Två personer i samtal

Mentorprogrammet

I mentorprogrammet vill vi stödja våra studenter genom personlig utveckling som en extra förberedelse på yrkeslivet. Mentorer och studenter får möjlighet att träffas för att ta del av varandras erfarenheter.

Mentorprogrammet – en chans till utveckling

Genom mentorprogrammet ges både studenter och yrkesverksamma möjlighet att utvecklas och skapa nya kontakter och erfarenheter.

För dig som student är det en möjlighet att få en mentor för att stärka dina personliga förutsättningar för kommande arbetsliv och karriär.

För dig som yrkesverksam är det en möjlighet att bidra till en students utveckling samtidigt som du får ta del av intressanta perspektiv och nya nätverk.

Anmälan för mentorprogrammet öppnar i mitten på mars 2023. Anmälan görs då via formulär på denna sida.

Upplägg

Programmet startar i september och löper till och med april. Under juli och augusti får du besked om du blivit antagen till programmet.

I september startar programmet med en uppstartsträff för alla mentorer och studenter. Programmet löper sedan på under hösten och våren. Under denna period träffas mentorparen enskilt en gång per månad.

I april avslutas programmet med en gemensam träff för alla mentorer och studenter.

"Jag tror att jag kan bidra med tips och råd på vägen"

Porträttbild av mentor

"Jag ser studenterna som en källa till inspiration och nytänkande. Det är viktigt att förstå nästa generation för att hänga med i utvecklingen och inte fastna i ett traditionellt tänk. Min tanke är att alla inblandade ska få utbyte av Mentorprogrammet – inte bara en part. Jag tror att jag kan bidra med tips och råd på vägen, och jag tror att jag kommer lära mig en hel del av studenterna också. Att lära känna en student lite närmare öppnar upp för intressanta ingångar, tankar och samtal. Mentorprogrammet ser jag som en naturlig och bra plattform för studenter och arbetsgivare att mötas på." /Anna, vd på Alpacha, tidigare student på civilekonomprogrammet och mentor i Mentorprogrammet.

Tidigare deltagare

"Tack för möjligheten! Det har varit lärorikt på många sätt att få komma i kontakt med en sådan stark it-kompetens som min mentor. Jag kan definitivt rekommendera de kommande treorna till nästa mentorprogram. Detta är ett utmärkt sätt att lära sig mer om arbetsmarknaden"
Johan Lundberg, student och adept

"För mig handlar ledarskap mycket om att vara människa i sitt ledarskap och att tycka om att arbeta med människor. Genom våra samtal får jag perspektiv på mig själv och jag får inspiration från någon som är betydligt yngre och har andra referensramar.
Helena Nilsson, mentor

"Hela detta konceptet tycker jag är mycket bra. Jag tycker det blev en bra matchning och har fått ut mycket utav det. Att jag fick göra en riktig intervju och att få feedback på CV och personligt brev var mycket nyttigt"
Michael Wangberg, student och adept

"Mentorskapsprogrammet har gett mig nya insikter i hur jag kan hjälpa en individ i sin utveckling samtidigt som jag även fått med mig nya kunskaper in i min yrkesroll. Att vara mentor är berikande eftersom man får se en person växa samtidigt som man själv utmanas."
Natasha Asimiadis, Information engineer, Sigma Technology, mentor

Bilder från tidigare uppstart för Mentorprogrammet