Studenter på UB

Välkommen som student vid Linnéuniversitetet

Vad roligt att du har valt att studera på Linnéuniversitetet. Vi hoppas att dina universitetsstudier ska bli en spännande resa både kunskapsmässigt och socialt. Hos oss finns förutsättningarna, allt är möjligt!

Coronaviruset och Covid-19: Information till studenter

Linnéuniversitetet arbetar för att undervisningen ska ges som planerat när höstterminen startar. För att det ska lyckas behöver utvecklingen för smittspridning och vaccinationer fortsätta i positiv riktning, samtidigt som vi genomför försiktighetsåtgärder i våra lokaler. 
Information om vad som gäller för just ditt program eller din kurs får du via Kurs-/programstart, schema och välkomstinformation (steg 4 nedan) eller via din program- eller kursansvarig. I övrigt följer vi rekommendationerna från regeringen och Folkhälsomyndigheten.

Att tänka på innan du börjar

När du har blivit antagen till en utbildning vid Linnéuniversitetet är det några saker du behöver göra innan utbildningen börjar. Följ checklistans steg, sedan är du redo. 

1. Läs antagningsbeskedet - Tacka ja till din plats

Om du har blivit antagen till en kurs eller ett program i urval 1, så behöver du svara på antagningsbeskedet. Du tackar ja till din plats på antagning.se

Observera att det framgår av ditt antagningsbesked om du behöver tacka ja för att behålla din plats. 

2. Hämta ditt studentkonto

Du behöver hämta ut ditt studentkonto för att kunna logga in på Lnu.se/student/min-sida. På sidan kan du sedan registrera dig, komma åt kursmaterial, få tillgång till din e-post och övriga IT-tjänster. 

Observera att du bara kan hämta ut studentkontot från ett visst datum och det beror på vilken antagningsomgång du har blivit antagen till. 
Datum som du tidigast kan hämta ut studentkonto

Mer information om ditt studentkonto
Upplever du problem med studentkontot, kontakta IT-support.

3. Registrera dig

Du måste registrera dig på den kurs eller det program som du är antagen till. När du registrerat dig visar du att du är aktiv som student, och då kan också studiebidrag och studielån betalas ut. Du registrerar dig på Lnu.se/student/min-sida, där du klickar på "Mitt Ladok". På registreringssidan kommer programmet och/eller kursen du kommit in på visas som tillgängliga för registrering, liksom mellan vilka datum du kan registrera dig. När du registrerat dig får du tillgång till allt kursmaterial i lärplattformen MyMoodle. 

Observera att du kan registrera dig en vecka innan kursstart samt under kursstartsveckan (alltså inte tidigare). Registrering är nödvändigt för att bland annat få studiemedel och resultat inrapporterat. Det behövs också för att behålla tillgången till kursrummet i MyMoodle, och för att kunna se och göra allt en student ska kunna göra där. När du registrerat dig får du tillgång till att göra exempelvis inlämningsuppgifter. Om du inte har registrerat dig i kursen senast under kursstartsdagen blir du bortkopplad från kursrummet, men du kopplas automatiskt tillbaka så fort du har registrerat dig.

4. Kurs-/programstart, schema och välkomstinformation

Du hittar din kurs-/programstart och schema via schemasystemet TimeEdit.

Kurs-/programstart och ytterligare välkomstinformation kan även finnas på kurs-/programsidan i rutan "Ny student" i högerspalten. Sök fram din kurs eller ditt program

Observera att rutan "Ny student" och välkomstinformation inte finns tillgänglig för alla program och kurser. 

5. Kurs-/utbildningsplan och kurslitteratur

Kurs-/utbildningsplanen beskriver hur din utbildning ser ut och vad den innehåller. I den hittar du också den kurslitteratur du behöver för dina studier. Sök fram kurs-/utbildningsplan.

6. E-post

Glöm inte att kolla dina kontaktuppgifter i ”Mitt Ladok". För att inte missa information är det viktigt att du anger vilken e-postadress du vill att Linnéuniversitetet ska kontakta dig via.

Uppdatera dina kontaktuppgifter

Bra att veta

Som ny student är det mycket att tänka på. På Studentwebben har vi därför försökt att samla information om det stöd och den service du som student hos oss kan få samt annat som är viktigt för dig under studierna

Via Studentwebben får du också övergripande information om vad som händer på Linnéuniversitetet så som driftstörningar, nyheter, evenemang och aktiviteter. Via Studentwebben hittar du också länk till "Min sida". Där finner du viktig personlig information som ger en samlad bild av dina studier. För att logga in behöver du ett studentkonto se punkt 2 ovan. På "Min sida" hittar du även ditt personliga schema.