Studenter sitter i Student Lounge på Linnéuniversitetet

Studentloungen

Välkommen till Studentloungen. Vi kan hjälpa dig med bland annat internationella möjligheter, antagning, studieavgifter, bostad, karriärvägledning, studievägledning och studenthälsa. Studentloungen finns i huvudbyggnaden i Växjö (hus H, sal 1313) samt Kalmar hus Stella (vid Infocenter).


Hos oss kan du få hjälp med information kring dina studier vid Linnéuniversitetet.  Vänligen se öppetider och information nedan. 


Öppettider höstterminen 2023

Växjö (Hus H, sal 1313)

Måndagar 12.00 -14.00 

Torsdagar 12.00 - 14.00 

Kalmar (Hus Stella, Infocenter) 

Tisdagar 10.30 - 12.30

Torsdagar 10.30 - 12.30

Digitalt via Zoom

Onsdagar - 12.00 - 14.00

Klicka här för att komma till den digitala studentloungen

 

International Office

Studenter som är intresserade av utbytesstudier, praktik eller andra internationella möjligheter är välkomna till oss för att hämta informationsmaterial och ställa frågor till en internationell koordinator vid International Office. Mer information om internationella möjligheter.
 
Inkommande utbytesstudenter kan komma till oss med frågor som rör utbyte, signering av Learning Agreement och andra dokument, samt frågor kring kursval och ansökan.

Det går också bra att kontakta International Office för att boka individuella möten på andra tider än studentloungens öppettider. 

Kontaktuppgifter:

Utresande utbytesstudenter: outexchange@lnu.se
Inresande utbytesstudenter: inexchange@lnu.se
Internationella studenter: internationalstudents@lnu.se 

Antagning

Du kan få hjälp med frågor gällande din antagning till Linnéuniversitetet.
Mer information om antagning.

Studieavgifter

För dig som är avgiftsskyldig kan vi erbjuda information kring studieavgifter, återbetalning stipendier och avgiftsstatus.

Bostad

Om du har sökt bostad via Linnéuniversitet kan du komma till studentloungen med dina frågor samt få hjälp att komma i kontakt med bostadsbolagen.

Studie- och karriärvägledning

Vem är du och vad vill du göra? Att förstå vem du är och vad du har att erbjuda arbetsmarknaden är nyckeln till all studie- och karriärplanering. Du är välkommen att boka möte eller ringa oss. 

Första måndagen varje månad mellan kl 12.00-14.00 erbjuder vi drop-in för dig som har kortare allmänna frågor till en studie- eller karriärvägledare på plats i Växjö eller Kalmar (med start 4 September). 

Mer information om karriärvägledning.

Mer information om studievägledning

Studenthälsan

Studenthälsan är ej tillgängliga för drop-in. Du är välkommen till studentloungen för att lämna ditt namn och telefonnummer så ringer en kurator upp dig för att boka en tid. Mer information om studenthälsan.