Unga människor i samtal runt ett bord

Lnu innovation för studenter

Att utveckla dina idéer och ditt entreprenörskap är ett utmärkt sätt för dig som är student att rusta dig inför framtidens utmaningar, oavsett vilken som blir din framtida arbetsplats. Utveckling och förbättringar behövs överallt i samhället och vi på Lnu Innovation ger dig som student verktygen för att kunna göra detta – be a change maker!

Personlig rådgivning

Hos oss på Lnu Innovation kan du som student få hjälp med att ta din idé till nästa steg. Du kan boka personlig rådgivning där vi förutsättningslöst och under sekretess diskuterar din idé och ger dig verktyg och tips på hur du kan arbeta vidare med den. Du behöver inga förkunskaper eller en färdig idé för att boka en rådgivning hos oss.

Om din idé har ett kommersiellt syfte kan vi hjälpa dig att omsätta idén till en affärsplan och stötta dig i processen att starta upp ett eget företag. Vi kan också hjälpa dig att få kontakt med våra lokala inkubatorer eller söka verifieringsmedel för en innovation. Vårt kontaktnät sträcker sig över hela Linnéregionen och till oss kan du vända dig med de flesta frågor som berör idéutveckling, entreprenörskap, innovation och företagande.

Du kan boka rådgivning både digitalt och på campus. Lediga tider kan du se på vår bokningssida

Utbildning

Vi erbjuder workshops och föreläsningar där du som deltar får kunskaper och möjlighet att praktiskt arbeta med verktyg inom idégenerering, idédesign, entreprenöriella processer samt utveckling av produkter och tjänster.

Entreprenörskap för studenter och forskare

Entreprenörskap på Linnéuniversitetet handlar även om att forskare och lärare ska ha kunskap om och insikt i vad nyttiggörande av forskning kan innebära. Vi erbjuder stöd till dig som vill utveckla idéer utanför akademin. Arbetet bedrivs genom ett stort antal aktiviteter, till exempel seminarier, workshops, coachning, rådgivning, stöd i ansökningsförfarande samt kompetens- och nätverksstöd. Vi har ett nära samarbete med andra aktörer på lokal, regional och nationell nivå.

Träffa oss

Våra studentrådgivare finns på plats på campus i både Kalmar och Växjö. Kom gärna förbi våra rum och säg hej, ta en kopp kaffe, ställ frågor och diskutera idéer!

Du hittar även aktuell information om våra aktiviteter på vårt instagramkonto @lnu_innovation