mikrofon

Peptalk Podd

Välkommen till Peptalk podd! En podcast för att peppa och hjälpa dig hela vägen in i mål, från antagning till examen och via jobb och det som händer däremellan. Här träffar du oss som arbetar på Studerandeavdelningen vid Linnéuniversitet. Vi arbetar bland annat med studie-och karriärvägledning, antagning, examen och studenthälsa och vi kommer att prata om aktuella ämnen – allt för att ”peppa” dig under din studietid!

Avsnitt 1: "Oro inför dejten och anställningsintervjun" 

I det första avsnittet av Peptalk Podd avhandlar vi ämnet "oro". Varför känner vi oss oroliga och hur kan vi göra för att hantera oron inför till exempel en tenta eller inför en osäker arbetsmarknad?  Och vad har egentligen en tinderdejt gemensamt med en anställningsintervju? I detta avsnitt möter ni Annika Axelsson från Studenthälsan och Linnéuniversitetets karriärvägledare Fanny Elheim och Anna Kågestad, som pratar om oro utifrån olika perspektiv. 

 

Avsnitt 2: "EQ och konsten att sälja en dammsugare" 

Vad är egentligen Emotionell Intelligens (EQ) och varför är högt EQ bra att ha? Detta avsnitt av Peptalk Podd handlar om hur du kan använda dig av din emotionella intelligens för att bland annat lyckas på en anställningsintervju, samarbeta bättre och  bli en framgångsrik ledare. Du får även svar på frågan vad en dammsugarförsäljare och självkännedom har gemensamt! I detta avsnitt möter ni Annika Axelsson från Studenthälsan och Linnéuniversitetets karriärvägledare Fanny Elheim och Anna Kågestad, som pratar om EQ utifrån olika perspektiv.