Välkommen som student vid Linnéuniversitetet
Vad roligt att du har valt att studera på Linnéuniversitetet. Vi hoppas att dina universitetsstudier ska bli en spännande resa både kunskapsmässigt och socialt. Hos oss finns förutsättningarna, allt är möjligt!
Coronaviruset och Covid-19: Information till studenter
Till och med den 28 mars 2021 är i princip all undervisning och alla examinationer digitala vid Linnéuniversitetet. Fysisk undervisning och examination sker endast i de fall där det är nödvändigt. Information om vad som gäller för just ditt program eller kurs får du via Introduktionstillfälle och välkomstbrev (steg 4 nedan) eller via din program- eller kursansvarig. I övrigt följer vi rekommendationerna från regeringen och Folkhälsomyndigheten.
Mer information för dig som student om coronaviruset och sjukdomen Covid-19.
Att tänka på innan du börjar
När du har blivit antagen till en utbildning vid Linnéuniversitetet är det några saker du behöver göra innan utbildningen börjar. Följ checklistans steg, sedan är du redo.
1. Läs antagningsbeskedet - Tacka ja till din plats
Om du har blivit antagen till en kurs eller ett program i urval 1, så behöver du svara på antagningsbeskedet. Du tackar ja till din plats på antagning.se.
Observera att det framgår av ditt antagningsbesked om du behöver tacka ja för att behålla din plats.
2. Hämta ditt studentkonto
Du behöver ett studentkonto för att kunna logga in på Lnu.se/student/min-sida. På sidan kan du sedan registrera dig, komma åt kursmaterial, få tillgång till din e-post och övriga IT-tjänster. Upplever du problem med studentkontot, kontakta IT-support. Hämta studentkonto.
Observera att du bara kan hämta ut studentkontot från ett visst datum och det beror på vilken antagningsomgång du har blivit antagen till. Datum som du tidigast kan hämta ut studentkonto.
3. Registrera dig
Du måste registrera dig på den kurs eller det program som du är antagen till. När du registrerat dig visar du att du är aktiv som student, och då kan också studiebidrag och studielån betalas ut. Du registrerar dig på Lnu.se/student/min-sida, där du klickar på "Mitt Ladok". På registreringssidan kommer programmet och/eller kursen du kommit in på visas som tillgängliga för registrering, liksom mellan vilka datum du kan registrera dig. När du registrerat dig får du tillgång till allt kursmaterial i lärplattformen MyMoodle.
Observera att du kan registrera dig en vecka innan kursstart samt under kursstartsveckan (alltså inte tidigare). Registrering är nödvändigt för att bland annat få studiemedel och resultat inrapporterat.
4. Introduktionstillfälle och välkomstbrev
Sök fram din kurs eller program på nedanstående länk och hitta ditt introduktionstillfälle och välkomstbrev i högerspalten på utbildningens webbsida.
Observera att välkomstbrev eller specifik information inte finns tillgänglig för alla program/kurser. Du kan även söka fram kurs- och programstart via vårt schemasystem TimeEdit.
Kurs- och programstart
Kursplan och litteratur
Kursplanen beskriver hur din utbildning ser ut och vad den innehåller. Här hittar du också den litteratur du behöver. Program- och kursplan hittar du på respektive utbildningssida.
5. E-post
Glöm inte att kolla dina kontaktuppgifter i ”Mitt Ladok". För att inte missa information är det viktigt att du anger vilken e-postadress du vill att Linnéuniversitetet ska kontakta dig via.
Bra att veta
Som ny student är det mycket att tänka på. På Studentwebben har vi därför försökt att samla information om det stöd och den service du som student hos oss kan få samt annat som är viktigt för dig under studierna.
Via Studentwebben får du också övergripande information om vad som händer på Linnéuniversitetet så som driftstörningar, nyheter, evenemang och aktiviteter. Via Studentwebben hittar du också länk till "Min sida". Där finner du viktig personlig information som ger en samlad bild av dina studier. För att logga in behöver du ett studentkonto se punkt 2 ovan. På "Min sida" hittar du även ditt personliga schema.
Tips på sidor
-
Studera med funktionsnedsättning Om du är student och har en funktionsnedsättning, finns det möjlighet att använda pedagogiskt stöd under studietiden. Exempel på detta är anteckningshjälp,…
-
Så lyckas du med dina studier Goda studievanor är en förutsättning för framgångsrika studier. Föreläsningsserien "Så lyckas du med dina studier" hjälper dig att planera, läsa effektivt, utveckla goda…
-
IT-support för studenter Här hittar du kontaktuppgifter till IT-support, driftinformation samt information om vilka IT-tjänster du har tillgång till som student på Linnéuniversitetet.
-
Linnéuniversitetets universitetsbibliotek Universitetsbiblioteket finns i Kalmar och Växjö. Studenter och personal har tillgång till bibliotekets alla resurser, de mesta via webben. Studera enskilt, i…
-
Boende För dig som behöver en bostad under din tid som student vid Linnéuniversitetet finns det några olika saker att tänka på. Här tipsar vi om olika typ av boende och vilka du kan kontakta för att…
-
Livet som student Livet som student är både fartfyllt och händelserikt. Du träffar många nya vänner, har chans att engagera dig i olika föreningar och påverka din studietid. För många är studenttiden…
-
Så funkar distansstudier När du studerar på distans finns det vissa saker som du behöver tänka på. Här har vi samlat några goda tips och råd.
-
Passerkort När du är registrerad på en kurs eller ett program har du rätt att skaffa ett passerkort för att komma in i universitetets lokaler utanför vanliga öppettider.