Utbildningsteknologi, Masterprogram

120 hp

Vill du ha en strategisk roll inom digitalisering? Masterprogrammet i utbildningsteknologi ger dig de färdigheter som behövs i arbetet med digital utveckling inom utbildningssektorn.

I takt med digitaliseringen förändras samhället – och så gör även efterfrågan på kompetenser och roller. Kunskaper inom den digitala omställningen kring strategiska beslut, urval, design samt beställning av digitalt stöd för undervisning och lärande är numera nödvändiga. Strategiska roller är efterfrågade när utbildningssektorn ska ta vara på digitaliseringens möjligheter.

Masterprogrammet i utbildningsteknologi (Educational Technology, EdTech) har en klart yrkesförberedande ambition, där lärare och forskare samverkar över ämnesgränser för att kunna möta tekniska, designmässiga, beteendevetenskapliga, ledarskapsorienterade och pedagogiska utmaningar inom utbildningssektorn. Vi vet av erfarenhet att detta upplägg ökar dina chanser att få jobb eller befordran efter examen.

Programinnehållet omfattar bland annat digital teknologi, pedagogik, implementering, beställarkompetens, digital omställning, ledarskap och design av lärandemiljöer. I utbildningen ingår också ett projekt i samarbete med samverkande branschorganisationer och två självständiga arbeten om totalt 30 hp.

Utbildningen ges på halvfart online, med några fysiska träffar på campus. Som student vid masterprogrammet i utbildningsteknologi ska du ha tillgång till egen dator och internetuppkoppling med kapacitet för streaming och videokonferenser.

Efter avslutade och godkända 60 hp kan du ta ut en magisterexamen. Du kan också välja att fortsätta dina studier i ytterligare 60 hp för att kunna ta ut en masterexamen.

Karriär

Efter utbildningen kan du arbeta i såväl offentlig sektor som inom näringslivet. I den digitala omställningen är strategiska roller efterfrågade och du kan arbeta med exempelvis utvecklings- och utredningsarbete inom utbildningsteknologi och digitalisering.

Examen

Filosofie masterexamen alternativt teknologie masterexamen i utbildningsteknologi

Huvudområde: Utbildningsteknologi

Distans

Att studera på distans ger dig som student andra möjligheter än vad campusutbildning ger. Det innebär att du själv till viss del ska kunna planera dina studier både vad gäller tid och plats.

Att studera på distans kan gå till på olika sätt, antingen helt utan fysiska sammankomster eller med ett fåtal träffar, men den gemensamma nämnaren är att en stor del av studiearbetet sker på nätet. Du kommunicerar med läraren och andra studenter med hjälp av en webbstudieplats med diskussionsforum, grupparbete, inspelade föreläsningar eller videomöten med hjälp av en webbkamera.

Studenter grupparbetar

Växjö

Ungefär femton minuter med cykel från centrum ligger Linnéuniversitetets campus. Det är som ett eget litet samhälle med universitetet, studentbostäder och studentliv. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Vad hittar du på upptäcktsfärd i Växjö – kontrasternas stad? Här finns bra restauranger, ett vinnande hockeylag och mysiga caféer där du kan få latten smaksatt med lingon. I Växjö är vacker natur alltid nära, staden omges av både sjö och skog. Studenter tycker om kombinationen av stadskärnan i Växjö och det aktiva studentlivet på campus. Här börjar drömmen om framtiden!

Studenter i hus M