Tre glada personer och texten Linnéregionen.

Kul att du stannar!

Nu när du börjar närma dig slutet på din tid på universitetet vill vi tillsammans med Region Kalmar och Region Kronoberg lyfta möjligheterna med att stanna i vår del av Sverige. Du har säkert koll på varför det är ett smart val att stanna i regionen redan ;) På denna sida hittar du intervjuer med några personer som har valt att stanna – missa inte deras berättelser om hur det är att bo och leva här i Linnéregionen. Men först, här är några av tusentals fördelar.

Jobben

Bild med texten "Jobben".

78% av Linnéuniversitetets studenter får jobb efter avslutade studier. Flera av jobben finns i Linnéregionen. Här finns bl.a. ett kul fokus på e-handel och grön omställning men självklart en mängd andra områden också. Sen är det en bra plats att starta eget på! Det är också kul!

Boendet

Personer med flyttlådor och texten "boendet".

Stuga? Gård? Lägenhet? Hydda? Här finns ett krypin för alla smaker. Och allt med ett stenkast från natur i världsklass. Hur bra låter inte det? ;)

Livskvaliteten

Två glada personer och texten "livskvalitet".

Studentliv kombinerat med framtidstro och växande invånarantal. Kultur, näringsliv och supertrevliga människor. Ja, ni hör ju själva =)

Vi har valt att stanna kvar

Finns det ingen som kan berätta lite om hur det är att bo och leva här? Klart att det finns! Läs dessa, något vinklade, intervjuer med Ida, Maria och Julia.

Ida Svedberg
Ida Svedberg
Maria Forsbring
Maria Forsbring
Julia Viktorsson
Julia Viktorsson

Vill du ha fler smarta anledningar?

Linnéregionen omfattar både Region Kalmar län och Region Kronoberg. Du är varmt välkommen till båda – det är ett smart val oavsett vilket =). Här hittar du mer info hos Region Kalmar och Region Kronoberg:

Jobb, boenden och livskvalitet i Kalmar län

Jobb, boenden och livskvalitet i Kronobergs län

Detta är en kampanj som tagits fram i samarbete mellan Region Kalmar län, Region Kronoberg och Linnéuniversitetet, 2022.