Summer university

Internationella möjligheter på hemmaplan

Bli buddy/mentor åt utländsk student

Internationella studenter som ska läsa vid Linnéuniversitetet kan anmäla sitt intresse för att bli matchad med en lokal student som då blir buddy/mentor åt den utländska studenten. Verksamheten främjar integration mellan svenska och utländska studenter och bidrar till att studenterna får en bra start i sitt nya hemland. Som buddy/mentor får du möjlighet att lära känna en annan kultur, hjälpa en student tillrätta, öva språk men framförallt lära dig något nytt. Verksamheten garanterar dig kontakter med trevliga människor och kan kanske få dig att själv fundera på att plugga eller jobba utomlands? Eller kanske har du redan varit iväg och saknar landet, kulturen eller språket? Att då bli buddy/mentor gör att du slipper längta så mycket. Du finner mer information om möjligheten att bli buddy/mentor på Linnéstudenternas hemsida.

Summer Academy

Ta chansen till en interkulturell upplevelse i sommar – läs vid vår Summer Academy! Du får en speciell akademisk erfarenhet i en kreativ och internationell miljö.

Vill du utmana dig själv interkulturellt? Berika ditt CV med en kurs på engelska? Vistas i en kreativ miljö med studenter från hela världen och samtidigt njuta av årets sommarstad? Läs en 7,5-poängskurs på plats vid Linnaeus University Summer Academy i Kalmar! En internationell, interkulturell och tvärvetenskaplig sommarakademi som är unik i sitt slag i Sverige.

Summer Academy pågår mellan mitten av juli till mitten av augusti. Samtliga kurser ges på engelska, utgår från innovativt tänkande och är workshop-orienterade. Exempel på kurser är Creativity, Entrepreneurship and Innovation, Friluftsliv i det svenska landskapet, Miljöteknik med hållbar utveckling och Utforska hållbara ekosystem i Östersjön.
Tvärvetenskapliga föreläsningar på olika teman en gång i veckan ger tillfälle till att nätverka med samtliga Summer Academy-studenter såväl som med företrädare från näringslivet. Detta i kombination med ett stort utbud sociala aktiviteter ger dig garanterat vänner för livet från hela världen!

Läs mer om Summer Academy här samt på Lnu.se/en/summeracademy.