Webbprogrammerare

120 hp

Som webbprogrammerare kommer du att vidareutveckla ditt intresse för webben och programmering i en utvecklande miljö med spännande möjligheter.

Vill du lära dig programmera för webben? Vill du få kunskap om moderna och kommande tekniker som används vid utveckling av webbplatser? Tycker du dessutom att det är viktigt att du som student blir sedd och uppmärksammad? Då kommer du att trivas hos oss!

Vi brinner för webbutveckling och för att utbilda dig i, och med hjälp av, den senaste tekniken. Du kommer att uppleva närhet till lärare och studenter oavsett om du väljer att läsa programmet på campus eller på distans. Studerar du på distans finns inget krav på deltagande i Kalmar.

Under utbildningen läser du kurser där programmering är i fokus. Du kommer att skapa webbapplikationer för olika plattformar med arbetssätt och metoder som är aktuella i branschen. Kodkvalitet, säkerhet, testning och entreprenörskap genomsyrar utbildningen som bedrivs i samarbete med näringslivet.

Utbildningen samläses med Webbprogrammerare 180 hp och du kan i årskurs två göra valet att byta över till denna utbildning för att ge ytterligare fördjupning inom området.

Karriär

Våra studenter är eftersökta och arbetar bland annat som webbutvecklare på webbyråer, konsultföretag eller driver egna företag. Deras arbetsuppgifter innefattar exempelvis programmering, utveckling av e-handelssystem, gränssnittsprogrammering, sökmotoroptimering och förverkligande av egna webbtjänster från idé till färdig produkt.

Examen

Högskoleexamen med inriktning mot webbprogrammering. Huvudområde: Datavetenskap.

Ulrica vill skapa framtidens applikationer och spel

Porträtt Ulrica Skarin

Ulrica Skarin är sjuksköterskan från Sundsvall som mitt i karriären bestämde sig för att sadla om och satsa på sitt stora intresse – programmering. Nu läser hon webbprogrammerarprogrammet på distans och brinner för att koda applikationer, spel och rita 3D grafik.

Sommarpraktiken gav William mersmak

manlig student

När William Robertsson läste första året på programmet webbprogrammering valde han att söka en praktikkurs som skulle ges under sommaren. Han praktiserade på IT-företaget Tieto i Kalmar och kände direkt igen flera av de anställda eftersom de varit faddrar under introduktionen när William började läsa på universitetet. Han fick ett varmt välkomnande och kände sig aldrig ensam under praktiken.

Peter är VD, projektledare och programmerare på Beanloop AB

Gruppbild anställda Beanloop, Peter Persson i kontorstol framför dator
Peter Persson (till höger) med sina kollegor.

Efter studietiden tog Peter Persson steget att starta eget. Idag jobbar han som VD, projektledare och programmerare på Beanloop med digitaliseringsprojekt och produktutveckling och gillar friheten och utmaningarna som följer med att vara egenföretagare.

Mer om programmet

Det här läser du

Det här är en ungefärlig fördelning av det du läser i programmet. Du hittar alla kurser i utbildningsplanen.

Elin jobbar som webbutvecklare på ÅF

Niklas driver webbyrån Webready

Distans – plugga där du är

Kanske vill du plugga i fjällen, storstaden eller hemma nära familjen? Många av våra program och kurser går på distans.

Att studera på distans kan gå till på olika sätt, antingen helt utan fysiska sammankomster eller med ett fåtal träffar på campus eller vid något av våra lärcentra. Den gemensamma nämnaren är att en stor del av studierna sker digitalt. Du kommunicerar med läraren och andra studenter med hjälp av en lärplattform där det finns diskussionsforum, möjlighet till grupparbete, digitala möten och inspelade föreläsningar.

Fördelen med distansstudier är flexibiliteten, något som passar dig som vill ha stor frihet att bestämma när och var du vill studera. En del obligatoriska moment i din utbildning kan vara under kontorstid, även om de sker på distans.  

Läs mer om att studera på distans

Student som pluggar på distans