Unga människor i samtal runt ett bord

För dig som har en affärsidé

Har du en affärsidé och tankar på att starta ett eget företag? Eller en idé som kan utvecklas på annat sätt? Här kan du som student eller alumn få hjälp att ta dig och dina idéer framåt samt få stöd i att utveckla ditt entreprenörskap och företagande som en alternativ karriärväg.

Lnu Innovation tar över efter Drivhuset

Från och med januari 2024 kommer Lnu Innovation att ansvara för studentstödet inom entreprenörskap vid Linnéuniversitetet. Vi är glada och förväntansfulla inför denna nya möjlighet att inspirera, utbilda och stödja dig som student i din entreprenörsresa.

Drivhuset har fortfarande hand om studentstödet fram till jul och du är välkommen att kontakta dem fram tills dess. Om du har frågor eller vill komma i kontakt med oss på Lnu Innovation redan nu, tveka inte att maila oss på innovation@lnu.se.

Håll utkik här!

Från den 15 januari är det nya stödet igång och du hittar då mer information på denna sida om hur vi kan hjälpa dig att förverkliga dina idéer och visioner.

Tills dess – fortsätt drömma stort!

Drivhuset

Drivhuset hjälper studenter och alumner att starta och driva företag. De finns på plats i både Kalmar och Växjö och erbjuder kostnadsfria vägledningar, utbildningar och inspiration, allt för att förenkla startprocessen för ditt företag. Drivhuset fungerar som plattform för ​dig som vill utveckla en​ affärsidé ​eller​ ​ditt personliga entreprenöriella​ driv, vilket är viktigt både som företagare och anställd.​

​Drivhuset är också en del av Linnéuniversitetets satsning för att bli "Det entreprenöriella universitetet", där det gemensamma målet är att fler studenter ska våga satsa på sina idéer. Fokus ligger på dig som entreprenör och vad du behöver för att ta din idé vidare.

Adress Kalmar: Hus Stella, Universitetskajen
Telefon: 0480-44 60 18
Mejl: kalmar@drivhuset.se
Hemsida: Drivhuset.se/kalmar

Adress Växjö: Universitetsplatsen 1, Linnéuniversitetet.
Telefon: 0470-70 80 40.
Mejl: vaxjo@drivhuset.se
Hemsida: Drivhuset.se/vaxjo

Entreprenörskap för studenter och forskare

Entreprenörskap är en naturlig del i utbildningen. Förutom att universitetet erbjuder särskilda utbildningsprogram och ett stort antal kurser för entreprenörskap så finner du även inslag av entreprenörskap i flertalet utbildingar. I innovationsmiljön vid respektive campus ingår även Inkubatorer samt Science Parks.

Entreprenörskap på Linnéuniversitetet handlar även om att forskare och lärare ska ha kunskap om och insikt i vad nyttiggörande av forskning kan innebära och att erbjuda stöd till dig som vill utveckla idéer utanför akademin. Arbetet bedrivs genom ett stort antal aktiviteter, till exempel seminarier, workshops, coachning, rådgivning, stöd i ansökningsförfarande samt kompetens- och nätverksstöd. Vi har ett nära samarbete med andra aktörer på lokal, regional och nationell nivå.