Studenter vid hamnen i Kalmar

Studera utomlands

Som student vid Linnéuniversitetet finns det stora möjligheter till utbytesstudier. Utbytesstudier innebär att du genomför en termin eller ett läsår vid ett universitet som Linnéuniversitetet har utbytesavtal med.

Utbytesstudier


Information

Den 10 oktober öppnar nästa ansökningsomgång. Ansökningsomgång 1 avser platser utanför Europa för hösten 2020 och/eller våren 2021. Sista ansökningsdag är 15 november klockan 13.00. 

Se informationen nedan om vilka informationstillfällen som finns, samt utökade öppettider i vår Student Lounge. Vi ser fram emot att träffa dig och prata utbytesstudier!

Tveka inte att höra av dig för att boka en tid med oss från International Office via Outexchange@lnu.se alternativt kom förbi vår Student Lounge (Växjö) för en drop-in tid. Student Lounge har öppet måndag - torsdag från 12.00-14.00

Informationstillfällen

10 oktober - International Day i Kalmar samt Växjö (Se separat kalenderhändelse i din studentkalender)

23 oktober, klockan 12.15-14.00 - Informationsmöte om att åka på utbytesstudier. Sal i Växjö: Wicksell, sal i Kalmar: Barken_Ma118K

6 november, klockan 12.00-13.00 - Webinar om att åka på utbytesstudier, länk till klassrummet: https://lnu-se.zoom.us/j/396957404

Chattillfälle

13 november, klockan 12.00-15.00 - Chattillfälle. Kom och chatta med oss på International Office och ställ frågor om utbytesstudier, länk till chattrummet: https://lnu-se.zoom.us/j/589094669

Utökade öppettider i vår Student Lounge

Kom på drop-in besök utöver våra ordinarie öppettider under följande dagar i Växjö: 

5 november klockan 12.00-15.00 

7 november klockan 12.00-15.00

Ansökningsomgångar under ett akademiskt år
 

Ansökningsomgång 1 med platser utanför Europa (oktober-november). För utbytesstudier under hösten och våren för nästkommande akademiska år utanför Europa.

Ansökningsomgång 2 med platser inom Europa samt restplatser från ansökningsomgång 1 (januari-februari). För utbytesstudier under hösten och våren för nästkommande akademiska år.

Ansökningsomgång 3 (Restplatsomgång, april-maj) med restplatser inom och utanför Europa från ansökningsomgång 1 samt 2. Endast för utbytesstudier för våren under nästkommande akademiska år. 

International Office

International Office jobbar med inresande och utresande utbytesstudenter. Vi har det adminstrativa ansvaret för utbytesprocessen och är till för dig som vill åka utomlands via något av Linnéuniversitetets utbytesavtal.

International Office är ditt administrativa stöd under ansökningsprocessen och sköter all kontakt med värdlärosätet dit du är nominerad.

Du har även ett akademiskt stöd under ansökningsprocessen. Det skiljer mellan fakulteterna vem eller vilka som är detta stöd. Det kan vara din programansvarige, kursansvarige och/eller den internationella koordinatorn vid fakulteten. De hjälper dig med kursval och godkännande av studieplan.

Besök oss

I Kalmar finns vi på Falken, första våningen. För att boka besök vänligen skicka ett epost till outexchange@lnu.se.

I Växjö finns vi i H-huset på Studerandeavdelningen. Besöktider: måndag till torsdag 12.00-14.00 under terminstider.

Kontakta oss på outexchange@lnu.se
Följ oss på Facebook