagogik, implementering, beställarkompetens, digital omställning, ledarskap och design av lärandemiljöer. I utbildningen ingår också ett projekt i samarbete med samverkande branschorganisationer och två självständiga arbeten om totalt 30 hp.

Utbildningen ges på halvfart online, med några fysiska träffar på campus. Som student vid masterprogrammet i utbildningsteknologi ska du ha tillgång till egen dator och internetuppkoppling med kapacitet för streaming och videokonferenser.

Efter avslutade och godkända 60 hp kan du ta ut en magisterexamen. Du kan också välja att fortsätta dina studier i ytterligare 60 hp för att kunna ta ut en masterexamen.

Karriär

Efter utbildningen kan du arbeta i såväl offentlig sektor som inom näringslivet. I den digitala omställningen är strategiska roller efterfrågade och du kan arbeta med exempelvis utvecklings- och utredningsarbete inom utbildningsteknologi och digitalisering.

Examen

Filosofie masterexamen alternativt teknologie masterexamen i utbildningsteknologi

Huvudområde: Utbildningsteknologi

Internationella möjligheter

Du har många möjligheter att bredda ditt internationella perspektiv på Linnéuniversitetet. Under programmet kan du studera utomlands genom utbytesstudier för att få internationell erfarenhet. Du läser då en del av dina studier på ett av våra många partneruniversitet världen över. 

På vissa utbildningar kan du även göra verksamhetsförlagd utbildning/ praktik utomlands.

Även på hemmaplan kan du få internationella erfarenheter. På din fritid kan du engagera dig i föreningar tillsammans med studenter från alla möjliga utbildningar och länder, eller träffa internationella studenter genom vårt buddyprogram. 

Här kan du läsa mer om internationella möjligheter på Linnéuniversitetet.

Antagningsomgång

Programmet kommer ges HT23.

Mer om programmet

"Utbildningsteknologi är ett etablerat ämnesområde på Linnéuniversitetet"

Mastern är byggd för yrkesverksamma som vill ha en strategisk roll inom digitalisering av utbildningssektorn, säger Italo Masiello som är programansvarig för masterprogrammet i utbildningsteknologi. 

"Programmet ger dig de strategiska kompetenser som behövs inom digitaliseringen"

Se en presentationsfilm om masterprogrammet.

Distans – plugga där du är

Kanske vill du plugga i fjällen, storstaden eller hemma nära familjen? Många av våra program och kurser går på distans.

Att studera på distans kan gå till på olika sätt, antingen helt utan fysiska sammankomster eller med ett fåtal träffar på campus eller vid något av våra lärcentra. Den gemensamma nämnaren är att en stor del av studierna sker digitalt. Du kommunicerar med läraren och andra studenter med hjälp av en lärplattform där det finns diskussionsforum, möjlighet till grupparbete, digitala möten och inspelade föreläsningar.

Fördelen med distansstudier är flexibiliteten, något som passar dig som vill ha stor frihet att bestämma när och var du vill studera. En del obligatoriska moment i din utbildning kan vara under kontorstid, även om de sker på distans.  

Läs mer om att studera på distans

Student som pluggar på distans

Växjö – studentstaden med ett levande campus

Strax söder om Växjö centrum ligger universitetets campus. I Växjö väljer många studenter att bo på campusområdet.

Här har du vänner, restauranger, föreläsningssalar, gym, mataffär, universitetsbiblioteket, friluftsområden och studentpubar, allt inom fem minuters gångavstånd. 

Du kan även bo i andra delar av Växjö och snabbt ta dig till universitetet med cykel eller buss. 

Med 90 000 invånare är Växjö en av Sveriges snabbast växande städer. Här finns en småländsk entreprenörsanda med många företag, bland annat inom IT-branschen – perfekt när du söker praktikplats eller jobb. Växjö är också en naturskön stad och här har du alltid nära till skog och vatten. 

Läs mer om våra studentstäder 

Studenter i hus M