Studenter vid hamnen i Kalmar

Studera utomlands

Som student vid Linnéuniversitetet finns det stora möjligheter till utbytesstudier. Utbytesstudier innebär att du genomför en termin eller ett läsår vid ett universitet som Linnéuniversitetet har utbytesavtal med.

Utbytesstudier Information

Information

Ansökningsomgång 1 med platser utanför Europa för utbytesstudier underr hösten 2021 och våren 2022 är nu öppen! Välkommen med din ansökan senast 17 november, 2020 klockan 13.00. Du hitar mer information om hur du söker under fliken "Ansökan". 

Tveka inte att höra av dig för att boka en tid med oss från International Office via outexchange@lnu.se.

På grund av COVID-19 så har International Office begränsade öppettider för drop-in-besök i Student Lounge. Vi hänvisar er till att boka Zoom/telefonmöten med oss via e-mail i stället. 

Vi ser fram emot att prata med dig om dina möjligheter att åka på utbytesstudier!

Ansökningsomgångar under ett akademiskt år
 

Ansökningsomgång 1 med platser utanför Europa (oktober-november). För utbytesstudier under hösten och våren för nästkommande akademiska år utanför Europa.

Ansökningsomgång 2 med platser inom Europa samt restplatser från ansökningsomgång 1 (januari-februari). För utbytesstudier under hösten och våren för nästkommande akademiska år.

Ansökningsomgång 3 (Restplatsomgång, april-maj) med restplatser inom och utanför Europa från ansökningsomgång 1 samt 2. Endast för utbytesstudier för våren under nästkommande akademiska år. 

International Office

International Office jobbar med inresande och utresande utbytesstudenter. Vi har det administrativa ansvaret för utbytesprocessen och är till för dig som vill åka utomlands via något av Linnéuniversitetets utbytesavtal.

International Office är ditt administrativa stöd under ansökningsprocessen och sköter all kontakt med värdlärosätet dit du är nominerad.

Du har även ett akademiskt stöd under ansökningsprocessen. Det skiljer mellan fakulteterna vem eller vilka som är detta stöd. Det kan vara din programansvariga lärare, kursansvarig och/eller den internationella koordinatorn vid fakulteten. De hjälper dig med kursval och godkännande av studieplan.

Besök oss

I Kalmar finns vi på Falken, första våningen. För att boka besök vänligen skicka ett epost till outexchange@lnu.se.

I Växjö finns vi i H-huset på Studerandeavdelningen. Besöktider: tisdag och torsdag 12.00-14.00 under hösten 2020. 

På grund av COVID-19 har vi under hösten 2020 även en digital Student Lounge öppen på måndagar och onsdagar. Du träffar oss då via följande länk: https://lnu-se.zoom.us/j/5752907421

Kontakta oss på outexchange@lnu.se
Följa oss på Instagram #lnuabroad