Webbprogrammerare

180 hp

Som webbprogrammerare får du möjlighet att utveckla din passion för webben och programmering inom en spännande och utvecklande miljö.

Du får lära dig om aktuella och kommande tekniker som används vid utveckling av webbapplikationer, och du blir sedd och uppmärksammad som student.

Oavsett om du väljer att studera på campus eller på distans, kommer du att ha nära kontakt med lärare och studenter. Distansstudier kräver ingen närvaro i Kalmar. Under utbildningen läser du kurser där programmering är i fokus. Du kommer att skapa webbapplikationer för olika plattformar med metoder och arbetssätt som används i branschen. Utbildningen fokuserar på kodkvalitet, säkerhet, testning och entreprenörskap, och den genomförs i nära samarbete med näringslivet.

Utbildningen avslutas med kurser inom maskininlärning, molnbaserade applikationer (cloud native) och verksamhetsförlagt projekt. Dessa kurser ger dig möjlighet att specialisera dig och förbereder dig för en utvecklande karriär inom området.

Karriär

Våra studenter är mycket eftertraktade på arbetsmarknaden och arbetar bland annat som webbutvecklare på webbyråer, konsultföretag eller driver egna företag. Deras arbetsuppgifter innefattar programmering, utveckling av e-handelssystem, gränssnittsprogrammering och förverkligande av egna webbtjänster från idé till färdig produkt. Arbetsroller innefattar även utveckling av rekommendationssystem, och med drift av molnbaserade webbapplikationer.

Examen

Filosofie kandidatexamen med inriktning mot webbprogrammering Huvudområde: Datavetenskap

Efter två års genomförda studier har du möjlighet att genomföra ett självständigt arbete och ansöka om en högskoleexamen i datavetenskap.

Programmering är verktyget för att uppnå mina drömmar

Elena Seroka

Elena ville ha en utmanande, kreativ och trygg arbetssituation efter sina studier, och valde att plugga något inom programmering. Hon hörde från andra programmerare att utbildningen Webbprogrammerare på Linnéuniversitetet hade ett bra rykte och därför sökte hon till den. Nu är det snart dags för Elena att kliva ut i arbetslivet och hon säger att utbildningen har till 100% gett henne möjligheten att uppfylla sina framtidsdrömmar.

Att starta ett företag är utmanande men otroligt kul och givande

tre alumner från programmet

När Anton, Viktor och Oskar träffades under sina studier i Kalmar visade det sig att de fungerar bra som ett team och de började samarbeta i olika projekt. De tre studenterna delade samma drivkraft och ambitioner vilket till slut ledde till att de startade företaget UPTILT för att kunna förverkliga sina visioner och idéer.

Mer information om programmet

Om AI-utvecklingen och arbetsmarknaden

 

Johan Leitet

Johan Leitet är programansvarig för Webbprogrammerarutbildning och är väldigt engagerad i debatten kring AI och utbildning i Sverige. Han förstår att du, som student, kan känna osäkerhet och oro över ditt yrkesval i en tid då den snabba utvecklingen inom AI påverkar allt från utbildning till arbetsliv. Det är en legitim fråga att ställa sig hur arbetsmarknaden kommer att se ut framöver och om mjukvaruutveckling verkligen är en framtidsbransch.

Det här läser du

Det här är en ungefärlig fördelning av det du läser i programmet. Du hittar alla kurser i utbildningsplanen.

Distans – plugga där du är

Kanske vill du plugga i fjällen, storstaden eller hemma nära familjen? Många av våra program och kurser går på distans.

Att studera på distans kan gå till på olika sätt, antingen helt utan fysiska sammankomster eller med ett fåtal träffar på campus eller vid något av våra lärcentra. Den gemensamma nämnaren är att en stor del av studierna sker digitalt. Du kommunicerar med läraren och andra studenter med hjälp av en lärplattform där det finns diskussionsforum, möjlighet till grupparbete, digitala möten och inspelade föreläsningar.

Fördelen med distansstudier är flexibiliteten, något som passar dig som vill ha stor frihet att bestämma när och var du vill studera. En del obligatoriska moment i din utbildning kan vara under kontorstid, även om de sker på distans.  

Läs mer om att studera på distans

Student som pluggar på distans