Webbprogrammerare

180 hp

Som webbprogrammerare får du möjlighet att utveckla din passion för webben och programmering inom en spännande och utvecklande miljö.

Du får lära dig om aktuella och kommande tekniker som används vid utveckling av webbapplikationer, och du blir sedd och uppmärksammad som student.

Oavsett om du väljer att studera på campus eller på distans, kommer du att ha nära kontakt med lärare och studenter. Distansstudier kräver ingen närvaro i Kalmar. Under utbildningen läser du kurser där programmering är i fokus. Du kommer att skapa webbapplikationer för olika plattformar med metoder och arbetssätt som används i branschen. Utbildningen fokuserar på kodkvalitet, säkerhet, testning och entreprenörskap, och den genomförs i nära samarbete med näringslivet.

Utbildningen avslutas med kurser inom maskininlärning, molnbaserade applikationer (cloud native) och verksamhetsförlagt projekt. Dessa kurser ger dig möjlighet att specialisera dig och förbereder dig för en utvecklande karriär inom området.

Karriär

Våra studenter är mycket eftertraktade på arbetsmarknaden och arbetar bland annat som webbutvecklare på webbyråer, konsultföretag eller driver egna företag. Deras arbetsuppgifter innefattar programmering, utveckling av e-handelssystem, gränssnittsprogrammering och förverkligande av egna webbtjänster från idé till färdig produkt. Arbetsroller innefattar även utveckling av rekommendationssystem, och med drift av molnbaserade webbapplikationer.

Examen

Filosofie kandidatexamen med inriktning mot webbprogrammering Huvudområde: Datavetenskap

Mer om programmet

Det här läser du

Det här är en ungefärlig fördelning av det du läser i programmet. Du hittar alla kurser i utbildningsplanen.

Distans – plugga där du är

Kanske vill du plugga i fjällen, storstaden eller hemma nära familjen? Många av våra program och kurser går på distans.

Att studera på distans kan gå till på olika sätt, antingen helt utan fysiska sammankomster eller med ett fåtal träffar på campus eller vid något av våra lärcentra. Den gemensamma nämnaren är att en stor del av studierna sker digitalt. Du kommunicerar med läraren och andra studenter med hjälp av en lärplattform där det finns diskussionsforum, möjlighet till grupparbete, digitala möten och inspelade föreläsningar.

Fördelen med distansstudier är flexibiliteten, något som passar dig som vill ha stor frihet att bestämma när och var du vill studera. En del obligatoriska moment i din utbildning kan vara under kontorstid, även om de sker på distans.  

Läs mer om att studera på distans

Student som pluggar på distans