Karriärvägledare

Karriärvägledning - Lnu Karriär

Behöver du hjälp med att starta upp din jobbsökarprocess? Lnu Karriär, Karriärvägledningen vid Linnéuniversitetet stödjer dig när du funderar på hur din utbildning, dina erfarenheter och personliga meriter ska sammanfattas och bli en slagkraftig jobbansökan. Du får hjälp med att inventera dina personliga kompetenser och erfarenheter. Du får även tips och vägledning för att utforma ditt CV, personliga brev och LinkedIn-profil.

Vill du träffa en karriärvägledare? 

Karriärvägledning finns tillgänglig för både studenter, alumner och doktorander och vi finns i både Växjö och Kalmar. Exempel på frågor som du kan få hjälp med av en karriärvägledare är: granskning av CV/Personligt brev, karriärplanering, träning inför jobbintervjun och vägledning inför att söka praktikplats mm. Hör gärna av dig till oss för att boka ett möte eller besök oss under våra drop-in tider. Vi erbjuder vägledningssamtal via personligt möte, e-post, telefon eller skype. 

Drop-in tider: 

  • Växjö: Tisdagar kl.12.00 -14.00, Student Lounge (H-huset) 
  • Kalmar: Tisdagar kl. 12.00 -14.0 Hus Falken, plan 1. 

 Har du frågor eller vill boka in en tid? kontakta gärna oss direkt eller mejla till karriar@lnu.se. Skriv gärna vilken ort som du vill boka in mötet. 

Samtal med karriärvägledare

Från studentliv till arbetsliv

Vem är du och vad vill du göra? Att förstå vem du är och vad du har att erbjuda arbetsmarknaden är nyckeln till all karriärplanering. För att dig som studerar eller har studerat vid Linnéuniversitetet, anordnar LNU Karriär olika föreläsningar, workshops och event. Exempel på detta är:

  • Öppna föreläsningar om CV och Personligt brev. 
  • Träningsintervju - möjlighet till att träna inför kommande intervjusituation.
  • LinkedIn - Du sticker väl ut? - föreläsning/workshop för både nybörjare och för dig som redan har en profil men vill sticka ut lite mer.

Se även våra evenemang och andra aktuella nyheter i studentkalendern och på vår facebooksida.

5 snabba CV-tips

  • Välj en layout som passar dig och som du känner dig bekväm med. Använd gärna samma layout på ditt CV och ditt personliga brev.
  • Anpassa ditt CV för varje jobb du söker. Ta endast med information som är relevant för den aktuella tjänsten, övrig information kan summeras eller tas bort.
  • Gör ditt CV lättläst så det blir enkelt för arbetsgivaren att navigera och hitta information. Helst inte mer än en A4.
  • Om du nyligen tagit examen eller om utbildningen är mest relevant för tjänsten/praktiken, lista då din utbildning först. Tänk också på att lista erfarenheter som praktikplatser och frivilligarbeten på samma sätt som dina anställningar.
  • Se till att ditt namn och dina kontaktuppgifter syns tydligt.
Student skriver ett CV

Karriärworkshops inom program och kurser.

Vi håller även skräddarsydda karriärworkshops och föreläsningar inom program och kurser. Kontakta oss om du vill veta mer eller om du vill att vi kommer till din utbildning/program.